• ...
  • ...
  • ...
  • ...
  • ...

Så här var året – styrelsen sammanfattar 2019

År 2019 hade Helsingborg återigen ett allsvenskt fotbollslag. Samtidigt hade HIF en helt ny klubbledning som stod inför svåra ekonomiska utmaningar. Med allsvenskt spel följer en helt annan kravbild än vad som gäller vid spel i lägre divisioner. Spelartruppen och den operativa organisationen ska anpassas för att nå ställda mål och det viktigaste målet var fortsatt allsvensk fotboll på Olympia 2020. Alla inom HIF, på plan och utanför plan, har tillsammans slitit och kämpat, fattat svåra beslut och gjort det som krävs. Den 20 oktober stod det klart, målet har nåtts och det allsvenska kontraktet är säkrat.

Per-Ola Ljung ersattes i juni av Henrik Larsson som två månader senare lämnade uppdraget under uppmärksammade omständigheter. Assisterande tränare Alexander Tengryd tog tillfälligt över ansvaret. Situationen var allvarlig och en långsiktig tränarlösning var nödvändig. HIF:s sportsliga ledning agerade snabbt och kunde inom kort presentera ett alternativ som ingav framtidshopp. Med Olof Mellberg vid rodret tog HIF viktiga hemmasegrar mot AFC Eskilstuna och mot Kalmar FF innan man definitivt säkrade det allsvenska kontraktet efter omgång 28. Segern mot GIF Sundsvall innebar en tiondeplats i tabellen.

Målvakten, vicekaptenen och HIF-legendaren Pär Hansson tvingades efter sin svåra skada avsluta sin spelarkarriär alldeles för tidigt. Han avtackades i samband med matchen mot Östersunds FK. Förste ersättare var Kalle Joelsson som sedan i sin tur på grund av skada ersattes av Anders Lindegaard. Någon dag innan matchen mot Östersund hade dessutom lagets just då kanske formstarkaste spelare Andreas Landgren fått beskedet att han missar upp till tolv månaders spel. Trots allt detta lyckades laget bärga tre viktiga poäng.

Målsättningen med den allsvenska säsongen var också att utveckla HIF:s kommersiella arbete som efter två säsonger i Superettan inbringade historisk låga intäkter. På den lokala marknaden var de kommersiella intäkterna föregående år lägre än år 2003. Därför har det krävts stora ändringar för att vända på trenden. Arbetet som skett under året ger oss förbättrade förutsättningar och framtidshopp om att vi på sikt ska nå de nivåer som krävs för att ha en klubb i toppen av allsvenskan.

Under året har laget och klubben känt ett starkt stöd från alla våra supportrar. Det har funnits en positiv dialog och ett lugn i supporterleden, trots alla svårigheter som vi ställts inför under året.

2019 har inte varit ett lätt år. Trots omställningar både på sportkontoret och i tränarstaben har såväl laget som organisationen gjort ett fantastiskt arbete för att klara årets utmaningar. Klubbledningen har ekonomin under kontroll och har vänt en negativ utveckling. Den svaga balansräkningen kommer emellertid även framöver vara en ekonomisk utmaning för klubben att hantera. Viktiga händelser under 2019 är:

- Tiondeplats och allsvenskt spel 2020
- Anställning av Olof Mellberg
- Uppstart av flick- och damfotboll
- Kontroll på ekonomin
- Flera unga spelare som tagit för sig och etablerat sig i allsvensk miljö
- En ny sportslig ledning är på plats

HIF:s styrelse vill rikta ett varmt tack till spelare, personal, klubbledning, fans, partners och alla andra engagerade inom klubben som gemensamt och målmedvetet kämpat för att laget återigen ska spela allsvensk fotboll.

Styrelsen för Helsingborgs IF
Publicerades 2019-11-13 18:01 Skrevs av Midhat Kuduzovic

NYHETER

Mållöst och delad pott mot Falkenbergs FF

2020-11-29 18:15

På första advent i Allsvenskans näst sista omgång kryssade Helsingborgs…

LÄS MER

Startelvan i hemmamatchen mot Falkenbergs FF

2020-11-29 13:30

Klockan 14:30 är det avspark mellan HIF och Falkenbergs FF…

LÄS MER

Matchtrupp och tränarkommentarer inför HIF – Falkenbergs FF

2020-11-28 14:40

Imorgon, söndagen den 29 november klockan 14:30, tar HIF emot…

LÄS MER

Lunchmeny vecka 49

2020-11-27 13:39

I sportbaren serveras god lunchbuffé med utsikt över landets finaste…

LÄS MER

Julcatering från sportbaren – Ät restaurangjulbord hemma!

2020-11-26 17:24

Julborden fick tyvärr ställas in på grund av coronarestriktioner men…

LÄS MER

200 Rio-Nallar lämnades över till barnsjukhuset i Helsingborg

2020-11-23 17:10

Den 27 oktober var den internationella nalledagen. Eftersom en nalle…

LÄS MER

www.solidab.se
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...