• ...
  • ...
  • ...
  • ...
  • ...
Foto: Johan Lilja

Markus Holgersson återvänder till HIF

Försvararen Markus Holgersson återvänder till HIF, som han spelade i 2009-2011 samt 2014. Han har tecknat ett kontrakt som sträcker sig som längst till och med år 2020.


– Jag vill tacka HIF och Kundpartner med Roy och Peter i spetsen, som gjort det möjligt för mig att komma tillbaka. Jag ser fram emot att komma in på Olympia igen och känna den härliga atmosfären.Markus Holgersson läkarundersöktes redan under tisdagsmorgonen med lyckat resultat.

– Kontraktet, som gäller för 2018 och 2019 med option för 2020, är finansierat på samma sätt som med Wanderson, dock av en annan finansiär. Det är friska pengar in som alltså inte kommit HIF till del annars, säger Krister Azelius, ordförande i Helsingborgs IF.Uppgörelsen med Markus Holgersson är möjliggjord genom att en av klubbens partner anställer spelaren på en halvtidsstjänst.

– Han kommer jobba som ekonom hos oss och arbetstiden kommer anpassas efter HIF:s upplägg. Vi gör detta för att vi tror på Markus, både som fotbollsspelare och som arbetande hos oss. Vi använde honom i samband med teambuilding för sju-åtta år sedan och har hållit kontakten sedan dess, säger Peter Rehnström, VD på Kundpartner Syd.


Anställningen är tillsvidare.

– Markus är sympatisk och klok och drivande i sin personlighet. Vi gör detta för att vi tror på honom som medarbetare. Det är trevligt att hitta en deal med HIF, så det finns dubbla vinster med det här. Han kommer tillföra både på och utanför planen, säger Roy Lindqvist, vice VD på Kundpartner Syd.


Markus Holgersson har tränat med HIF sedan i början av juni.

– Jag tycker mig se oss ta steg för varje dag med ett lagbygge som dels kan leda till allsvenskan och som i förlängningen kommer bli ett allsvenskt lag att räkna med.


Huvudtränare Per-Ola Ljung om Markus Holgersson:

– Markus har stor erfarenhet som han gillar att dela med sig av för att både guida de yngre spelarna men också hjälpa laget då han alltid ser till helheten och lagets bästa. Han är självklart här för att han fortfarande är en spelare som håller väldigt hög kvalité, vilket vi sett på träningarna. ”Hogge” kommer att göra nytta i höst men steget som det här laget ska ta kommer att passa honom bra också. Han har dessutom en bra karaktär och är en prickfri idrottsman som förstår vikten av såväl fysiska som mentala förberedelser, säger huvudtränaren.

Vi hälsar Markus Holgersson varmt välkommen tillbaka till HIF!

Se hela intervjun i spelaren nedan. Mer material får ni se i nästa avsnitt av Insidan.

Publicerades 2018-08-08 11:30 Skrevs av Midhat Kuduzovic

NYHETER

Matchtrupp och intervju med huvudtränare Per-Ola Ljung inför Eskilsminne IF – HIF

2018-08-21 12:30

Imorgon, onsdagen den 22 augusti klockan 18:30, gästar HIF Harlyckan…

LÄS MER

Årets julbord äter du i Bistro1907 på Olympia!

2018-08-20 13:21

Varje torsdag, fredag och lördag från 22/11. Hemlagat och närproducerat…

LÄS MER

Förutsättningarna för eventuell flytt av matcher

2018-08-20 12:40

HIF- och landslagskaptenen meddelade att han kommer att fortsätta spela…

LÄS MER

U17: 2-1 mot HBK

2018-08-20 12:12

U17-laget tog under gårdagen andra raka segern i slutspelsserien genom…

LÄS MER

Läs Inspel #3/2018 här!

2018-08-20 11:49

Nu är det senaste numret av Inspel tillgängligt som blädderbar…

LÄS MER

Dagens lunch vecka 34

2018-08-19 21:09

Varmt välkomna att äta god lunch i sportbaren på Olympia…

LÄS MER

www.solidab.se
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...