• ...
  • ...
  • ...
  • ...
  • ...

Jens Karlsson förstärker HIF A-lags tränarstab

A-lagets tränarstab kommer under hösten att kompletteras av tidigare U19-tränaren Jens Karlsson. Han kommer under resten av året att vara assisterande tränare tillsammans med Alexander Tengryd och Sven Andersson.

Sedan Christoffer Anderssons avhopp som assisterande tränare för HIF:s A-lag har Henrik Larsson, Alexander Tengryd och Sven Andersson utgjort ledarstaben. Nu står det klart att U19-tränaren Jens Karlsson under resten av året kommer att komplettera ledarstaben som assisterande tränare. Han kommer att ta över Alexanders tidigare uppgifter som innefattar administrativt arbete, matchanalys, teori och individuell utveckling samt fungera som en brygga mellan A- och U-lagen. Jens kommer fortsatt ha kvar en del av sin tjänst på ungdomsavdelningen.

– Först och främst är jag tacksam och stolt över att föreningen ger mig denna möjlighet. Jag ser fram emot att få arbeta tillsammans med de övriga ledarna och spelarna i A-laget. Det är ett starkt ledarteam jag kan lära mig mycket av. Samtidigt vill jag tacka alla kollegor på ungdomsavdelningen som hjälpt mig framåt och bidragit till att jag nu får denna chans. Det känns också bra att jag får fortsätta bidra och vara med på det fina arbete som görs i vår ungdomsverksamhet parallellt med detta uppdrag, säger Jens.

A-lagets huvudtränare Henrik Larsson ser Jens som ett välkommet tillskott i staben.

– Jag är mycket glad över att vi fått in Jens i ledarstaben då jag känt honom länge och alltid gillat sättet han arbetar på. Han är väldigt duktig på det analytiska, teoretiska och administrativa, vilket hans huvudfokus kommer att ligga på. Jens ska dessutom fortsätta det arbeta med att ha extratid med ungdomsspelare, som Alexander påbörjade, då Alexander nu fått nya arbetsuppgifter. Jens fungerar mycket bra i den rollen då våra ungdomsspelare känner honom sedan tidigare och känner sig bekväma med honom, säger Henrik.

Akademiansvarige Jonas Ohlander hoppas att förändringen gynnar HIF på såväl kort som lång sikt.

– Det är väldigt roligt för Jens att få möjligheten att arbeta med Henrik, Alexander och Sven i A-staben. Han är väl värd det efter många års god utveckling i HIF, nu senast i i U19-laget. Detta kommer att utveckla honom ännu mer vilket vi hoppas gynnar klubben på både kort och lång sikt. Utifrån Helsingborgs IF:s perspektiv är det en mycket bra signal till alla våra ungdomstränare som gör ett fantastiskt arbete. Detta visar att klubben inte bara utbildar unga och duktiga spelare utan också prioriterar internrekrytering av ledare som är redo att ta nästa steg i karriären, säger Jonas.

Innebär förändringar på ungdomssidan
Att Jens flyttas upp innebär förändringar på ungdomsavdelningen. Han tidigare roll som huvudansvarig för U19-laget kommer att tas över av U17-ansvarige Alvaro Santos medan Max Lindén tar över huvudansvaret för U17-laget. Han var tidigare Alvaros assisterande tränare för U17-laget.

Lösningarna är tillfälliga under resten av 2019.

Publicerades 2019-07-12 18:45 Skrevs av Midhat Kuduzovic

NYHETER

U21: Oavgjort mot Östers IF

2019-07-16 19:53

Tisdagens U21-match mot Östers IF slutade 1-1. HIF tog ledningen…

LÄS MER

Skaderapport: Kalle Joelsson

2019-07-16 18:56

Kalle Joelsson ådrog sig en skada under måndagens match mot…

LÄS MER

U21: Inför HIF – Östers IF

2019-07-16 14:38

Idag, tisdagen den 16 juli klockan 17:00, tar HIF U21…

LÄS MER

Se höjdpunkterna och debutinhoppen från 1-0-segern mot IK Sirius här!

2019-07-16 12:01

Under måndagskvällen besegrade HIF IK Sirius med 1-0 efter mål…

LÄS MER

Forward provtränar med HIF

2019-07-16 8:53

25-årige Fatawu Safiu kommer under den kommande perioden att provträna…

LÄS MER

16-årige Ian Pettersson efter nollan i debuten: ”De får såga mig”

2019-07-15 22:26

Ian Pettersson fick som 16-åring hoppa in i hemmamatchen mot…

LÄS MER

...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...