• ...
  • ...
  • ...
  • ...
  • ...

Mallorcabloggen

Nu startar vi en blogg där vi uppdaterar er om vad som händer under träningslägret. Bloggen kommer att vara ett komplement för våra digitala medier där vi kommer att uppdatera mer frekvent. Följ oss på främst YouTube och Instagram för det allra senaste!

Hemma igen!
Då var träningslägret slut och därmed blir detta det sista inlägget på Mallorcabloggen.

Tisdagens dubbelpass tog hårt på spelarna som under kvällen passade på att återhämta sig samtidigt som de flesta följde Rögle BK:s match på TV:n. Därefter var det ännu fler som tittade på Champions League. Även denna kväll, precis som de flesta andra, var det många som istället för att titta på TV valde att spela kort.

Onsdagen inleddes i vanlig ordning med frukost innan bussen tog oss till träningsanläggningen där lägrets sista träningspass genomfördes. Vädret? Kallt och blåsigt. Inte riktigt som här hemma men ändå. Efter träning och lunch väntade ledig eftermiddag som vissa ägnade åt att ta en sista tur i Palma medan andra packade och vilade kropparna på hotellet. Även denna kväll stod Champions League högt på agendan hos de flesta.

Imorse var det bagarväckning då bussen var på plats utanför Hotel Feliz redan klockan 5:45. En tur till flygplatsen, resa till Köpenhamn och sedan buss till Olympia gjorde att vi var hemma cirka 13:15.

Mer från dessa dagar får ni se i nästa avsnitt av Dentro, som också blir det sista innan namnet bytts till Insidan igen. Förutom nästa avsnitt kan det nog komma ytterligare ett med bonusklipp från träningslägret. Håll utkik i våra kanaler!

Med endast en vecka kvar till genrepet mot FC Köpenhamn känns det som att den allsvenska premiären är riktigt nära. Köp ditt säsongskort eller dina biljetter till premiären nu. KLICKA HÄR!

Dentro
Nu har det gått ett par dagar utan att bloggen uppdaterats. Som vi sagt är bloggen ett komplement till uppdateringarna på våra sociala medier där ni kunnat hänga med varje dag.

I fredags genomfördes en matchförberedande träning och på kvällen en quiztävling á la Chrisse. Tävlingen gick ut på att lista ut vilket fotbollsmästerskap en viss låt hängde samman med och därefter gissa rätt finallag, resultat, skytteligavinnare samt låt och artist. Det vinnande laget bestod av Markus Holgersson, Pär Hansson, Johan Persson, Mohammed Abubakari, Lino Boriero och Alexander Farnerud. De vann i storartad stil och vi behöver inte nämna vilka som var i det lag som kom sist, eller hur Peo?

I lördags var det träningsmatch mot FC Moutier. Matchen vanns med 2-0 och målen kan du se i spelaren nedan, precis som Andreas Granqvists straff och mycket annat från lägret. Efter matchen väntade lunch innan vi begav oss till Iberostar Stadium för match mellan RCD Mallorca och Real Oviedo. En mindre rolig tillställning slutade 1-0 till hemmalaget, till huvudtränare Per-Ola Ljungs stora glädje. På kvällen väntade gemensam middag.

Söndag förmiddag var ledig för alla men på eftermiddagen gav vi oss ut på utflykt. Bergsklättring (eller en kortare promenad som vissa sa att det skulle bli) stod på schemat och de flesta känner nog fortfarande av vandringen i benen. Lång tur i den spanska värmen fick många att längta tillbaka till hotellet. Efter middagen var det gemensamma aktiviteter på hotellet där de allra flesta valde att kolla både Premier League och Svenska Cupen.

Igår genomfördes ett träningspass på förmiddagen. Efter träningen var det återigen dags för tävling, denna gång i vem som är bäst på att träffa ribban. Nu kanske ni tänker varför detta filmklipp inte kommit ut? Spelarna satte stopp för det genom att förstöra filmklippet. Vinnaren? Sven Andersson. Eftermiddagen var ledig och några valde att ta siesta medan andra gick och shoppade eller bara umgicks i Palma. På kvällen var det många aktiviteter som pågick på hotellet. Allt från hänga gubbe till kortspel och Playstation. Givetvis satt några och kollade på det nysläppta avsnittet av #DENTRO. Har du missat det? Lugnt, här är det:Idag väntar två träningspass och denna dagen väntas bli den tuffaste för spelarna. Vamos!

