• ...
  • ...
  • ...
  • ...
  • ...

Mikael Dahlberg avslutar spelarkarriären efter säsongen

Anfallaren Mikael Dahlberg väljer efter drygt 300 spelade matcher på seniornivå att avsluta sin professionella spelarkarriär efter denna säsong.

Mikael Dahlberg har sedan debuten i GIF Sundsvall år 2004 spelat över 300 tävlingsmatcher för Gefle IF, Djurgårdens IF, Apollon Smyrnis och Helsingborgs IF, dit han kom sommaren 2014. Han har gjort 67 seriemål för klubbarna och dessutom nätat i sin enda A-landskamp. Efter säsongens sista match hemma mot Varbergs BoIS kommer 33-åringen att lägga skorna på hyllan.

– Det har egentligen varit på gång under året och det blev definitivt när jag tog det med Peo [huvudtränare Per-Ola Ljung] för någon månad sedan. Jag känner att det inte håller längre eftersom jag för ofta har för ont och däremellan har det blivit mycket oro över om jag ska kunna träna och spela eller inte så det känns som att beslutet är fattat åt mig utav min kropp, säger ”Micke” och fortsätter:

– Att spela fotboll är fortfarande något av det roligaste jag gör. Av den anledningen skulle jag absolut kunna tänka mig att spela ett par år till. Jag är inte less och tycker att det är tråkigt att komma hit, tvärtom tycker jag att det är fantastiskt men det är också de gångerna som jag kan spela fotboll. Däremellan är det oerhört mycket slit och det är lite tråkigt om man känner att man inte längre håller på den nivån som man vill. Fortfarande kan man göra inhopp i vissa matcher och känna att ”nu funkar kroppen” men över tid är det inte hållbart om man inte kan träna mer fotboll.

För HIF gjorde Mikael 13 tävlingsmål varav ett i slutskedet av derbyt mot Malmö FF i september 2014. I samband med att han väljer att avsluta sin spelarkarriär i Helsingborg skickar han en hälsning till HIF-supportrarna.

– Till HIF-supportrarna vill jag säga att Olympia är den arena jag trivts allra bäst på. Det har alltid varit fantastiskt att kliva ut här. Det är bra drag och jag har alltid känt att det är roligt att spela fotboll här ute, säger han och förklarar därefter att han hoppas komma tillbaka till fotbollen senare men att han till en början kommer att fokusera på en civil karriär.

Huvudtränare Per-Ola Ljung tackar Mikael för hans gedigna arbete både på men också utanför fotbollsplanen där han haft en viktig roll i omklädningsrummet.

– Micke har varit ett föredöme och haft en stor positiv påverkan på gruppen både mellan matcherna men också på matchdagar. Han är ett exempel att följa när det kommer till förberedelser, hur han resonerar och delar med sig av erfarenheterna han samlat på sig. Micke har hela tiden under dessa två åren haft en betydande roll för både mig och klubben. När han varit på planen har vi haft en väldigt smart spelare med hög individuell kvalité och när han inte spelat har han haft en betydande roll i omklädningsrummet där han bidragit med positiv energi och hjälpt till att föra vår utveckling i en positiv riktning. Vi respekterar såklart hans besluta att avsluta spelarkarriären och är glada över att han fick vara med och bidra till att HIF gick upp i allsvenskan igen, säger huvudtränaren.

Vi kommer att tacka av Mikael i samband med säsongens sista hemmamatch mot Varbergs BoIS den 10 november. Köp biljetter till matchen här!

Se hela intervjun i spelaren nedan:Se alla Mickes tävlingsmål för HIF här:

Publicerades 2018-10-31 16:10 Skrevs av Midhat Kuduzovic

NYHETER

Inför IFK Norrköping – HIF

2019-08-24 12:26

Imorgon, söndagen den 25 augusti klockan 15:00, gästar HIF Östgötaporten…

LÄS MER

Assad Al Hamlawi klar för HIF

2019-08-23 19:00

Helsingborgs IF är överens med Ängelholms FF om en övergång…

LÄS MER

Henrik Larsson avslutar sitt tränaruppdrag

2019-08-23 12:15

Henrik Larsson har meddelat klubben att han väljer att avsluta…

LÄS MER

HIF utslaget ur Svenska cupen

2019-08-22 21:36

HIF tog ledningen i första halvlek med sitt unga manskap.…

LÄS MER

Startelvan i cupmatchen mot Oskarshamns AIK

2019-08-22 17:29

Klockan 18:30 är det avspark i cupmatchen på Arena Oskarshamn…

LÄS MER

Olympiashopens öppettider den 30 augusti ändrade

2019-08-22 11:25

Fredagen den 30 augusti tar HIF emot Östersunds FK på…

LÄS MER

...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...