• ...
  • ...
  • ...
  • ...
  • ...

Nästa steg på resan – Helsingborgs IF:s valberednings förslag 2020

Valberedningen i Helsingborgs IF presenterade den 20 februari 2020 sitt förslag till styrelse och revisorer. Till årsmötet den 5 mars föreslår valberedningen att styrelsen tillfälligt utökas med en ledamot, från dagens åtta till nio ledamöter. Valberedningen föreslår tre nyval samt återval av styrelseordförande och en ledamot. Övriga fyra ledamöters mandat går ut 2021. Valberedningen föreslår återval av föreningens revisorer.

Valberedningen följer styrelsens och klubbens arbete löpande och kan konstatera att arbetet gått i rätt riktning under 2019. HIF har fortsatt allsvenskt kontrakt, den nya klubbledningen är etablerad och klubbens ekonomi är under kontroll och har utvecklats enligt förväntan.

Inför kommande säsong ställs som alltid höga krav på de sportsliga resultaten, men också framsteg inom en rad centrala framtidsfrågor. Det gäller bland annat etablering av dam/flickfotboll, bredare/djupare hållbarhetsarbete och att skapa en än mer positiv publik- och läktarmiljö.

2020 års styrelse behöver bestå av en kombination av kontinuitet från det som fungerat väl under senare år och förnyelse med ny kompetens och erfarenhet. HIF måste fortsätta det arbete som nu rör sig i rätt riktning och samtidigt öka tempot och ta tag i avgörande frågor för klubbens framtida utveckling.

Mot den bakgrunden är valberedningens förslag till ny styrelse för HIF 2020 följande:

Valberedningen föreslår omval av Krister Azelius som ordförande för ett år samt av Lottie Svedenstedt som ledamot. Anders Svensson, Hans Nelson, Stephan Carlquist och Markus Bergdahl är valda till 2021 och kvarstår i styrelsen. Magnus Ericsson och Oscar Rönningberg har avsagt sig omval. Vi tackar Magnus och Oscar för värdefulla insatser för föreningen.

Valberedningen föreslår följande förslag till tre nya ledamöter:
Kim Olsson är idag VD på NSR AB och har lång erfarenhet av frågor kopplade till hållbarhet. Kim har alltid varit en stark HIF-supporter och är ofta på Olympia tillsammans med sin familj för att se HIF spela. Ett brett engagemang i staden och ett starkt nätverk i Helsingborg kommer vara ett viktigt tillskott, inte minst i det fortsatta arbetet med att utveckla Olympia som en mötesplats för alla som älskar fotboll.

Emma Håkansson är egen företagare och har arbetat med destinationsutveckling och marknadsföring av Helsingborg i många år. HIF och Olympia ligger henne varmt om hjärtat och med gedigen kompetens kring varumärkesfrågor, evenemang, PR och partners kommer Emma att tillföra både nya perspektiv och ny energi till styrelsearbetet.

Stavros Papadopoulos har spelat Allsvensk fotboll i Östers IF under 90-talet och har varit både sportchef och styrelseledamot i Ängelholms FF. Stavros är civilekonom med erfarenhet av ekonomi, logistik, HR och företagsledning och arbetar som CFO på Melittas Nordenkontor i Helsingborg. Stavros tillför en elitfotbollserfarenhet ur såväl ett spelar- som ledarperspektiv och kommer vara värdefull i utvecklingen av HIFs relationer med övriga klubbar i regionen. Det finns en stor potential i ett starkare samarbete och därmed för att skapa ett större värde för både HIF och andra klubbar.

Styrelseförslaget 2020 har då följande sammansättning:
Krister Azelius, Ordförande återval 1 års mandat som går ut 2021
Lottie Svedenstedt, återval 2 års mandat som går ut 2022
Kim Olsson, nyval 2 års mandat som går ut 2022
Emma Håkansson, nyval 2 års mandat som går ut 2022
Stavros Papadopoulos, nyval 2 års mandat som går ut 2022
Anders Svensson, befintligt mandat som går ut 2021
Hans Nelson, befintligt mandat som går ut 2021
Stephan Carlquist, befintligt mandat som går ut 2021
Markus Bergdahl, befintligt mandat som går ut 2021

Valberedningens förslag till omval av revisorer vid Helsingborgs IF årsmöte 2020:
Anders Johansson, Revisor
Per Lövgren, Revisor
Bengt Ekenberg, Revisorssuppleant
Katarina Ljungqvist, Revisorssuppleant

Valberedningen förslag speglar den kompetens och erfarenhet som vi bedömer att HIFs styrelse behöver under kommande verksamhetsår.

Valberedningens arbete är förankrat hos medlemmarna, med sponsorer, Helsingborgs Stad och övriga intressenter, såsom Kärnan, Vännerna och gruppen HIF:arna (fd A-lagsspelare). I slutändan är det årsmötet som väljer styrelse och revisorer.

– Från valberedningen är vi glada över att tillföra tre starka rekryteringar/förslag till nya ledamöter för att säkerställa klubbens vidare resa. Vi är övertygade om att de tre nya förslag till ledamöter kommer att tillföra ny energi, nödvändig ny kompetens och erfarenhet till styrelsen. Därför väljer vi också att tillfälligt utöka styrelsen med en ledamot, säger Annelie Johansson, valberedningens ordförande.

Helsingborg 2020-02-19

VALBEREDNINGEN HELSINGBORGS IF
Annelie Johansson
Mikael Ekdahl
Carl Hegelund
Jenny Lindén Urnes
Fredrik Storm
Erik Kruse, adjungerad
Publicerades 2020-02-19 8:25 Skrevs av Midhat Kuduzovic

NYHETER

Lunchmeny vecka 15

2020-04-03 13:54

I sportbaren serveras god lunchbuffé med utsikt över landets finaste…

LÄS MER

Träningsmatchen mot Falkenbergs FF inställd

2020-04-03 11:00

Onsdagen den 8 april skulle HIF spelat träningsmatch mot Falkenbergs…

LÄS MER

Den röda tröjan är allt du behöver – Här är 2020 års hemmatröja!

2020-04-03 9:28

Den röda tröjan är allt du behöver, oavsett när och…

LÄS MER

Lördagens träningsmatch mot BK Häcken ställs in

2020-04-02 12:30

De nya riktlinjerna från Folkhälsomyndigheten gör att Svenska Fotbollförbundet och…

LÄS MER

Martin Olsson klar för HIF

2020-04-01 18:39

Helsingborgs IF är överens om ett korttidskontrakt med landslagsmeriterade Martin…

LÄS MER

Alternativa betalsätt för medlem 2020

2020-04-01 9:53

Det har kommit till vår kännedom att en del haft…

LÄS MER

www.solidab.se
...
...
...
...
...
...
...
...
...