• ...
  • ...
  • ...
  • ...
  • ...

Sex spelare lämnar HIF efter säsongen

Säsongen 2020 avslutas med match borta mot IFK Norrköping på söndag. Arbetet inför 2021 har dock redan påbörjats och vi har följande uppdatering kring kontraktssituationen i truppen:

Erik Figueroa och Shkodran Maholli har utgående avtal som klubben väljer att inte förlänga.

Kebba Ceesay, som anlände på lån i somras, kommer att återvända till IK Sirius när låneavtalet gått ut.

Joseph Ceesay har en klausul i sitt kontrakt som möjliggör för honom att bryta avtalet vid degradering. Den klausulen har spelaren valt att nyttja.

Vi tackar spelarna för deras tid i HIF och önskar lycka till i framtiden!

Adam Eriksson och Mohammed Abubakari lämnar HIF
Adam Eriksson kom till HIF inför säsongen 2016. Han har spelat 155 tävlingsmatcher för klubben och gjort 28 poäng. När HIF 2018 vann Superettan spelade han samtliga 30 matcher och bidrog med nio assist, vilket gör den säsongen till hans mest framgångsrika i HIF-tröjan. Nu står det dock klart att vänsterbackens utgående avtal inte kommer att förlängas.

– Jag vill tacka alla spelare, ledare, personal och alla supportrar som stöttat oss i både med- och motgång under mina fem år i klubben. Det har varit både glädje och sorg, men jag har alltid varit stolt över att bära HIF-tröjan. Jag önskar klubben all lycka i framtiden, säger Adam.

Mohammed Abubakari anslöt till HIF-laget inför säsongen 2018. Med 3 mål och 2 assist på 29 matcher var han med och förde laget tillbaka till Allsvenskan under samma säsong. Sammanlagt har han spelat 77 tävlingsmatcher på tre säsonger. Nu står det klart att han lämnar HIF när avtalet går ut efter säsongen.

– Jag vill tacka alla för mina tre år i klubben. Just nu är jag besviken över att få avsluta på detta sätt, det var inte det jag såg framför mig. Jag uppskattar alla i och runt klubben och hoppas innerligt att HIF ska vara tillbaka i Allsvenskan snart igen, säger Mohammed Abubakari.

– Vi vill rikta ett stort tack till Adam och Mohammed för deras sammanlagt åtta år och över 200 matcher för klubben. Det är två spelare som alltid satt laget och klubben i första hand, därför hoppas vi kunna tacka av dem ordentligt när vi återigen har publik på Olympia. Med det vill vi också önska de båda stort lycka till i framtiden, säger klubbdirektör Joel Sandborg.

Vidare diskussioner
Vidare diskussioner om en fortsättning i klubben förs med Mix Diskerud, Martin Olsson och Andreas Landgren. Samtliga spelare har utgående avtal.

Diskussioner om Alex Timossi, som varit inlånad från FC Bayern under 2020, kommer att inledas med såväl spelaren som klubben under den närmaste tiden.

Marcus Olsson, med utgående avtal, fokuserar på sin rehabilitering och samtal om framtiden kommer att äga rum med spelaren när han kommit längre i sin rehab.
Publicerades 2020-12-02 17:59 Skrevs av Midhat Kuduzovic

NYHETER

Kallelse till årsmöte i Helsingborgs Idrottsförening

2021-02-23 15:04

Vi hälsar alla medlemmar varmt välkomna på årsmöte för verksamhetsåret…

LÄS MER

Jörgen Lennartsson efter poängtappet mot IK Gauthiod: “Läropeng”

2021-02-21 18:16

Det blev en missräkning i cuppremiären när HIF tappade poäng…

LÄS MER

Oavgjort i årets första tävlingsmatch

2021-02-21 18:07

Första tävlingsmatchen för året spelades borta mot IK Gauthiod. Matchen…

LÄS MER

Startelvan i cupmatchen mot IK Gauthiod

2021-02-21 14:00

Klockan 15:00 är det avspark mellan IK Gauthiod och HIF…

LÄS MER

Inför IK Gauthiod – HIF

2021-02-20 13:22

Imorgon, söndagen den 21 februari klockan 15:00, drar tävlingssäsongen igång…

LÄS MER

Lunchmeny vecka 8

2021-02-19 17:46

I sportbaren serveras god lunchbuffé med utsikt över landets finaste…

LÄS MER

...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...