• ...
  • ...
  • ...
  • ...
  • ...
Foto: Bildbyrån

Jordan Larsson får avstå OS

HIF:s anfallare Jordan Larsson följer inte med Sveriges OS-trupp till Brasilien. Skadesituationen i HIF:s trupp gör att Jordan stannar på hemmaplan för att hjälpa laget i Allsvenskan.

– Anledningen är att vi bara har två anfallare tillgängliga i dagsläget, varav en står på två varningar. Vi vet inte när Linus Hallenius kommer tillbaka heller. Det absolut viktigaste är Helsingborgs IF. Jag förstår Jordans situation och vad han missar. Tyvärr är det en del av fotbollen. Det är tråkigt för honom eftersom det självklart hade varit en bra erfarenhet. Tyvärr funkar det inte med det läget vi har just nu, säger HIF:s manager Henrik Larsson.

Då de olympiska spelen på herrsidan inte spelas under internationella speldagar har klubbarna ingen skyldighet att släppa spelare på landslagsspel under den perioden. Eftersom HIF befinner sig i en prekär skadesituation behöver man tillgång till så många spelare som möjligt. Då läget i HIF-truppen ändrats drastiskt den senaste tiden har klubbens tidigare positiva besked till förbundet fått dras tillbaka.

– Som situationen var då så var det ganska klart att han skulle få åka. Då hade vi tre hela anfallare till förutom Jordan. Numerären var bättre. Då tänker man att OS är positivt för en ung kille. Jag har haft en bra dialog med förbundskapten Håkan Ericsson. Så den har funnits där hela tiden.

HIF har varit tydliga gentemot Jordan kring uttagningen och det finns en förståelse för beslutet.

– Jag har hela tiden pratat med Jordan i ett tidigt skede. Han vet om att vi är glada som klubb och jag som pappa att han blev uttagen. Samtidigt sa vi tidigt att, som det ser ut idag får du åka men om det händer något så får du stanna. Så det kommer inte som en överraskning, men det är klart att det finns en besvikelse i det hela. Samtidigt är han klok och förstår.

Jordan Larsson om beslutet:
– Det är klart att det är trist. Det är en dröm som man hade velat uppfylla. Samtidigt tillhör jag HIF och som det ser ut nu hade det inte varit bra om jag hade åkt. Jag har full förståelse för beslutet. Vi har haft en bra dialog om hur det har sett ut hela tiden. Men jag kände ganska tidigt att jag inte skulle åka och nu blev det så, säger Jordan Larsson.
Publicerades 2016-07-23 8:30 Skrevs av Redaktionen

NYHETER

Här är omgång 1-3 av Allsvenskan 2020!

2020-05-29 16:45

Tidigare idag tog regeringen och Folkhälsomyndigheten beslutet om en allsvensk…

LÄS MER

Lunchmeny vecka 23

2020-05-29 16:28

I sportbaren serveras god lunchbuffé med utsikt över landets finaste…

LÄS MER

Klartecken: Grönt ljus för allsvensk start den 14 juni

2020-05-29 8:58

Under fredagsmorgonen meddelade regeringen och Folkhälsomyndigheten att man ger elitfotbollen…

LÄS MER

HIF med i återkomsten av eAllsvenskan

2020-05-28 16:55

eAllsvenskan är efter två månaders coronauppehåll tillbaka. –Vi har fått…

LÄS MER

Ungdomsonsdag: Möt Lucas Larsen

2020-05-27 17:00

I intervjuserien UngdomsOnsdag får ni lära känna både spelare och…

LÄS MER

Boll- och fotbollslek för pojkar och flickor 6-11 år under sommarlovet!

2020-05-27 14:02

HIF är glada att tillsammans med Helsingborgs Stad kunna erbjuda…

LÄS MER

...
...
...
...
...
...
...
...
...