• ...
  • ...
  • ...
  • ...
  • ...
Foto: Jens Karlsson, i mitten, tillsammans med kollegorna Alvaro Santos och Christian Carlström

Jens Karlsson blir assisterande förbundskapten för P02-landslaget

Jens Karlsson har varit i HIF sedan 2008 och är sedan säsongen 2018 huvudansvarig för klubbens U19-lag. Nu får han chansen att verka även i landslagsmiljö då han blir assisterande förbundskapten för P02-landslaget. Uppdraget kommer att skötas parallellt med hans tränarjobb i HIF.

De svenska ungdomslandslagen har förbundskaptener och därefter väljs också ett antal unga, drivna och duktiga assisterande förbundskaptener ut från de svenska elitklubbarna för att vara med på såväl landslagsläger som landskamper. En som tidigare fått chansen är Alexander Tengryd, som idag ingår i HIF:s A-lagsstab. Nu har klubben återigen en ungdomsledare på landslagsnivå i U19-tränaren Jens Karlsson.

Han kommer att vara assisterande förbundskapten för P02-landslaget efter det just nu pågående EM-slutspelet. I laget finns också en HIF-spelare, Armin Gigovic.

– Det är såklart en väldigt rolig utmaning som förhoppningsvis hjälper till att utveckla mig själv. Uppdraget är såklart hedersamt och jag ser fram emot att både få verka i den miljön men också arbeta med att utveckla Sveriges bästa spelare i den åldersgruppen, säger 33-årige Jens.

Ungdomsansvarige Jonas Ohlander ser positivt på förbundets sätt att ge ungdomsledare chansen på landslagsnivå och berömmer ambitiöse Jens.

– Det är glädjande att förbundet uppmärksammar akademiernas tränare och det är självklart väldigt roligt för tränarna som får vara med. De får se hur man jobbar i ett landslag, arbeta med väldigt duktiga spelare och adderar en ny dimension i sitt tränarskap, säger han och fortsätter:

– Jens har varit här länge, haft en bra resa hos oss och utvecklats otroligt mycket under dessa år. Han är noggrann, ambitiös och har en enorm vilja att utvecklas samtidigt som han är väldigt ödmjuk och prestigelös. Den kanske främsta styrkan är hans sätt att hela tiden söka nya vägar, information och kunskap för att bli bättre, säger Jonas.

Parallellt med god spelarutveckling som ska ta spelare till såväl landslagsspel som spel i HIF:s A-lag arbetar ungdomsavdelningen med att utveckla bra fotbollstränare. Alla fyra tränare i A-lagets stab har arbetat med ungdomslagen i klubben.

– Det är viktigt att man ser att det finns en väg fram, en stege och en möjlighet att gå långt. Det är lika viktigt för våra ledare som spelare, avslutar Jonas.
Publicerades 2019-05-09 16:22 Skrevs av Midhat Kuduzovic

NYHETER

UngdomsOnsdag: Möt Hampus Svärdh

2020-07-08 11:59

I intervjuserien UngdomsOnsdag får ni lära känna både spelare och…

LÄS MER

Presskonferens efter Djurgårdens IF – HIF

2020-07-06 22:30

Se presskonferensen med tränarna efter Djurgårdens IF – HIF:

LÄS MER

HIF kom tillbaka efter tvåmålsunderläge på Tele2 Arena

2020-07-06 22:15

Efter att ha hamnat i ett tidigt tvåmålsunderläge mot Djurgårdens…

LÄS MER

Startelvan i bortamatchen mot Djurgårdens IF

2020-07-06 18:00

Klockan 19:00 är det avspark på Tele2 Arena där HIF…

LÄS MER

Matchtruppen till Djurgårdens IF – HIF

2020-07-06 11:11

Idag, måndagen den 6 juli klockan 19:00, gästar HIF Tele2…

LÄS MER

Speldatum och tider fastställda för omgång 7-18 av Allsvenskan

2020-07-03 16:00

Nu är speldatum och avsparkstider för omgång 7-18 av Allsvenskan…

LÄS MER

www.solidab.se
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...