• ...
  • ...
  • ...
  • ...
  • ...

Tung förlust mot IFK Göteborg

Matchen mellan Helsingborgs IF och IFK Göteborg slutade 1-0 till gästerna. Emil Holm gjorde matchens enda mål i första halvlek.

Första halvlek

Det var Göteborg som kom till matchens första möjlighet när Tobias Sana efter sju minuter drev boll på Helsingborgs planhalva. Sana hittade Giorgi Karashvili som sköt med högern i bra läge men lyckades inte träffa mål. Två bra målchanser avlöste därefter varandra – en för hemmalaget och en för gästerna. Återigen var det Sana som stod för framspelningen när Alexander Farnerud stod fri i straffområdet och klippte till ett lågt skott med sin vänsterfot. Alexander Nilsson i HIF:s mål fick sträcka på sig för att förneka IFK Göteborg ett ledningsmål då han räddade skottet lågt vid sin vänstra stolpe.

HIF:s bästa möjlighet dittills i matchen kom efter 20 spelade minuter. Brandur Hendriksson återerövrade bollen och drog på ett hårt skott med vänsterfoten som tog i ribbans ovansida och studsade över målet.

Det var emellertid Blåvitt som skulle göra matchens första mål. På en hörna efter 33 minuter nådde Emil Holm högst och nickade in ledningsmålet för gästerna.

Andra halvlek
HIF skapade en gyllene chans att kvittera Göterborgs ledning i inledningen av den andra halvlek. I matchminut 49 slog Max Svensson en frispark som fann Hendrikssons panna. Bortalagets målvakt Ioannis Anestis stod dock för en kvalificerad reflexräddning på nickförsöket. Kebba Ceesay dök efter returen men fick ingen träff på bollen som gick en bit utanför. Minuten efter var det farligt åt andra hållet när Farnerud kom fri mot mål efter en Göteborgsomställning. Anfallaren kom dock ur vinkel och skottet skruvades utanför mål.

Hemmalaget bytte bland annat in anfallaren Alhaji Gero för att försöka jaga ikapp underläget i matchen. Det var dock gästerna som kom närmast att göra matchens andra mål när Karashvili efter 65 minuter friställdes av Pontus Wernbloom och kom ensam mot mål. Skottet gick högt mot främre stolpen men Nilsson var med på noterna och kunde parera till hörna.

På övertid var Anthony van den Hurk ytterst nära att kvittera men hans skott från nära håll tog i ribban. Närmare än de två ribbträffarna kom inte HIF som fick se IFK Göteborg ta alla tre poäng.
Publicerades 2020-11-08 20:26 Skrevs av Nils Larsson

NYHETER

Startelvan i hemmamatchen mot Falkenbergs FF

2020-11-29 13:30

Klockan 14:30 är det avspark mellan HIF och Falkenbergs FF…

LÄS MER

Matchtrupp och tränarkommentarer inför HIF – Falkenbergs FF

2020-11-28 14:40

Imorgon, söndagen den 29 november klockan 14:30, tar HIF emot…

LÄS MER

Lunchmeny vecka 49

2020-11-27 13:39

I sportbaren serveras god lunchbuffé med utsikt över landets finaste…

LÄS MER

Julcatering från sportbaren – Ät restaurangjulbord hemma!

2020-11-26 17:24

Julborden fick tyvärr ställas in på grund av coronarestriktioner men…

LÄS MER

200 Rio-Nallar lämnades över till barnsjukhuset i Helsingborg

2020-11-23 17:10

Den 27 oktober var den internationella nalledagen. Eftersom en nalle…

LÄS MER

Tung uddamålsförlust i Borås

2020-11-22 17:45

Det blev förlust med 2-1 mot IF Elfsborg på Borås…

LÄS MER

...
...
...
...
...
...
...
...
...
...