• ...
  • ...
  • ...
  • ...
  • ...
Foto: Anna Berg

Max Svensson om sina första landskamper

I somras gjorde han sina första minuter i Allsvenskan och nu har Max Svensson även fått debutera i landslagssammanhang. Under den gångna veckan var han i Danmark med P18-landslaget och spelade två matcher. I den första matchen mot Norge startade Max och spelade 62 minuter. I matchen mot Danmark byttes han in i minut 76. Kallelsen till samlingen kom dock ganska sent.

– Det började med att jag fick ett samtal på eftermiddagen förra onsdagen. De frågade om jag ville hänga med och det var avresa redan torsdag morgon. Vi tränade varje dag och hade tre dagars förberedelser inför första matchen mot Norge. Första matchen gick bra (vinst med 6-2), de hade i och för sig mött Danmark två dagar innan så de var kanske lite trötta. Två dagar efter mötte vi Danmark, där gjorde vi en ganska svag första halvlek men vilade samtidigt några spelare. Vi höjde oss i andra men förlorade med 3-1, berättar Max Svensson.

Trots att han blev inkallad sent fick Max förtroendet från start i den första matchen, och känslan var naturligtvis speciell.

– Det är klart att det är kändes roligt att få starta. Det är speciellt när man ska tåga in och man hör nationalsången. Man representerar sitt land och vill såklart göra allt för att vinna. I de matcherna är det väldigt mycket kamp, det är inte så att någon spelar fotboll som Barcelona utan det är snarare mycket krigande och tuffa dueller på planen. Jag har varit på landslagsläger på Bosön tidigare men detta var mina första landskamper så jag känner en del av grabbarna i laget. Men såklart är det mer allvar när man ska spela matcher, säger han.

Efter en stark vår i HIF Akademi och två allsvenska inhopp samt en start i Svenska Cupen med A-laget var det en välförtjänt kallelse till landslaget, enligt Jonas Ohlander som är ansvarig för HIF-ungdom.

– Det är jättekul för Max att han fick chansen i landslaget. Efter en bra vår och sommar är han värd det. Förutom att han är en bra fotbollsspelare har han visat att han har rätt inställning och karaktär då han varken varit med i skånelag eller landslag i 15- och 16-årsåldern. Max har kämpat på bra hela tiden, vilket sänder ut rätt signaler till alla våra spelare som tror att det är kört om man inte lyckas som 15-åring, säger Jonas Ohlander.

Max själv minns tillbaka på tiden då hans vänner spelade i skånelaget medan han lämnades utanför truppen. Han menar att det var jobbigt för stunden men om man fortsätter kämpa för sitt mål kommer man till slut att få belöning för det.

–  Just i den åldern när alla ens kompisar är med och möter Småland, Stockholms län och alla de lagen är det tufft. Man tänker "varför spelar inte jag?". Samtidigt är det inte när man är 15 år gammal som man ska vara som bäst, man har fortfarande de bästa åren framför sig. Man måste tänka att man vill nå dit och jobba ännu hårdare. Gör man det bra hemma i klubblaget så kommer resten. De säger till en att man blivit uttagen i landslaget för att man presterat hemma, det är knappast så att uttagningarna baseras på de fyra dagarna på Bosön-lägret. Gör du det bra på Bosön men inte hemma i klubblaget så har du ingen chans att komma med ändå, det är det du gör under en lång tid som gör att du kommer med, avslutar Max Svensson.

Han kom hem från landslagslägret i tisdags kväll men var med och spelade 90 minuter när HIF Akademi mötte Eskilsminne under onsdagskvällen.
Publicerades 2016-09-08 15:53 Skrevs av Midhat Kuduzovic

NYHETER

U17: Målvideo och tränarkommentarer efter 3-2-segern mot ÖIS

2019-04-24 15:50

HIF U17 besegrade under helgen Örgryte IS med 3-2. Adam…

LÄS MER

Matchtrupp och tränarintrevju inför HIF – GIF Sundsvall

2019-04-24 12:49

Imorgon, torsdagen den 25 april klockan 19:00, tar HIF emot…

LÄS MER

Arrangemangsinformation: HIF – GIF Sundsvall

2019-04-23 15:26

Torsdagen den 25 april klockan 19:00 tar HIF emot GIF…

LÄS MER

Uppstart av fotbollsträning för barn födda 2013 & 2014

2019-04-23 13:15

Nu är det äntligen dags för träningsstart för barn födda…

LÄS MER

HIF är mer än bara mål och ett slutresultat

2019-04-23 12:59

HIF är så mycket mer än slutresultat och mål. HIF…

LÄS MER

Presskonferens med tränarna efter IFK Göteborg – HIF

2019-04-22 18:22

HIF:s bortamatch mot IFK Göteborg slutade med en tung förlust.…

LÄS MER

...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...