• ...
  • ...
  • ...
  • ...
  • ...
Foto: Alvaro Santos (till vänster) och Jens Karlsson (i mitten). Foto: Linda Carlsson

Nya huvudtränare i HIF U17 och U19

Jens Karlsson tar över huvudansvaret för HIF U19 medan Alvaro Santos blir huvudtränare för HIF U17.

– Jag är väldigt nöjd över helhetsbilden på ungdomssidan. Kombinationen av unga, drivna tränare och tränare som både spelat och varit med på den allra högsta nivån gör att den samlade kompetensen blir väldigt stark. Eftersom alla lag mellan 12-19 år har ett tydligt samarbete och jobbar nära varandra får alla ta del av den kompetensen, vilket är fantastiskt säger Jonas Ohlander, ungdomsansvarig på HIF.

Efter åtta år som pojkelittränare och två år som huvudansvarig för U17-laget tar Jens Karlsson nu över som huvudtränare för HIF:s 19-lag.

– Jag känner såklart en oerhörd stolthet och det ska bli både inspirerande och roligt. Vidare vill jag tacka alla duktiga tränare jag arbetat med hittills och lärt mig av. Nu ser jag fram emot att arbeta närmare A-laget , utveckla samarbetet med Alvaro och U17-laget men också arbeta med kollegorna i U19 som kommer att hjälpa mig, säger Jens Karlsson.

– Jens är en mycket duktig tränare och har haft en starkt utvecklingskurva under sina år i HIF. Han har alla de egenskaper som vi värdesätter hos en tränare i HIF: fotbollskompetens, engagemang, omtanke och goda ledaregenskaper. Vi har en individuell utvecklingsplan för alla våra tränare där vi vill att de ska utvecklas och avancera inom vår organisation, vilket Jens gjort på ett föredömligt sätt, säger Jonas Ohlander.

Som en följd av att Jens Karlsson tar steget upp till U19-laget kommer Alvaro Santos att ta över huvudansvaret för U17-laget, där han varit assisterande tränare sedan i somras.

– Självklart känner jag stor glädje över att få vara med i föreningen och fortsätta arbeta med ungdomar. Att ha huvudansvaret för U17-laget är väldigt stort och en uppgift jag tar oerhört seriöst. Vi har många duktiga tränare i ungdomsverksamheten som jag lärt mig mycket av under mina sex månader här och det ska bli spännande att fortsätta min resa tillsammans med dem, säger Alvaro Santos.

– Alvaro är en fantastisk människa som brinner för den här klubben och de unga spelarna han tar hand om. Hans erfarenheter från högsta nivå plus att han vet vad som krävs för att bli en elitspelare är väldigt värdefullt. Det i kombination med hans engagemang och intresse för varje individ kommer göra honom till en mycket bra tränare och vårt U17 kommer att bli ett bra första steg på den resan, säger Jonas Ohlander.
Publicerades 2017-11-21 17:00 Skrevs av Midhat Kuduzovic

NYHETER

Huvudtränare Per-Ola Ljung efter 1-1 i träningsmatchen mot FC Helsingör

2018-07-16 21:45

Huvudtränare kommenterar 1-1-matchen mot FC Helsingör.

LÄS MER

Oavgjort i träningsmatchen mot FC Helsingör

2018-07-16 21:36

Träningsmatchen mot FC Helsingör slutade 1-1 efter att Mattias Almeida…

LÄS MER

Startelvan mot FC Helsingör

2018-07-16 18:00

Klockan 19:00 sparkar träningsmatchen mellan HIF och FC Helsingör igång…

LÄS MER

Kalle Joelsson inför FC Helsingör – HIF och matchen med ÄFF

2018-07-15 12:18

Kalle Joelsson har under hösten möjligheten att spela matcher med…

LÄS MER

Huvudtränare Per-Ola Ljung inför matchen mot FC Helsingör, om omstarten och nyförvärven

2018-07-15 12:12

Huvudtränare Per-Ola Ljung pratar om träningsuppstarten, vad som är viktigt…

LÄS MER

Inför FC Helsingör – HIF: Rasmus Jönsson med i 21-mannatruppen

2018-07-15 12:06

Imorgon, måndagen den 16 juli klockan 19:00, träningsspelar HIF mot…

LÄS MER

...
...
...
...
...
...
...
...
...
...