• ...
  • ...
  • ...
  • ...
  • ...

Medlemsbrev från styrelsen i Helsingborgs IF

Degraderingen till Superettan blev idag ett faktum och det är en tung dag för oss alla. Vi har full respekt och förståelse för era känslor och besvikelsen som finns. Styrelsen i HIF ser självklart på denna degradering som ett stort misslyckande för alla inblandade och tar vårt fulla ansvar.

– Jag har, som jag sagt till media, informerat valberedningen om att jag avgår som styrelseordförande vid degradering. Övriga styrelsen har också informerat valberedningen om att man ställer sina platser till förfogande. Vi är djupt besvikna och tar naturligtvis vårt ansvar. Tills dess att ni medlemmar valt en ny ordförande kommer jag att leda styrelsearbetet och göra det med lika stor gnista och vilja som tidigare, säger ordförande Krister Azelius.

Helsingborgs IF har 113 stolta år bakom sig och kommer att finnas även när solen går upp imorgon. Idag är det otroligt tungt men vi har under en tid, trots degraderingen, byggt en plattform utanför fotbollsplanen som ger oss hopp om morgondagen. Vi är väldigt ödmjuka inför den utmaning som väntar föreningen men är också beslutsamma om att så snart som möjligt ta HIF tillbaka dit den hör hemma - till Allsvenskan. Det arbetet har redan påbörjats.

Vi vill försäkra er om att HIF idag, till skillnad från när klubben åkte ur Allsvenskan 2016, har god kontroll på sin ekonomi och har under lång tid arbetat med scenarier där spel i Superettan varit ett även fast vi naturligtvis hoppades att så inte skulle bli fallet. Alla i föreningen är ödmjuka inför uppgiften och utmaningen som väntar men står beredda att ta oss an den och jobba extremt hårt för att allsvenska matcher snart ska spelas på Olympia igen.

Er besvikelse och frustration är för oss klart befogad och vi delar den med er. Däremot hoppas vi att ni, när dessa känslor lagt sig, hjälper klubben tillbaka dit den hör hemma. Det är ni medlemmar som är HIF och det är tack vare er föreningen både finns och lever vidare.

Härmed vill vi också bjuda in till ett digitalt medlemsmöte den 9 december klockan 18:00. En inbjudan med mer specifik information kommer att skickas ut till er i god tid.

Styrelsen i Helsingborgs IF & Klubbdirektör Joel Sandborg

Publicerades 2020-11-30 20:49 Skrevs av Midhat Kuduzovic

NYHETER

Kallelse till årsmöte i Helsingborgs Idrottsförening

2021-02-23 15:04

Vi hälsar alla medlemmar varmt välkomna på årsmöte för verksamhetsåret…

LÄS MER

Jörgen Lennartsson efter poängtappet mot IK Gauthiod: “Läropeng”

2021-02-21 18:16

Det blev en missräkning i cuppremiären när HIF tappade poäng…

LÄS MER

Oavgjort i årets första tävlingsmatch

2021-02-21 18:07

Första tävlingsmatchen för året spelades borta mot IK Gauthiod. Matchen…

LÄS MER

Startelvan i cupmatchen mot IK Gauthiod

2021-02-21 14:00

Klockan 15:00 är det avspark mellan IK Gauthiod och HIF…

LÄS MER

Inför IK Gauthiod – HIF

2021-02-20 13:22

Imorgon, söndagen den 21 februari klockan 15:00, drar tävlingssäsongen igång…

LÄS MER

Lunchmeny vecka 8

2021-02-19 17:46

I sportbaren serveras god lunchbuffé med utsikt över landets finaste…

LÄS MER

...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...