• ...
  • ...
  • ...
  • ...
  • ...

Rachid Bouaouzan har anlänt

HIF gjorde som bekant klart med en ny anfallare I förra veckan. Igår landade han i Sverige och hann med att se när HIF krigade till sig en poäng på en gyttjig plan i Trelleborg. Idag gjorde han sitt första träningspass med HIF – i gymet!
Rachid Bouaouzan är en holländare som fått sin fotbollsuppfostran i Sparta Rotterdam. 2007 värvades han till Wigan Athletic, hemmahörande i engelska Premier League. Där blev han klubbkamrat med Andreas Granqvist och Erik Edman, och just Edman skulle komma att spela en viktig roll i övergången till HIF.
Rachid hade svårt att anpassa sig till den typiskt fysiska brittiska fotbollen och var under förra säsongen utlånad till holländska NEC Nijmegen där han bland annat var med i lagets framgångsrika Europa League-spel. Efter att förgäves ha krigat om en plats i Wigan under denna säsong behöver Bouaouzan matchträning, varför HIF och den omvända allsvenska säsongen passar honom utmärkt. Låneavtalet med Wigan Athletic sträcker sig till den 30 juni.
Det var vid ett besök hos Erik Edman i Wigan som Jesper Jansson fick upp ögonen för Bouaouzan och det var Eriks fina vitsord som gjorde att Rachid valde att komma till Helsingborg.
– Edman hade en betydande roll i övergången, speciellt för min egen del. Jag pratade med honom ett par gånger innan jag kom över och han hade bara gott att säga om klubben. Han sa att det var ett tajt gäng och att alla jobbar stenhårt för varandra. Det är viktigt för mig att vara i en miljö där man spelar som ett lag.
Rachid kan användas både på en kant och i anfallet, men han berättar att han allra helst ser sig själv i en fri offensiv roll.
– Jag gillar att ha mycket boll och röra mig fritt i offensiven. Jag kommer gärna ner och möter och tar med mig bollen uppåt i banan. Måste jag välja en position så får det bli släpande anfallare.
Just nu håller en skada i baksidan av låret honom borta från fotbollsträning men han hoppas vara tillbaka i träning i helgen eller i början av nästa vecka, vilket bekräftas av HIF:s sjukgymnast Martin Berg.
Rachid har gjort fem U21-landskamper för Holland och några vänskapsmatcher för Marockos A-landslag. Hans dubbla medborgarskap gör att han faktiskt kan bli uttagen till båda landslagen men så fort han spelar en tävlingsmatch i seniorsammanhang blir han låst till landet han spelar för. Låt oss hoppas att insatserna i HIF får respektive förbundskapten att slänga sig på luren.
Publicerades 2010-04-06 0:00 Skrevs av Redaktionen

NYHETER

Johan Persson om att vara med under första träningsveckan: “Helt underbart”

2019-01-14 14:11

Mittfältaren Johan Persson, som missade stora delar av 2018 års…

LÄS MER

Prolympia har ambitionen att i samarbete med HIF starta en högstadieskola i Helsingborg

2019-01-11 15:00

HIF och Prolympia, som är specificerade på att driva idrottsskolor…

LÄS MER

Dagens lunch i sportbaren från och måndagen 14/1 – Här är menyn!

2019-01-11 13:04

Efter jul- och nyårsuppehåll börjar sportbaren på Olympia servera dagens…

LÄS MER

Vi söker ideella krafter till kommunikationsavdelningen

2019-01-09 13:49

År 2019 är HIF tillbaka i Allsvenskan och det gäller…

LÄS MER

Pär Hansson positiv om nackskadan: “Det har läkt”

2019-01-08 13:24

Pär Hansson skadade nacken efter en olycklig landning mot IK…

LÄS MER

Olympiashopens öppettider under januari

2019-01-08 12:52

Efter julledigheten kommer Olympiashopen att ha öppet onsdagar, torsdagar och…

LÄS MER

...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...