• ...
  • ...
  • ...
  • ...
  • ...

UngdomsOnsdag: Möt Casper Widell

I intervjuserien UngdomsOnsdag får ni lära känna både spelare och ledare från vår ungdomsverksamhet. I denna del möter vi Casper Widell, mittbackstalangen som är född 2003.

Caspers dagar är fullspäckade just nu och det enda som saknas är såklart matcherna. För tillfället börjar dagarna med en morgonlektion i skolan innan det är dags att sätta sig på tåget och bege sig de 30 minuterna till dagens A-lagsträning, där den unge mittbacken huserat till och från under de senaste veckorna. Efter frukost, träning, och lunch är det återigen dags att bege sig hem för att förbereda sig inför dagens avslutande lektioner och tillhörande plugg.
– Jag går just nu i ettan på gymnasiet där jag läser ekonomi. Jag gör mitt allra bästa och tycker att jag löser det bra, förklarar Casper.

”Jag har haft många bra tränare”
Alla timmars arbete blev mödan värda i vintras, eller rättare sagt den 22 januari, då han som 16-åring gjorde debut i A-lagssammanhang i träningsmatchen mot. Casper, som kom till HIF från IK Wormo 2016, lyfter gärna upp några tränare som betytt extra mycket för honom och hans utveckling under dessa år. Till exempel Lars Dalsborg som var bland de första tränarna han hade i HIF.

– Lars tryckte på saker som ingen annan vågat göra och var väldigt tydlig med vad han ville. Ofta var jag sjukt förbannad efter träningarna, men när jag ser tillbaka på det utvecklades jag enormt mycket och det är jag glad för idag, säger han.

Även P19- och P17-tränarna Alvaro Santos och Max Lindén har betytt mycket för Casper. De har format den människa och fotbollsspelare som lagkaptenen är idag. Under deras ledarskap stärktes förståelsen för hur olika roller ser ut på planen, och vilken roll som passade honom bäst. Just det här med att ta olika roller har blivit ett signum och en viktig del i Caspers fotboll. För i dagsläget axlar han lagkaptensbindeln i både HIF:s U19, P03-landslaget och börjar göra sig mer bekväm i A-laget.

– Jag försöker reflektera på genomgångarna vad jag ska göra på träning och match, vilken roll jag ska ha. När jag sedan går ut på planen försöker jag läsa av spelet och helt enkelt spela mitt spel. Än så länge har jag kunnat anpassa mig till olika taktiker och spelat bra, utvecklar mittbacken.

Att han fått chansen att vara lagkapten i många av de lagen som han tillhört ser han som en stor ära och ett uppdrag han tar på största allvar, både på och utanför planen.
– Först vet jag vad tränaren vill att laget ska göra, och det försöker jag fullfölja. Sedan försöker jag ofta lära mig och förstå de positionerna och rollerna runt omkring mig. Då kan jag hjälpa och styra dem om de skulle hamna fel, eller hur jag ska underlätta situationen, förklarar Casper.

”Har lärt mig mycket av familjen”
Familjen Widell består förutom Casper av mamma, pappa, storebror och lillasyster. Just storebror Melker Widell har haft stor inverkan på sin lillebror. Melker är ett år äldre och spelar fotboll i Malmö FF:s P19-lag så det finns intressanta derbyn att invänta bröderna emellan. Kamperna mellan Casper och Melker har funnits sedan länge och de ser alltid till att pusha varandra till sitt yttersta.
– När brorsan är hemma försöker vi träna tillsammans, sen vill vi ju båda vinna så det slutar alltid med att det blir tävling, berättar Casper med glimten i ögat.

Det märks i Caspers svar att han ser upp till sin storebror. De båda spelade i samma åldersgrupp i IK Wormo, alltså året äldre än Casper, innan Melker lämnade för Malmö FF, och deras högstadieprofil. När tiden var inne för dagens huvudperson ville han göra samma sak.

– Jag ville såklart gå samma väg som brorsan eftersom jag alltid sett upp till och följt honom men jag kom inte in. En spricka i foten någon månad innan ställde till det lite för mig. Istället tipsade en barndomskompis mig om HIF och sedan 2016 är jag en del av HIF, avslutar han.
Publicerades 2020-06-03 16:00 Skrevs av Midhat Kuduzovic

NYHETER

Matchtruppen till HIF – Mjällby AIF

2020-07-02 11:21

Här är matchtruppen inför kvällens hemmamatch mot Mjällby AIF: 1.…

LÄS MER

Huvudtränare Olof Mellberg inför HIF – Mjällby AIF

2020-07-01 20:11

Imorgon, torsdagen den 2 juli klockan 19:00, tar HIF emot…

LÄS MER

HIF förlänger med Martin Olsson

2020-07-01 16:39

Helsingborgs IF är överens med Martin Olsson om ett korttidskontrakt…

LÄS MER

Delta i HIF:s årliga sommarcamp!

2020-07-01 13:40

För oss på HIF är det viktigt att barn och…

LÄS MER

UngdomsOnsdag: Möt Daniel Bergman

2020-07-01 11:34

I intervjuserien UngdomsOnsdag får ni lära känna både spelare och…

LÄS MER

Alex Timossi stannar i HIF

2020-06-30 16:14

Helsingborgs IF är överens med FC Bayern om en förlängning…

LÄS MER

...
...
...
...
...
...
...
...
...
...