• ...
  • ...
  • ...
  • ...
  • ...

UngdomsOnsdag: Möt Daniel Bergman

I intervjuserien UngdomsOnsdag får ni lära känna både spelare och ledare från vår ungdomsverksamhet. Idag möter vi Daniel Bergman, den spelskicklige P17-mittfältaren som hittar olika vägar framåt.

Vi har på senare tid fått lära känna många nya HIF-profiler med många år i klubben och Daniel Bergman är inget undantag. 16-åringen har bara representerat en klubb i sitt liv.
– Jag har alltid spelat i HIF. Det är ju mitt favoritlag och det lag som jag följer och ser upp till. Jag har alltid trivts bra och det är coolt att jag är en av de utvalda att få spela i HIF, berättar han.

Just de senaste veckorna har inte allt varit så muntert däremot. För en månad sedan fick Daniel ett skott i ansiktet och drabbades av en hjärnskakning.
– Det har varit en jobbig period. Den första veckan kunde jag bara vara hemma och ta det lugnt. Sedan fick jag rekommendation att försöka hitta på lite småsaker för att helt enkelt inte ha det för tungt och tråkigt, säger han besvärat.

Huvudvärken har inte släppt än och således är fortfarande inte träning aktuellt. Därför var han lite nedstämd, men också fått lite ändrade perspektiv, när det nu var dags för ett kort sommaruppehåll.
– Jag har märkt nu när jag inte kan göra något annat att det är fotbollen som jag tycker är roligast. Jag längtar till att få träna, spela matcher och bli bättre hela tiden, säger han.

Det blir lite som att allting sätts på paus. Det finns ingen möjlighet till rehab eller annan träning utan det är bara att vänta och längta tills symptomen har gett med sig. Förhoppningsvis blir den stilla vardagen snart ett minne blott.

En annorlunda landslagsresa
För snart ett år sedan var det dags för elitlägret i Halmstad där de bästa spelarna i varje län samlas för att spela en turnering. Daniel var uttagen och hade sett fram emot lägret länge.
– Jag skadade mig på första träningen i Halmstad med Skånelaget så jag hann aldrig spela något eller visa upp mig. Det var så tråkigt att inte ens få visa upp mig, berättar han.

Detta var däremot bara en plump i protokollet för landslagstränarna hade redan koll på innermittfältaren. Han blev uttagen till P16-landslagsläger trots att han inte var 100% frisk när det var dags att åka mot Stockholm och Bosön.
– Jag var fortsatt lite skadad vid det första landslagslägret så jag kunde inte spela 100%. Trots det blev jag ändå uttagen till landskamperna mot Norge i september. Såklart var det en ära att spela för Sverige. Att dessutom få möta Norge i Norge var coolt. Bara att få vara utomlands med Sverige var en cool upplevelse, minns han.

En nöjd Daniel fick en skjuts i självförtroendet och kände att han visat tränarna att han skulle vara med oavsett vad som hände. Därför blev besvikelsen ännu större när 16-åringen sedan inte var uttagen till nästa läger.
– Jag var skadad igen under uttagningsperioden och skulle precis ha varit spelklar till när det var samling. Jag kunde släppa det rätt snabbt ändå och fokusera på att komma tillbaka till nästa uttagning, säger han.

Precis innan reseförbudet inträdde blev den spelskicklige innermittfältaren uttagen till en ny landslagssamling. Det blev aldrig av att åka iväg eftersom samlingen blev inställd.
– Det var skönt att vara uttagen igen. Jag kunde bevisa för mig själv att jag verkligen hör hemma där, säger han stolt.

En spelskicklig innermittfältare
En spännande och annorlunda resa med lite olika riktningsförändringar är en del av Daniels historia. Men vem är fotbollsspelaren Daniel Bergman och vad har han för egenskaper som tagit honom dit han är idag?

– Jag spelar framförallt som innermittfältare, det är där jag trivs bäst. Jag kan spela mittback när det behövs också. Mina främsta egenskaper är nog att jag är bra i passningsspelet, speciellt med min högerfot. Sedan har jag bra spelförståelse och gillar att ta plats på planen, säger förklarar han.

Var Daniels resa kommer sluta är det ingen som vet idag. Men att han hittar vägar fram kan vi nog vara säkra på. Det stora målet? A-laget.
– Jag spelar fotboll för att jag vill och för att jag tycker att det är roligt. Att kunna tjäna pengar på det jag tycker är roligt kan inte bli bättre. Sen är ju mitt mål att komma upp i HIF:s A-lag. De spelarna jag ser upp till och dit jag vill, avslutar han.
Publicerades 2020-07-01 11:34 Skrevs av Filip Svensson

NYHETER

Joseph Ceesay efter comebacken och assisten i segern mot IFK Norrköping: “Otroligt skön känsla”

2020-08-10 23:27

Joseph Ceesay var efter en tids skadefrånvaro tillbaka när han…

LÄS MER

Tvåmålsskytt Anthony van den Hurk efter segern mot IFK Norrköping

2020-08-10 23:12

Anthony van den Hurk stod för två mål i den…

LÄS MER

Viktig hemmaseger mot IFK Norrköping

2020-08-10 22:43

HIF bärgade en blytung trepoängare i en händelserik match på…

LÄS MER

Startelvan i hemmamatchen mot IFK Norrköping

2020-08-10 18:00

Klockan 19:00 är det avspark mellan HIF och IFK Norrköping…

LÄS MER

Trupp till HIF – IFK Norrköping

2020-08-10 11:52

Klockan 19:00 tar HIF emot IFK Norrköping i den 14:e…

LÄS MER

Max Svensson inför HIF – IFK Norrköping: “Starka minnen”

2020-08-09 19:00

Max Svensson har hittills spelat alla matcher i årets allsvenska…

LÄS MER

...
...
...
...
...
...
...
...
...
...