• ...
  • ...
  • ...
  • ...
  • ...
Foto: Johan Lilja

Kristoffer Schönbeck och Maria Westerblad leder HIF:s damlagHelsingborgs IF och Kristoffer Schönbeck är överens om ett tvåårskontrakt som gör honom till huvudtränare för klubbens A-lag på damsidan. Maria "Mia" Westerblad blir spelande assisterande tränare.

Kristoffer Schönbeck ledde som 23-åring Högaborg BK:s herrlag i division 3. Inför 2020 anslöt han till HIF:s organisation där han under det föregående året varit assisterande tränare i klubbens P17-lag, en roll han fortsatt kommer att inneha. Nu kommer 25-åringen även att vara huvudansvarig för HIF:s nystartade damlag i division 4.

– Jag är otroligt glad, stolt och framför allt riktigt taggad på att få komma igång. Mia har en otrolig erfarenhet och jag känner till henne sedan innan. Vi har inte jobbat tillsammans men vi har träffats och pratat nu inför uppdraget och det känns otroligt tryggt. Hon är en kompetent person och hennes erfarenhet kan hela Helsingborgs IF dra nytta av så det känns skönt att ha henne vid min sida, säger Kristoffer.

Som assisterande tränare kommer Kristoffer att ha rutinerade Maria "Mia" Westerblad. 37-åringen har en gedigen fotbollskarriär bakom sig med uppflyttning till damallsvenskan med Stattena IF som en av höjdpunkterna. Hon har de senaste åren representerat Hittarps IK och Högaborgs BK men blir nu spelande assisterande tränare i HIF.

– Det är historiskt på sitt sätt så det är jättekul att vara en av dem som är med från början. Jag tycker att det är fantastiskt att man väljer att ha en damsatsning och att man gör det på riktigt. Jag är från Ödåkra från början och jag tror att jag spelat i alla divisioner från division 5 till Allsvenskan. Nu ser jag detta som en bra möjlighet till att både spela och träna. Vi ska träffa truppen i veckan och om vi kan sätta rätt former för träningen drar vi igång under nästa vecka.

HIF:s klubbdirektör Joel Sandborg:
– Rekryteringsprocessen har varit lång men vi är oerhört glada att nu kunna presentera Kristoffer och Mia som tränare för vårt nystartade damlag. Mixen med en talangfull tränare från den egna organisationen som vi tror mycket på och en rutinerad spelande tränare känns helt rätt. Att Kristoffer redan varit i och fortsatt är en del av vår duktiga pojkakademi gynnar oss både när vi ska bygga damlaget men också flickakademin på sikt. Utanför planen har arbetet varit igång länge men nu ser vi framemot att presentera truppen och påbörja vår resa mot Allsvenskan även på planen.
Vi hälsar Mia varmt välkommen till HIF och Kristoffer till sin nya roll!

Publicerades 2021-01-11 14:55 Skrevs av Midhat Kuduzovic

NYHETER

16-årige Simon Bengtsson om första veckan med A-laget: “Blivit bra omhändertagen”

2021-01-16 12:00

Simon Bengtsson är 16 år gammal och har varit i…

LÄS MER

Lunchmeny vecka 3

2021-01-15 14:15

I sportbaren serveras god lunchbuffé med utsikt över landets finaste…

LÄS MER

Mikael Dahlberg ny akademichef i HIF

2021-01-15 11:51

Mikael Dahlberg blir ny akademichef i HIF. Han tillträder sin…

LÄS MER

Olympia – Årets otbollsplan enligt de allsvenska spelarna 2020

2021-01-15 10:39

De allsvenska spelarna 2020 har via spelarföreningen röstat fram Olympia…

LÄS MER

Superettanpremiär borta mot GIF Sundsvall – Här är spelordningen

2021-01-14 17:03

Spelordningen för Superettan 2021 är nu fastställd. HIF inleder borta…

LÄS MER

Premiärträningen flyttas på grund av frusen plan

2021-01-14 9:57

På grund av frusen plan kommer dagens premiärträning att flyttas…

LÄS MER

...
...
...
...
...
...
...