• ...
  • ...
  • ...
  • ...
  • ...

HIF visar plusresultat för första gången sedan 2014

Efter ett par ekonomiskt tunga år med röda siffror och minusresultat vände HIF trenden under 2019 då nya ledningen, med Joel Sandborg och Robin Lundgren i spetsen, nu kan visa upp ett plusresultat på drygt 1,1 miljon kronor.

– Det är helt fantastiskt att vi når dem nivåerna. Vi vill ödmjukt tacka alla olika intressenter som varit med på denna resan. Efter två tunga år i Superettan och med en personalstyrka som verkligen fått slita har vi lyft detta tillsammans med styrelse, alla stakeholders och alla andra runt omkring till ett resultat som jag inte tror att varken jag eller Robin [Lundgren, administrativ chef] förväntat oss, säger klubbdirektör Joel Sandborg och fortsätter:

– Vi har arbetat hårt med att betala av samtliga skulder och har idag inga förfallna skulder till Helsingborg Stad eller någon annan. Att vi lyckas vända det så pass snabbt visar att vår arbetsmetodik som vi infört för att få kontroll på ekonomin fungerar.

Plusresultatet på 1,1 miljon kronor hade kunnat vara ännu större om inte åtgärder vidtagits under sommarens transferfönster.

– Om vi backar bandet ett år kunde vi nog inte drömma om att vi skulle visa ett så pass bra resultat. Det är hatten av till alla runt omkring Helsingborgs IF och framförallt våra anställda att vi tillsammans lyckats åstadkomma detta på relativt kort tid. Jag tror att det ger en boost in i organisationen som gör att vi kan fortsätta utvecklas i samma riktning, säger HIF:s administrativa chef Robin Lundgren.

Vi vill återigen rikta ett stort tack till alla anställda, styrelsen, partners, investerare, medlemmar, supportrar och alla andra i och runt Helsingborgs IF för att vi tillsammans lyckats vända den fem år långa negativa trenden.

För frågor:
Midhat Kuduzovic
Media- & kommunikationsansvarig
076-294 44 67
mk@hif.se

Hör mer om året som gått, ekonomin, omorganiseringen på sportkontoret, förändringen av sportgruppen och ungdomsavdelningen i den långa intervjun med Joel Sandborg och Robin Lundgren i spelaren nedan:

Publicerades 2020-01-30 17:45 Skrevs av Midhat Kuduzovic

NYHETER

Joseph Ceesay efter comebacken och assisten i segern mot IFK Norrköping: “Otroligt skön känsla”

2020-08-10 23:27

Joseph Ceesay var efter en tids skadefrånvaro tillbaka när han…

LÄS MER

Tvåmålsskytt Anthony van den Hurk efter segern mot IFK Norrköping

2020-08-10 23:12

Anthony van den Hurk stod för två mål i den…

LÄS MER

Viktig hemmaseger mot IFK Norrköping

2020-08-10 22:43

HIF bärgade en blytung trepoängare i en händelserik match på…

LÄS MER

Startelvan i hemmamatchen mot IFK Norrköping

2020-08-10 18:00

Klockan 19:00 är det avspark mellan HIF och IFK Norrköping…

LÄS MER

Trupp till HIF – IFK Norrköping

2020-08-10 11:52

Klockan 19:00 tar HIF emot IFK Norrköping i den 14:e…

LÄS MER

Max Svensson inför HIF – IFK Norrköping: “Starka minnen”

2020-08-09 19:00

Max Svensson har hittills spelat alla matcher i årets allsvenska…

LÄS MER

...
...
...
...
...
...
...
...
...
...