• ...
  • ...
  • ...
  • ...
  • ...

Jens Karlsson förstärker HIF A-lags tränarstab

A-lagets tränarstab kommer under hösten att kompletteras av tidigare U19-tränaren Jens Karlsson. Han kommer under resten av året att vara assisterande tränare tillsammans med Alexander Tengryd och Sven Andersson.

Sedan Christoffer Anderssons avhopp som assisterande tränare för HIF:s A-lag har Henrik Larsson, Alexander Tengryd och Sven Andersson utgjort ledarstaben. Nu står det klart att U19-tränaren Jens Karlsson under resten av året kommer att komplettera ledarstaben som assisterande tränare. Han kommer att ta över Alexanders tidigare uppgifter som innefattar administrativt arbete, matchanalys, teori och individuell utveckling samt fungera som en brygga mellan A- och U-lagen. Jens kommer fortsatt ha kvar en del av sin tjänst på ungdomsavdelningen.

– Först och främst är jag tacksam och stolt över att föreningen ger mig denna möjlighet. Jag ser fram emot att få arbeta tillsammans med de övriga ledarna och spelarna i A-laget. Det är ett starkt ledarteam jag kan lära mig mycket av. Samtidigt vill jag tacka alla kollegor på ungdomsavdelningen som hjälpt mig framåt och bidragit till att jag nu får denna chans. Det känns också bra att jag får fortsätta bidra och vara med på det fina arbete som görs i vår ungdomsverksamhet parallellt med detta uppdrag, säger Jens.

A-lagets huvudtränare Henrik Larsson ser Jens som ett välkommet tillskott i staben.

– Jag är mycket glad över att vi fått in Jens i ledarstaben då jag känt honom länge och alltid gillat sättet han arbetar på. Han är väldigt duktig på det analytiska, teoretiska och administrativa, vilket hans huvudfokus kommer att ligga på. Jens ska dessutom fortsätta det arbeta med att ha extratid med ungdomsspelare, som Alexander påbörjade, då Alexander nu fått nya arbetsuppgifter. Jens fungerar mycket bra i den rollen då våra ungdomsspelare känner honom sedan tidigare och känner sig bekväma med honom, säger Henrik.

Akademiansvarige Jonas Ohlander hoppas att förändringen gynnar HIF på såväl kort som lång sikt.

– Det är väldigt roligt för Jens att få möjligheten att arbeta med Henrik, Alexander och Sven i A-staben. Han är väl värd det efter många års god utveckling i HIF, nu senast i i U19-laget. Detta kommer att utveckla honom ännu mer vilket vi hoppas gynnar klubben på både kort och lång sikt. Utifrån Helsingborgs IF:s perspektiv är det en mycket bra signal till alla våra ungdomstränare som gör ett fantastiskt arbete. Detta visar att klubben inte bara utbildar unga och duktiga spelare utan också prioriterar internrekrytering av ledare som är redo att ta nästa steg i karriären, säger Jonas.

Innebär förändringar på ungdomssidan
Att Jens flyttas upp innebär förändringar på ungdomsavdelningen. Han tidigare roll som huvudansvarig för U19-laget kommer att tas över av U17-ansvarige Alvaro Santos medan Max Lindén tar över huvudansvaret för U17-laget. Han var tidigare Alvaros assisterande tränare för U17-laget.

Lösningarna är tillfälliga under resten av 2019.

Publicerades 2019-07-12 18:45 Skrevs av Midhat Kuduzovic

NYHETER

Här är omgång 1-3 av Allsvenskan 2020!

2020-05-29 16:45

Tidigare idag tog regeringen och Folkhälsomyndigheten beslutet om en allsvensk…

LÄS MER

Lunchmeny vecka 23

2020-05-29 16:28

I sportbaren serveras god lunchbuffé med utsikt över landets finaste…

LÄS MER

Klartecken: Grönt ljus för allsvensk start den 14 juni

2020-05-29 8:58

Under fredagsmorgonen meddelade regeringen och Folkhälsomyndigheten att man ger elitfotbollen…

LÄS MER

HIF med i återkomsten av eAllsvenskan

2020-05-28 16:55

eAllsvenskan är efter två månaders coronauppehåll tillbaka. –Vi har fått…

LÄS MER

Ungdomsonsdag: Möt Lucas Larsen

2020-05-27 17:00

I intervjuserien UngdomsOnsdag får ni lära känna både spelare och…

LÄS MER

Boll- och fotbollslek för pojkar och flickor 6-11 år under sommarlovet!

2020-05-27 14:02

HIF är glada att tillsammans med Helsingborgs Stad kunna erbjuda…

LÄS MER

...
...
...
...
...
...
...
...
...