• ...
  • ...
  • ...
  • ...
  • ...

Mikael Dahlberg avslutar spelarkarriären efter säsongen

Anfallaren Mikael Dahlberg väljer efter drygt 300 spelade matcher på seniornivå att avsluta sin professionella spelarkarriär efter denna säsong.

Mikael Dahlberg har sedan debuten i GIF Sundsvall år 2004 spelat över 300 tävlingsmatcher för Gefle IF, Djurgårdens IF, Apollon Smyrnis och Helsingborgs IF, dit han kom sommaren 2014. Han har gjort 67 seriemål för klubbarna och dessutom nätat i sin enda A-landskamp. Efter säsongens sista match hemma mot Varbergs BoIS kommer 33-åringen att lägga skorna på hyllan.

– Det har egentligen varit på gång under året och det blev definitivt när jag tog det med Peo [huvudtränare Per-Ola Ljung] för någon månad sedan. Jag känner att det inte håller längre eftersom jag för ofta har för ont och däremellan har det blivit mycket oro över om jag ska kunna träna och spela eller inte så det känns som att beslutet är fattat åt mig utav min kropp, säger ”Micke” och fortsätter:

– Att spela fotboll är fortfarande något av det roligaste jag gör. Av den anledningen skulle jag absolut kunna tänka mig att spela ett par år till. Jag är inte less och tycker att det är tråkigt att komma hit, tvärtom tycker jag att det är fantastiskt men det är också de gångerna som jag kan spela fotboll. Däremellan är det oerhört mycket slit och det är lite tråkigt om man känner att man inte längre håller på den nivån som man vill. Fortfarande kan man göra inhopp i vissa matcher och känna att ”nu funkar kroppen” men över tid är det inte hållbart om man inte kan träna mer fotboll.

För HIF gjorde Mikael 13 tävlingsmål varav ett i slutskedet av derbyt mot Malmö FF i september 2014. I samband med att han väljer att avsluta sin spelarkarriär i Helsingborg skickar han en hälsning till HIF-supportrarna.

– Till HIF-supportrarna vill jag säga att Olympia är den arena jag trivts allra bäst på. Det har alltid varit fantastiskt att kliva ut här. Det är bra drag och jag har alltid känt att det är roligt att spela fotboll här ute, säger han och förklarar därefter att han hoppas komma tillbaka till fotbollen senare men att han till en början kommer att fokusera på en civil karriär.

Huvudtränare Per-Ola Ljung tackar Mikael för hans gedigna arbete både på men också utanför fotbollsplanen där han haft en viktig roll i omklädningsrummet.

– Micke har varit ett föredöme och haft en stor positiv påverkan på gruppen både mellan matcherna men också på matchdagar. Han är ett exempel att följa när det kommer till förberedelser, hur han resonerar och delar med sig av erfarenheterna han samlat på sig. Micke har hela tiden under dessa två åren haft en betydande roll för både mig och klubben. När han varit på planen har vi haft en väldigt smart spelare med hög individuell kvalité och när han inte spelat har han haft en betydande roll i omklädningsrummet där han bidragit med positiv energi och hjälpt till att föra vår utveckling i en positiv riktning. Vi respekterar såklart hans besluta att avsluta spelarkarriären och är glada över att han fick vara med och bidra till att HIF gick upp i allsvenskan igen, säger huvudtränaren.

Vi kommer att tacka av Mikael i samband med säsongens sista hemmamatch mot Varbergs BoIS den 10 november. Köp biljetter till matchen här!

Se hela intervjun i spelaren nedan:Se alla Mickes tävlingsmål för HIF här:

Publicerades 2018-10-31 16:10 Skrevs av Midhat Kuduzovic

NYHETER

Kallelse till årsmöte i Helsingborgs Idrottsförening

2021-02-23 15:04

Vi hälsar alla medlemmar varmt välkomna på årsmöte för verksamhetsåret…

LÄS MER

Jörgen Lennartsson efter poängtappet mot IK Gauthiod: “Läropeng”

2021-02-21 18:16

Det blev en missräkning i cuppremiären när HIF tappade poäng…

LÄS MER

Oavgjort i årets första tävlingsmatch

2021-02-21 18:07

Första tävlingsmatchen för året spelades borta mot IK Gauthiod. Matchen…

LÄS MER

Startelvan i cupmatchen mot IK Gauthiod

2021-02-21 14:00

Klockan 15:00 är det avspark mellan IK Gauthiod och HIF…

LÄS MER

Inför IK Gauthiod – HIF

2021-02-20 13:22

Imorgon, söndagen den 21 februari klockan 15:00, drar tävlingssäsongen igång…

LÄS MER

Lunchmeny vecka 8

2021-02-19 17:46

I sportbaren serveras god lunchbuffé med utsikt över landets finaste…

LÄS MER

...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...