• ...
  • ...
  • ...
  • ...
  • ...
Foto: Anna Berg

Rasmus Jönsson återvänder till HIF

Rasmus Jönsson, som spelade i HIF 2002-2011, återvänder till klubben. 28-åringen har skrivit ett korttidskontrakt som sträcker sig säsongen ut.

Rasmus Jönsson kom till HIF 2002 och fick sex år senare teckna A-lagskontrakt. Efter ett SM-guld, ett supercupguld och ett cupguld lämnade han klubben för att inleda sin utlandskarriär. Efter spel i tyska Bundesliga och danska Superligan återvänder han nu till HIF och Olympia.

– Det känns väldigt skönt att det är klart. Jag har väntat länge på denna dagen och det är skönt att allt äntligen är på plats så nu ser jag fram emot att träna. Det är lite skillnad mot den dagen jag lämnade men samtidigt är det väldigt spännande och jag ser fram emot utmaningen att först och främst ta laget till allsvenskan och sen får vi se vidare därifrån. Jag har följt laget väldigt noga. Som uppvuxen i staden har HIF alltid varit favoritlaget och det släpper inte bara för att man flyttar utomlands, säger Rasmus efter kontraktsskrivningen. Hör hela intervjun i spelaren nedan.

Ordförande Krister Azelius förklarar anledningen till kontraktslängden och försäkrar om att samtal om en förlängning kommer att pågå under hösten.

– Vi har varit nära under våren och haft förhoppningar om att lösa detta. Det korta kontraktet beror på att vi kommit fram till att innan vi vet vilken serie vi spelar i nästa säsong så är en lång rekrytering besvärlig för oss. Då har Rasmus gjort två saker: han har accepterat att vi skriver ett kort kontrakt och ägnar hösten åt att prata om framtid och han har också varit generös såtillvida att han accepterat en lönenivå under detta korta kontrakt som är mycket rimlig för oss. Denna lösning är finansierad så detta korta kontrakt kommer inte att belasta vår ekonomi. Vi måste trots allt våga rekrytera spelare för det allra värsta för vår ekonomi vore att fastna i superettan, säger Krister.

Huvudtränare Per-Ola Ljung har jobbat med Rasmus på såväl ungdomsnivå som A-lagsnivå.

– Det är fantastiskt roligt att Rasmus är tillbaka och vi behöver inte presentera honom för vår publik och vi behöver heller inte fundera över hur lång tid det ska ta för oss att förstå vad han är för typ av spelare. Jag, Reine Almqvist och Sven Andersson har jobbat med honom och Christoffer Andersson har spelat med honom så startsträckan är minimal. För oss handlar det om att just nu få ett nuläge av Rasmus både fysiskt och mentalt. Vissa saker kommer säkert ta längre tid att jobba med än andra men att vi ska hitta varandra på en kort sikt här tar jag för givet, säger huvudtränaren.

Vi hälsar Rasmus Jönsson varmt välkommen hem till HIF!

Publicerades 2018-07-13 12:00 Skrevs av Midhat Kuduzovic

NYHETER

Inför IFK Norrköping – HIF

2019-08-24 12:26

Imorgon, söndagen den 25 augusti klockan 15:00, gästar HIF Östgötaporten…

LÄS MER

Assad Al Hamlawi klar för HIF

2019-08-23 19:00

Helsingborgs IF är överens med Ängelholms FF om en övergång…

LÄS MER

Henrik Larsson avslutar sitt tränaruppdrag

2019-08-23 12:15

Henrik Larsson har meddelat klubben att han väljer att avsluta…

LÄS MER

HIF utslaget ur Svenska cupen

2019-08-22 21:36

HIF tog ledningen i första halvlek med sitt unga manskap.…

LÄS MER

Startelvan i cupmatchen mot Oskarshamns AIK

2019-08-22 17:29

Klockan 18:30 är det avspark i cupmatchen på Arena Oskarshamn…

LÄS MER

Olympiashopens öppettider den 30 augusti ändrade

2019-08-22 11:25

Fredagen den 30 augusti tar HIF emot Östersunds FK på…

LÄS MER

www.solidab.se
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...