• ...
  • ...
  • ...
  • ...
  • ...
Foto: Bildbyrån

Uddamålsförslut borta mot BK Häcken

En jämn tillställing på Bravida Arena slutade i uddamålsförslut för HIF mot BK Häcken. Alexander Söderlund blev matchens enda målskytt.

Första halvlek
Den första halvan var en jämn tillställning där Häcken i huvudsak hade tryck under de inledande delarna av halvleken medan HIF växte in i matchen.

Första vassa målchansen hade HIF i matchminut nio då Alex Timossi skickligt tag emot bollen och avslutade i stolpen efter ett inlägg från Joseph Ceesay. Även hemmalaget skulle skapa en farlig målchans när Erik Friberg skruvade en frispark i Anders Lindegaards ribba från nära håll.

Gästerna skapade ett visst tryck i slutet av den första halvleken med ett antal fasta situationer, men första halvleken slutade mållöst.

Andra halvlek
Andra halvlek började med en bra HIF-period. Max Svensson var högst delaktigt i två bra målchanser för bortalaget. Den första kom efter ett lågt inspel där Häcken-försvarare var nära att stöta bollen i eget mål. I samband med den andra målchansen lyckades Svensson ta sig ner till kortlinjen och spela snett bak Armin Gigovic men mittfältarens avslut gick strax över målet.

Trots en bra HIF-inledning på den andra halvleken var det istället BK Häcken som tog ledningen efter 60 spelade minuter. En oturlig rensning studsade fram till Alexander Söderlund som rullade in 1-0 till hemmalaget.

HIF försökte sedan nå en kvittering men förblev mållösa. Den bästa chansen till kvittering fick Anthony van den Hurk efter en nickskarv av Alhaji Gero, Peter Abrahamsson i Häcken-målet kunde dock avvärja.
Publicerades 2020-06-29 21:57 Skrevs av Simon Homander

NYHETER

Matchtruppen till HIF – Mjällby AIF

2020-07-02 11:21

Här är matchtruppen inför kvällens hemmamatch mot Mjällby AIF: 1.…

LÄS MER

Huvudtränare Olof Mellberg inför HIF – Mjällby AIF

2020-07-01 20:11

Imorgon, torsdagen den 2 juli klockan 19:00, tar HIF emot…

LÄS MER

HIF förlänger med Martin Olsson

2020-07-01 16:39

Helsingborgs IF är överens med Martin Olsson om ett korttidskontrakt…

LÄS MER

Delta i HIF:s årliga sommarcamp!

2020-07-01 13:40

För oss på HIF är det viktigt att barn och…

LÄS MER

UngdomsOnsdag: Möt Daniel Bergman

2020-07-01 11:34

I intervjuserien UngdomsOnsdag får ni lära känna både spelare och…

LÄS MER

Alex Timossi stannar i HIF

2020-06-30 16:14

Helsingborgs IF är överens med FC Bayern om en förlängning…

LÄS MER

...
...
...
...
...
...
...
...
...
...