• ...
  • ...
  • ...
  • ...
  • ...

Oavgjort mot Falkenbergs FF

HIF hamnade i tidigt underläge hemma mot Falkenberg under lördagskvällen. En isländsk nick från Andri Bjarnason i den andra halvleken utjämnade tillställningen, men segermålet kom aldrig. 1-1 stod sig matchen ut.

Första halvlek
HIF öppnade matchen på Olympia piggt, och var laget som hade mest bollinnehav under de första tio minuterna. I den sjätte matchminuten fick Max Svensson ett jätteläge, efter en fin framspelning från Rasmus Jönsson som tagit sig in i banan från sin nya position som högermittfältare. Skottet från nära håll räddades dock av bortakeepern Johan Brattberg. Tre minuter senare var Andri Bjarnason framme för hemmalaget, men hans vänsterskott ställde inte till några bekymmer för Brattberg.

I stället var det Falkenberg som skulle komma att öppna målskyttet, på deras första riktiga målchans i matchen. Ett långt inkast från vänster skarvades vidare vid den första stolpen, och på bortre tryckte Peter Nsima in bollen i nätmaskorna bakom Kalle Joelsson. Ett tungt 0-1-mål för HIF i matchens 11:e minut.

Två minuter senare skapade HIF ett nytt jätteläge, efter ett fint inlägg av Adam Eriksson från vänsterkanten. Mohammed Abubakari mötte upp i straffområdet, men ghananens avslut hamnade utanför den vänstra stolpen. HIF tappade sedan lite grepp, efter bortalagets ledningsmål, och bjöd därmed in Falkenberg i matchen. FFF började trycka på, och kom till en hel del inläggssituationer som ställde till problem i HIF-försvaret. I 22:e minuten kom dock Wanderson till ett skottläge centralt utanför straffområdet, som räddades av Brattberg återigen.

På tal om inlägg och Falkenberg så skapade bortalaget två hörnor på raken i den 28:e matchminuten som båda vållade Kalle Joelsson stora problem. Första hörnan stötte Joelsson undan vid främre stolpen, den andra räddade 21-åringen precis framför mållinjen.

Innan halvtidsvilan hann hemmalaget fram till ytterligare en målchans, i den 41:a minuten, efter fint kombinationsspel av Markus Holgersson, Wanderson och avslutningsvis Max Svensson. Den sistnämnda fick dock endast en tå på bollen i straffområdet och misslyckades därmed med sitt avslut. Resultatet 0-1 stod sig alltså halvleken ut.

Andra halvlek
Andra halvleks första målchans kom genom Max Svensson, som försökte curla in bollen i matchens 49:e minut. Utan framgång den gången. Vi går vidare till dryga timmen spelad då HIF gjorde ett dubbelbyte. Andreas Landgren och Max Svensson lämnade planen till förmån för Johan Persson och Mamudu Moro. Minuten senare damp bollen ner framför fötterna på målskytten Nsima i HIF:s straffområde. Hans avslut styrdes tätt utanför Joelssons vänstra stolpe.

Andri Bjarnason, som i förra omgången mot AFC stod för ett frisparksmål, fick chansen på nytt i ett bra läge utanför straffområdet. Denna gången gick dock islänningen mer på kraft och skottet hamnade en bra bit över ribban framför Norra stå. Men Bjarnason skulle få revansch, och det direkt. I 67:e matchminuten nickade anfallaren snyggt in bollen intill den bortre stolpen efter inlägg av Markus Holgersson från högerkanten. 1-1 och matchen var utjämnad.

Med kvarten kvar fick HIF ett nytt frisparksläge, denna gången något åt vänster. Wanderson fick förtroendet, men brassens avslut gick tätt över ribban.

HIF var laget som låg på mest för ett segermål i slutskedet av matchen. I 82:a minuten kom Bjarnason fram på högerkanten, och ur ganska dålig vinkel fick han på ett hårt, lågt skott som Brattberg lyckades styra undan. Minuten därefter gjorde Peo Ljung sitt tredje och sista byte i matchen, där Wanderson gick ut och ersattes av David Boysen. En nick av Bjarnason utanför målramen, en nick av Moro utanför samma och ett skott av Johan Persson utanför den högra stolpen var det närmsta HIF kom ett 2-1-mål. Men 1-1 stod sig matchen ut.

Stort tack till alla som kom till Olympia ikväll och stöttade laget! Nästa helg kommer Malmö FF på besök när det vankas årets första Skånederby. Köp biljetter här!
Publicerades 2019-05-25 21:36 Skrevs av Emil Carlsvärd

NYHETER

Andri Bjarnason lämnar HIF

2019-06-17 16:00

Helsingborgs IF är överens med tyska 1. FC Kaiserslautern om…

LÄS MER

Henrik Larsson ny huvudtränare i HIF

2019-06-16 14:00

Klubblegendaren Henrik Larsson återvänder till HIF som huvudansvarig för A-laget.…

LÄS MER

HIF ersätter Per-Ola Ljung som huvudtränare för A-laget

2019-06-15 14:45

Per-Ola Ljung lämnar sin roll som huvudtränare i HIF. –…

LÄS MER

Supporterinformation inför träningsmatchen mot IFK Göteborg

2019-06-12 15:14

Torsdagen den 20 juni klockan 16:00 tar HIF emot IFK…

LÄS MER

HIF:s kommunikationsavdelning söker praktikanter

2019-06-10 14:20

HIF söker praktikanter som vill arbeta med kommunikation under höstterminen…

LÄS MER

Lyckade landslagsdebuter för Max Svensson och Kalle Joelsson

2019-06-07 21:22

Max Svensson och Kalle Joelsson spelade båda hela matchen när…

LÄS MER

...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...