• ...
  • ...
  • ...
  • ...
  • ...
Foto: Bildbyrån

Mållöst och delad pott mot Falkenbergs FF

På första advent i Allsvenskans näst sista omgång kryssade Helsingborgs IF och Falkenbergs FF. Trots ett stort bollinnehav för hemmalaget på Olympia slutade matchen 0-0.

Första halvlek
Falkenberg skapade matchens första möjlighet redan efter ett par minuter då Gustaf Nilsson försökte med ett lågt skott från distans. HIF:s målvakt för dagen, Ian Pettersson, kunde dock tippa skottet till hörna.

Det var en tuff match med många hårda dueller och det blev stundtals irriterat lagen emellan efter en del närkamper. Hemmalaget var närmast ett ledningsmål under fösta halvlek och skapade sina bästa chanser i samband med offensiva hörnor. Efter 20 minuter fick Anthony van den Hurk ett jätteläge att ge HIF ledningen när han fick en skalle på bollen efter Martin Olssons hörna från höger. Viktor Noring i Falkenbergsmålet gjorde emellertid en avgörande räddning och höll gästerna kvar i matchen.

En kvart senare var Helsingborg återigen nära att spräcka nollan, även denna gången efter en hörna. Brandur Hendriksson slog en låg inåtskruvad variant mot första stolpen som Adam Eriksson klackade i ribbans undersida. Det förblev dock mållöst till dess att domare Glenn Nyberg blåste av för halvtidsvila, även om van den Hurk återigen vara nära med en nick på övertid.

Andra halvlek
Halvlek nummer två startade samtidigt som säsongens första snö började falla över Olympia och temperaturen övergick till minusgrader. Precis som i första halvlek var det gästerna som skapade första målchansen. Edi Sylisufaj sprang förbi hemmaförsvararen Kebba Ceesay och ur en lurig vinkel sköt anfallaren i ribban. Kvitterat i ramträffar men fortsatt mållöst i matchen. Strax därefter fick dock Andreas Landgren ett bra läge att ge HIF ledningen. Försvararen kom i en bra yta på bortre stolpen, men kom ur position i samband med van den Hurks inlägg och nicken gick en bit utanför mål.

HIF hade mycket boll i andra halvlek och en timme in i matchen var van den Hurk återigen i bra position att ge Di Röe ledningen på hörna, men nicken blev för lös och gick rakt på Noring i målet. Hemmalaget fortsatte att ha mycket spel på gästernas planhalva men Falkenberg var inte ofarliga och hade bland annat ett tungt skott från Marcus Mathisen som dock gick utanför Petterssons högra stolpe. Mathisen var återigen nära i matchens 80:e minut men mittfältarens skruvade skott landade i yttre burgaveln.

Resultatet matchen inleddes med blev också matchens slutresultat. När Glenn Nyberg satte pipan till munnen efter 94 minuter var 0-0 och delad poäng lagen emellan ett faktum.
Publicerades 2020-11-29 18:15 Skrevs av Nils Larsson

NYHETER

16-årige Simon Bengtsson om första veckan med A-laget: “Blivit bra omhändertagen”

2021-01-16 12:00

Simon Bengtsson är 16 år gammal och har varit i…

LÄS MER

Lunchmeny vecka 3

2021-01-15 14:15

I sportbaren serveras god lunchbuffé med utsikt över landets finaste…

LÄS MER

Mikael Dahlberg ny akademichef i HIF

2021-01-15 11:51

Mikael Dahlberg blir ny akademichef i HIF. Han tillträder sin…

LÄS MER

Olympia – Årets otbollsplan enligt de allsvenska spelarna 2020

2021-01-15 10:39

De allsvenska spelarna 2020 har via spelarföreningen röstat fram Olympia…

LÄS MER

Superettanpremiär borta mot GIF Sundsvall – Här är spelordningen

2021-01-14 17:03

Spelordningen för Superettan 2021 är nu fastställd. HIF inleder borta…

LÄS MER

Premiärträningen flyttas på grund av frusen plan

2021-01-14 9:57

På grund av frusen plan kommer dagens premiärträning att flyttas…

LÄS MER

...
...
...
...
...
...
...