Dag två

Under torsdagen genomfördes två träningspass. Det första, som började klockan 11:00, inleddes med en uppstart tillsammans med fysioterapeuterna. Därefter väntade klassiska kvadrater där även målvakterna deltog. Spelarna delades sedan in i par för passningövning som även innehåll en tävling.

Innan killarna delades upp i tre lag för smålagsspel var det dags för possessionsspel (7v7 + fem jokrar). Spelet gick ut på att första målet vinner och vinnarna stannar för ytterligare match. Det vinnande laget bestod av Adam Eriksson, Andri Bjarnason, Mamudu Moro, Andreas Granqvist, Kundai Benyu och Anders Randrup. Det hemliga priset visade sig, till spelarnas stora glädje, vara varsin klubba.

Efter busstur till hotellet, lunch, medieaktiviteter och lite återhämtning startade det andra träningspasset klockan 17:00. Träningen bestod av uppstart, passningsövning, engelsk kvadrat, inlägg/avslutsövning och slutligen teknikövning i form av fotbollstennis (2v2).

Efter träningen stannade vissa spelare kvar och tränade på frisparkar. Det började lite trögt men sedan släppte det. Några av frisparkarna kan ni se här:Efter bussturen och middagen var det ledig kväll som spelarna utnyttjade till att umgås och bättra på lagsammanhållningen. Vissa tittade på hockey, andra fotboll. Vissa spelade kort, andra Playstation. Men alla hängde ihop.

Idag är det ett matchförberedande träningspass som står på schemat. Under tiden kommer vi att undersöka möjligheterna för att livesända träningsmatchen mot FC Moutier. Just nu ser det ganska ljust ut men ett sista test ska göras innan vi ger grönt ljus. Blir i så fall en väldigt enkel (och gratis) sändning.
Ankomst och rumsfördelning
Klockan 13:30 igår, onsdag, lämnade bussen Olympia för avfärd mot Köpenhamns flygplats. Kalle Joelsson hämtades upp på vägen (Löddeköpinge) och Anders Randrup anslöt direkt till Kastrup. En aningen turbulent flygresa avslutades cirka 19:50 och efter en lång väntan på Joelssons baggage fick vi åka till Hotel Feliz utan hans väska, otur.

Väl på plats på hotellet checkade alla in innan god middag väntade och samtidigt information inför första träningsdagen. Champions League följdes av nästan alla spelare i laget och extra glada blev Manchester United-supportrarna Andri Bjarnason och Mohammed Abubakari.

Idag väntar dubbelpass på RCD Mallorcas träningsanläggning med start klockan 11:00.

Rumsfördelning
Noel Mbo & Kundai Benyu
Mattias Almeida & Ian Pettersson
Andri Bjarnason & Kalle Joelsson
Alexander Farnerud & David Boysen
Adam Eriksson & Andreas Landgren
Markus Holgersson & Rasmus Jönsson
Mohammed Abubakari & Mamudu Moro
Anders Randrup & Wanderson do Carmo
Charlie Weberg & Max Svensson
Andreas Granqvist & Fredrik Liverstam
Pär Hansson & Johan Persson

Se händelserna från första dagen här:

Publicerades 2019-03-14 14:24 Skrevs av Midhat Kuduzovic

NYHETER

Oavgjort mot Falkenbergs FF

2019-05-25 21:36

HIF hamnade i tidigt underläge hemma mot Falkenberg under lördagskvällen.…

LÄS MER

Startelvan i hemmamatchen mot Falkenbergs FF

2019-05-25 17:00

Klockan 18:00 är det avspark mellan HIF och Falkenbergs FF…

LÄS MER

Matchtrupp och tränarintervju inför HIF – Falkenbergs FF

2019-05-24 12:07

Imorgon, lördagen den 25 maj klockan 18:00, tar HIF emot…

LÄS MER

HIF bekantar sig med 18-årig mittfältare

2019-05-22 13:16

Under den kommande perioden kommer HIF att bekanta sig med…

LÄS MER

HIF och Anders Randrup överens om kontraktsförlängning

2019-05-21 17:00

Anders Randrup och klubben hade ett optionsår i kontraktet som…

LÄS MER

U17: Seger mot Örebro SK

2019-05-21 13:13

HIF U17 besegrade under söndagen Örebro SK med 2-1 på…

LÄS MER

www.solidab.se
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...