• ...
  • ...
  • ...
  • ...
  • ...
Foto: Bildbyrån

Tappert kämpande HIF förlorade mot BK Häcken

Ett tidigt straffmål för Häcken och en utvisning på Mohammed Abubakari fällde avgörandet på Olympia. HIF kämpade tappert men fick se sig besegrade med 2-0.

Första halvlek
HIF inledde matchen piggt och skapade flertalet farliga målchanser. Holgersson kom runt på högerkanten och slog ett inlägg som nådde Max Svensson, som fick på ett farligt skott som målvakten räddade till hörna. På den efterföljande hörnan fick Holgersson dubbla möjligheter att ge HIF ledningen, men hans avslut räddades av Abrahamsson i Häckens mål.

Istället var det Häcken som skulle ta ledningen i den 10:e minuten. Irandust drev in bollen i straffområdet och fälldes av Granqvist. Domaren pekade på straffpunkten och Paulinho kunde göra 1-0 till Häcken, genom ett lågt skott till höger om Lindegaard. HIF var nära att kvittera några minuter senare när Gero lobbnickade bollen i ribban efter ett inlägg från Holgersson.

I den 30:e minuten blev Abubakari utvisad när han försökte komma till avslut. Han nådde inte bollen utan träffade istället Erik Friberg och domaren plockade upp det röda kortet. HIF fortsatte dock att skapa lägen. Gigovic kom till avslut en bit utanför straffområdet, men skottet räddades av målvakten.

Några minuter senare kom Adam Eriksson runt på vänsterkanten och slog ett lågt inlägg. Bollen nådde Moro som inte fick ordning på avslutet och chansen rann ut i sanden. Häcken fick sedan halvlekens sista chans när Kizito kom till avslut en bit utanför straffområdet, men bollen gick utanför.

Andra halvlek
HIF tvingades till ett byte inför den andra halvleken, då Anders Randrup ersatte en skadad Anderas Granqvist. Häcken kunde sedan tidigt i den andra halvleken utöka sin ledning. Yasin sköt ett lågt skott utanför straffområdet som träffade Lindegaards högra stolpe. Returen gick sedan ut till Ekpolo som kunde frispela Kwame Kizito och därmed göra Häckens andra mål i matchen.

HIF kämpade tappert med 10 man och försvarade sig bra, men kom inte till några riktigt heta reduceringschanser.

Istället var det Häcken som, med en man mer, skapade en del chanser. I den 76:e minuten kom Paulinho till avslut, men Lindegaard kunde sträcka ut och styra undan bollen till en hörna. Viktor Lundberg kom sedan till skott utanför straffområdet, men hans avslut gick högt över.

I den 88:e minuten drev Irandust in bollen i straffområdet och fick på ett lågt skott som träffade stolpen. Det blev också halvlekens sista målchans och matchen slutade därmed 2-0 till Häcken.
Publicerades 2019-10-19 15:27 Skrevs av Mårten Brorsson

NYHETER

Exklusiv stjärnauktion – Stötta HIF:s flick-, dam- och ungdomsverksamhet!

2019-11-15 15:00

Nu har du chansen att buda hem olika HIF-stjärnors matchanvända…

LÄS MER

Tre HIF-spelare kallade till P16-landslagsläger

2019-11-15 13:16

P16-landslagets förbundskapten Roger Franzén har kallat upp Casper Widell, Elmar…

LÄS MER

Så här var året – styrelsen sammanfattar 2019

2019-11-13 18:01

År 2019 hade Helsingborg återigen ett allsvenskt fotbollslag. Samtidigt hade…

LÄS MER

Markus Holgersson avslutar spelarkarriären

2019-11-13 14:55

Efter 352 tävlingsmatcher, spel i sex länder och fem titlar…

LÄS MER

Fyra HIF-spelare uttagna till P15-landslagsläger

2019-11-13 12:46

P15-landslagets förbundskapten Christoffer Augustsson har tagit ut fyra HIF-spelare till…

LÄS MER

773 936 kronor från Gräsroten till HIF Ungdom!

2019-11-13 12:23

Vi riktar ett stort tack till alla som kopplat sitt…

LÄS MER

www.solidab.se
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...