• ...
  • ...
  • ...
  • ...
  • ...
Foto: Jens Karlsson, i mitten, tillsammans med kollegorna Alvaro Santos och Christian Carlström

Jens Karlsson blir assisterande förbundskapten för P02-landslaget

Jens Karlsson har varit i HIF sedan 2008 och är sedan säsongen 2018 huvudansvarig för klubbens U19-lag. Nu får han chansen att verka även i landslagsmiljö då han blir assisterande förbundskapten för P02-landslaget. Uppdraget kommer att skötas parallellt med hans tränarjobb i HIF.

De svenska ungdomslandslagen har förbundskaptener och därefter väljs också ett antal unga, drivna och duktiga assisterande förbundskaptener ut från de svenska elitklubbarna för att vara med på såväl landslagsläger som landskamper. En som tidigare fått chansen är Alexander Tengryd, som idag ingår i HIF:s A-lagsstab. Nu har klubben återigen en ungdomsledare på landslagsnivå i U19-tränaren Jens Karlsson.

Han kommer att vara assisterande förbundskapten för P02-landslaget efter det just nu pågående EM-slutspelet. I laget finns också en HIF-spelare, Armin Gigovic.

– Det är såklart en väldigt rolig utmaning som förhoppningsvis hjälper till att utveckla mig själv. Uppdraget är såklart hedersamt och jag ser fram emot att både få verka i den miljön men också arbeta med att utveckla Sveriges bästa spelare i den åldersgruppen, säger 33-årige Jens.

Ungdomsansvarige Jonas Ohlander ser positivt på förbundets sätt att ge ungdomsledare chansen på landslagsnivå och berömmer ambitiöse Jens.

– Det är glädjande att förbundet uppmärksammar akademiernas tränare och det är självklart väldigt roligt för tränarna som får vara med. De får se hur man jobbar i ett landslag, arbeta med väldigt duktiga spelare och adderar en ny dimension i sitt tränarskap, säger han och fortsätter:

– Jens har varit här länge, haft en bra resa hos oss och utvecklats otroligt mycket under dessa år. Han är noggrann, ambitiös och har en enorm vilja att utvecklas samtidigt som han är väldigt ödmjuk och prestigelös. Den kanske främsta styrkan är hans sätt att hela tiden söka nya vägar, information och kunskap för att bli bättre, säger Jonas.

Parallellt med god spelarutveckling som ska ta spelare till såväl landslagsspel som spel i HIF:s A-lag arbetar ungdomsavdelningen med att utveckla bra fotbollstränare. Alla fyra tränare i A-lagets stab har arbetat med ungdomslagen i klubben.

– Det är viktigt att man ser att det finns en väg fram, en stege och en möjlighet att gå långt. Det är lika viktigt för våra ledare som spelare, avslutar Jonas.
Publicerades 2019-05-09 16:22 Skrevs av Midhat Kuduzovic

NYHETER

U21: Oavgjort mot Östers IF

2019-07-16 19:53

Tisdagens U21-match mot Östers IF slutade 1-1. HIF tog ledningen…

LÄS MER

Skaderapport: Kalle Joelsson

2019-07-16 18:56

Kalle Joelsson ådrog sig en skada under måndagens match mot…

LÄS MER

U21: Inför HIF – Östers IF

2019-07-16 14:38

Idag, tisdagen den 16 juli klockan 17:00, tar HIF U21…

LÄS MER

Se höjdpunkterna och debutinhoppen från 1-0-segern mot IK Sirius här!

2019-07-16 12:01

Under måndagskvällen besegrade HIF IK Sirius med 1-0 efter mål…

LÄS MER

Forward provtränar med HIF

2019-07-16 8:53

25-årige Fatawu Safiu kommer under den kommande perioden att provträna…

LÄS MER

16-årige Ian Pettersson efter nollan i debuten: ”De får såga mig”

2019-07-15 22:26

Ian Pettersson fick som 16-åring hoppa in i hemmamatchen mot…

LÄS MER

www.solidab.se
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...