• ...
  • ...
  • ...
  • ...
  • ...

Rachid Bouaouzan har anlänt

HIF gjorde som bekant klart med en ny anfallare I förra veckan. Igår landade han i Sverige och hann med att se när HIF krigade till sig en poäng på en gyttjig plan i Trelleborg. Idag gjorde han sitt första träningspass med HIF – i gymet!
Rachid Bouaouzan är en holländare som fått sin fotbollsuppfostran i Sparta Rotterdam. 2007 värvades han till Wigan Athletic, hemmahörande i engelska Premier League. Där blev han klubbkamrat med Andreas Granqvist och Erik Edman, och just Edman skulle komma att spela en viktig roll i övergången till HIF.
Rachid hade svårt att anpassa sig till den typiskt fysiska brittiska fotbollen och var under förra säsongen utlånad till holländska NEC Nijmegen där han bland annat var med i lagets framgångsrika Europa League-spel. Efter att förgäves ha krigat om en plats i Wigan under denna säsong behöver Bouaouzan matchträning, varför HIF och den omvända allsvenska säsongen passar honom utmärkt. Låneavtalet med Wigan Athletic sträcker sig till den 30 juni.
Det var vid ett besök hos Erik Edman i Wigan som Jesper Jansson fick upp ögonen för Bouaouzan och det var Eriks fina vitsord som gjorde att Rachid valde att komma till Helsingborg.
– Edman hade en betydande roll i övergången, speciellt för min egen del. Jag pratade med honom ett par gånger innan jag kom över och han hade bara gott att säga om klubben. Han sa att det var ett tajt gäng och att alla jobbar stenhårt för varandra. Det är viktigt för mig att vara i en miljö där man spelar som ett lag.
Rachid kan användas både på en kant och i anfallet, men han berättar att han allra helst ser sig själv i en fri offensiv roll.
– Jag gillar att ha mycket boll och röra mig fritt i offensiven. Jag kommer gärna ner och möter och tar med mig bollen uppåt i banan. Måste jag välja en position så får det bli släpande anfallare.
Just nu håller en skada i baksidan av låret honom borta från fotbollsträning men han hoppas vara tillbaka i träning i helgen eller i början av nästa vecka, vilket bekräftas av HIF:s sjukgymnast Martin Berg.
Rachid har gjort fem U21-landskamper för Holland och några vänskapsmatcher för Marockos A-landslag. Hans dubbla medborgarskap gör att han faktiskt kan bli uttagen till båda landslagen men så fort han spelar en tävlingsmatch i seniorsammanhang blir han låst till landet han spelar för. Låt oss hoppas att insatserna i HIF får respektive förbundskapten att slänga sig på luren.
Publicerades 2010-04-06 0:00 Skrevs av Redaktionen

NYHETER

U19: 3-2-seger mot Eskils i Ligacupen

2018-11-18 20:53

Det blev vinst för HIF i första gruppspelsomgången i Ligacupen…

LÄS MER

Ris och ros när Alltid Fullsatt summerar

2018-11-15 18:42

Vi bjuder in Allt om HIF och HD i sista…

LÄS MER

U19: Inför HIF-Eskilsminne

2018-11-15 13:00

I eftermiddag ställs HIF U19 mot Eskilsminne i Ligacupen. Matchen…

LÄS MER

Nu är säsongskorten 2019 släppta för alla!

2018-11-14 10:59

Vi säger tack och adjö till Superettan, nu är det…

LÄS MER

843 825kr från Gräsroten till HIF Ungdom!

2018-11-14 10:52

Vi riktar ett stort tack till alla 11 096 supportrar…

LÄS MER

HIF delar ut Stadium-pris till Fortuna-tjej

2018-11-13 17:07

Stadium, som är av HIF:s samarbetspartners, gav under den sista…

LÄS MER

www.solidab.se
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...