• ...
  • ...
  • ...
  • ...
  • ...

Prolympia har ambitionen att i samarbete med HIF starta en högstadieskola i Helsingborg

HIF och Prolympia, som är specificerade på att driva idrottsskolor på grundskolenivåbefinner sig i en påbörjad samarbetsprocess och har som mål att starta en ny högstadieskola på Olympiaområdet. Skolan kommer att ha ett specialfokus på idrott & hälsa och därmed också inkludera de andra föreningarna och idrotterna i Helsingborg.

Prolympia kommer att driva skolan medan HIF kommer att bidra med sitt kontaktnät, struktur kring idrotten och engagera sig för att hålla elevintresset levande.

Eventuell start 2020
Helsingborgs IF och Prolympia planerar en ny idrottsskola, årskurs 7-9, med start 2020. Målet är att skapa Sveriges bästa utbildningskoncept för att kombinera skola och idrott på högstadiet. Skolan kommer ha flera olika idrotter, såväl individuella som lagidrotter och flera ledande föreningar i Helsingborg har redan anslutit sig till projektet.

– Som förening vill vi hela tiden ligga i framkant för att skapa en miljö där eleverna får bästa möjliga förutsättningar att utvecklas och lyckas som individer både med sin skola och idrott. Jag ser med framförsikt emot att ta nästa steg av utvecklingen för unga idrottare i hela Helsingborg samt i vår egen ungdomsverksamhet, säger Jonas Ohlander, Akademiansvarig HIF.

– Jag ser fram emot att tillsammans med HIF och övriga samarbetsföreningar etablera Prolympia i Helsingborg. En stad av Helsingborgs storlek behöver en riktigt idrottsskola på högstadiet. Vår ambition är att lyfta svensk skola- idrott ytterligare en dimension och att skolan ska erbjuda landets främsta utbildningskoncept att kombinera skola och idrott, säger Henric Lilja, Idrott & Marknadsansvarig på Prolympia.

Informationskvällar 16 och 17 januari på Olympia
En förutsättning för att Prolympia ska starta skolan är att det finns ett verifierat intresse från idrottsintresserade ungdomar och föräldrar. Därför bjuder Prolympia och samverkande föreningar in till två större informationsträffar den 16 och 17 januari kl 18:30 i sportbaren på Olympia. Även media hälsas välkomna till denna kväll.

Om Prolympia
Prolympia är Sveriges ledande idrottsskola på grundskolenivå. Med skolor på flera orter i landet arbetar Prolympia målinriktat med kunskap, trygghet, idrott och hälsa i fokus. Prolympias koncept bygger på att ett pedagogiskt arbetssätt i kombination med idrott lägger grunden för en optimerad kunskapsutveckling hos eleven. Goda resultat vad gäller såväl kunskapsnivåer som idrottsprestationer är frukten av en individanpassad skolgång med optimala förutsättningar för att kombinera skola och idrott.

Kontakt
Henric Lilja, idrott och marknadsansvarig Prolympia SYD
Tel:0736-255642 Mail: henric.lilja@prolympia.se

Jonas Ohlander, Akademiansvarig HIF
Tel: 042-377025 Mail: jo@hif.se
Publicerades 2019-01-11 15:00 Skrevs av Midhat Kuduzovic

NYHETER

Oavgjort mot Falkenbergs FF

2019-05-25 21:36

HIF hamnade i tidigt underläge hemma mot Falkenberg under lördagskvällen.…

LÄS MER

Startelvan i hemmamatchen mot Falkenbergs FF

2019-05-25 17:00

Klockan 18:00 är det avspark mellan HIF och Falkenbergs FF…

LÄS MER

Matchtrupp och tränarintervju inför HIF – Falkenbergs FF

2019-05-24 12:07

Imorgon, lördagen den 25 maj klockan 18:00, tar HIF emot…

LÄS MER

HIF bekantar sig med 18-årig mittfältare

2019-05-22 13:16

Under den kommande perioden kommer HIF att bekanta sig med…

LÄS MER

HIF och Anders Randrup överens om kontraktsförlängning

2019-05-21 17:00

Anders Randrup och klubben hade ett optionsår i kontraktet som…

LÄS MER

U17: Seger mot Örebro SK

2019-05-21 13:13

HIF U17 besegrade under söndagen Örebro SK med 2-1 på…

LÄS MER

...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...