• ...
  • ...
  • ...
  • ...
  • ...

UngdomsOnsdag: Möt Amin Al-Hamawi

I intervjuserien UngdomsOnsdag får ni lära känna både spelare och ledare från vår ungdomsverksamhet. Idag möter vi den fysiskt starka forwarden Amin Al-Hamawi, som tillhör vårt P17-lag.

Det har gått några dagar sedan den svenska fotbollen drog igång på allvar igen och de olika premiärerna avlöste varandra runt om i landet. I lördags, på Olympiafältets plan 9, spelade Amin Al-Hamawi sin första hela match på länge då han hölls borta av en ledbandsskada.
– Det blev tråkigt nog förlust mot IF Elfsborg med 2-1. Vi spelade bra men förlorade där det räknas. Framför allt var det skönt att vara igång igen och att få känna att jag även kunde spela matcher fullt efter min skada, säger Amin.

”HIF satsar på unga spelare”

Sommaren 2018 var Amin med när HIF:s P15-lag kom tvåa i berömda Gothia Cup:s SEF Trophy, något han med glädje ser tillbaka på.
– Jag tror att det kan vara en av de bästa veckorna i mitt liv, allt bara flöt på och vi hade sjukt kul. Att få spela en final inför publik och att höra att intresset ökade hos HIF-supportrarna där hemma var fräckt, säger han.

Med i truppen på Gothia Cup-framgången var också en viss Armin Gigovic. Mindre än ett år senare började han träna med A-laget för att senare också göra A-lagsdebut och starta i Allsvenskan.
– Att det gick så snabbt för Armin ger oss alla andra en push. Att man får tanken att det kan gå. Man får energin att kämpa hårdare och tänker att om de har klarat det så kan vi också, utvecklar Amin.

Den allsvenska premiären, där Jakob Voelkerling Persson och Casper Widell från de egna leden debuterade, bygger också på den här känslan och skickar tydliga signaler genom hela föreningen enligt Amin. Med i matchtruppen fanns också Max Svensson, Kalle Joelsson, Filip Sjöberg, Armin Gigovic och Alex Timossi. Av 18 spelare är var sju HIF-fostrade och under 22 år.

– Såklart pratar resten av ungdomslagen om att våra kompisar får chansen. Det blev ytterligare mer energi nu när Casper startade och känslan blir ju att kan Casper så kan alla vi andra. Det handlar om att prestera och göra det bra, då får man chansen. Det har vi massor bevis på och det finns i bakhuvudet att HIF satsar på sina ungdomsspelare, säger 16-åringen.

Egenskaper som passar på och utanför planen
Amin Al Hamawi, som kom till HIF 2012, har alltid haft en god fysik med sig och har genomgående varit bra på att göra mål.
– Jag ser mig själv som en nia, en forward som spelar för att göra mål. Jag har alltid tyckt det varit roligt att göra mål och har varit hyfsat bra på det, säger Amin ödmjukt.

Även utanför planen gillar Amin att stå i fokus och vill alltid hitta på något med nära och kära, men det är också en tålmodig och omtänksam kille.
– Just tålamodet vill jag också ha i fotbollssammanhang. Att vända motgångar till något positivt och att alltid fortsätta kämpa, säger Amin.

Den mentala aspekten av att stå i centrum är utmanande och verkligen inte för alla. För Amin handlar det mest om att hålla huvudet uppe och hela tiden fokusera på kommande situation. Han beskriver hur han ser på att vara starkt mentalt:
– Ska man vara en stark nia som gör mål behöver man behålla lugnet och siktet för att göra mål. Jag älskar att vara anfallare, jag älskar att få lägen och göra mål men jag älskar också att kanske missa ett läge och sen ta revansch och avgöra, förklarar han.

Tuff träning
Att tillhöra en elitförening som HIF innebär en stolthet men också väldigt hårt arbete. Det är mycket som ska hinnas med utöver flera träningar och matcher i veckan. För Amin kan det här ibland upplevas som lite kämpigt men samtidigt något han hade valt alla gånger igen.

– Jag vet att vi tränar så mycket för att bli så bra som möjligt och det är så jag vill att det ska vara. Man ska träna hårt för att bli bra tycker jag. Jag vet att jag klarar det, avslutar Amin.
Publicerades 2020-06-17 15:50 Skrevs av Filip Svensson

NYHETER

Matchtruppen till HIF – Mjällby AIF

2020-07-02 11:21

Här är matchtruppen inför kvällens hemmamatch mot Mjällby AIF: 1.…

LÄS MER

Huvudtränare Olof Mellberg inför HIF – Mjällby AIF

2020-07-01 20:11

Imorgon, torsdagen den 2 juli klockan 19:00, tar HIF emot…

LÄS MER

HIF förlänger med Martin Olsson

2020-07-01 16:39

Helsingborgs IF är överens med Martin Olsson om ett korttidskontrakt…

LÄS MER

Delta i HIF:s årliga sommarcamp!

2020-07-01 13:40

För oss på HIF är det viktigt att barn och…

LÄS MER

UngdomsOnsdag: Möt Daniel Bergman

2020-07-01 11:34

I intervjuserien UngdomsOnsdag får ni lära känna både spelare och…

LÄS MER

Alex Timossi stannar i HIF

2020-06-30 16:14

Helsingborgs IF är överens med FC Bayern om en förlängning…

LÄS MER

...
...
...
...
...
...
...
...
...
...