• ...
  • ...
  • ...
  • ...
  • ...

UngdomsOnsdag: Möt Adam Kaied

I intervjuserien UngdomsOnsdag får ni lära känna både spelare och ledare från vår ungdomsverksamhet. I denna del träffar vi Adam Kaied, 18-årig mittfältare som tillhör vårt P19-lag.Vi får tag på Adam precis efter dagens sista lektion, och innan det är dags för träning. Det är en glad, positiv och social kille vi möts av. En bild av sig själv som han också gärna bekräftar.
– Jag är en glad kille som vill ha roligt och nästan alltid har nära till skratt. Jag är också väldigt social och gillar inte så mycket att vara själv. Helt enkelt ha någon som jag kan prata skit och ha kul med, säger han.

Vem är Adam Kaied, den landslagsmeriterade 18-åringen som spelat i HIF sedan han var tio år gammal? Ända sedan han var liten har fotbollen varit närvarande i Adams liv. Som fyraåring började han spela mer eller mindre organiserad fotboll i Eskilsminne. Dock hade spontanfotbollen redan börjat göra sig påmind. Adam, som är född på Närlunda, berättar gärna om de många timmarna på fotbollsplanen med alla kompisar. Spontanfotbollen har förmodligen lett till Adams fina teknik och goda speluppfattning, garanterat en och annan dribbling också. På fotbollsplanen känns timmarna korta och minnena till och från förblir många.

”Kan de, så kan jag”
Just Närlunda och spontanfotbollen ska återkomma. När Adam ska nämna några förebilder är det just fotbollsproffsen från samma område som nämns. Att de har visat en väg framåt, visat att det går. Det finns däremot ett mantra som Adam naturligt lyfter upp ett flertal gånger och som kommer från en ännu större förebild, hans pappa:
– Vill du komma långt så räcker det inte med att du tränar lika mycket som alla andra. Du måste träna mer.

När vi pratar om uttrycket blir tonen direkt mer seriös.
– Om jag arbetar hårdare än alla andra så kommer det att gå bra. Det har det gjort för min pappa men också flera andra runt omkring mig, säger han.

Att visa och inte bara prata vill Adam också ha med sig ute på planen. Genom sitt spel och kroppsspråk vill han vara en ledare, annars låter han andra ta större plats. Genom att vara glad och lugn vill Adam hjälpa sig själv och andra att hitta rätt anspänning inför träning och match.

Mer än bara fotboll
Utanför fotbollsplanen går Adam likt många andra av lagkamraterna i gymnasiet på Filbornaskolan och har snart kommit halvvägs i sin ekonomiutbildning. Anledningen till att det blev just ekonomi grundar sig i en vilja att få en större förståelse för företagsvärlden samtidigt som grundämnena passade honom bäst. Även om Adam uttryckligen gillar skolan och tycker det är roligt så är det också svårt och kämpigt ibland.

– Det kan vara tufft att missa lektioner och skoldagar på grund av A-lagsträningar och landslagsuppdrag. Det blir mycket att ta igen när man kommer tillbaka, förklarar han.

Det är dock viktigt för Adam att vi poängterar att det inte synd om honom utan att han har fått möjligheter som få andra får och gör sitt bästa för att lösa dem. 18 år gammal, född 2002, har Adam upplevt mycket inom fotbollen men har samtidigt mycket kvar att uppleva. Att få spela på Olympia, spela i landslaget men högst av allt att få dra på sig FC Barcelonas matchtröja är några av de saker som Adam vill bocka av. Första steget är däremot nästa träning för att ta ett steg i taget.

– Just nu ligger fokus på att fysiskst förbereda mig för A-lagsfotboll och bli den bästa versionen av mig själv, avslutar 18-åringen.
Publicerades 2020-05-20 16:58 Skrevs av Filip Svensson

NYHETER

Joseph Ceesay efter comebacken och assisten i segern mot IFK Norrköping: “Otroligt skön känsla”

2020-08-10 23:27

Joseph Ceesay var efter en tids skadefrånvaro tillbaka när han…

LÄS MER

Tvåmålsskytt Anthony van den Hurk efter segern mot IFK Norrköping

2020-08-10 23:12

Anthony van den Hurk stod för två mål i den…

LÄS MER

Viktig hemmaseger mot IFK Norrköping

2020-08-10 22:43

HIF bärgade en blytung trepoängare i en händelserik match på…

LÄS MER

Startelvan i hemmamatchen mot IFK Norrköping

2020-08-10 18:00

Klockan 19:00 är det avspark mellan HIF och IFK Norrköping…

LÄS MER

Trupp till HIF – IFK Norrköping

2020-08-10 11:52

Klockan 19:00 tar HIF emot IFK Norrköping i den 14:e…

LÄS MER

Max Svensson inför HIF – IFK Norrköping: “Starka minnen”

2020-08-09 19:00

Max Svensson har hittills spelat alla matcher i årets allsvenska…

LÄS MER

...
...
...
...
...
...
...
...
...
...