• ...
  • ...
  • ...
  • ...
  • ...
Foto: Jens Karlsson, i mitten, tillsammans med kollegorna Alvaro Santos och Christian Carlström

Jens Karlsson blir assisterande förbundskapten för P02-landslaget

Jens Karlsson har varit i HIF sedan 2008 och är sedan säsongen 2018 huvudansvarig för klubbens U19-lag. Nu får han chansen att verka även i landslagsmiljö då han blir assisterande förbundskapten för P02-landslaget. Uppdraget kommer att skötas parallellt med hans tränarjobb i HIF.

De svenska ungdomslandslagen har förbundskaptener och därefter väljs också ett antal unga, drivna och duktiga assisterande förbundskaptener ut från de svenska elitklubbarna för att vara med på såväl landslagsläger som landskamper. En som tidigare fått chansen är Alexander Tengryd, som idag ingår i HIF:s A-lagsstab. Nu har klubben återigen en ungdomsledare på landslagsnivå i U19-tränaren Jens Karlsson.

Han kommer att vara assisterande förbundskapten för P02-landslaget efter det just nu pågående EM-slutspelet. I laget finns också en HIF-spelare, Armin Gigovic.

– Det är såklart en väldigt rolig utmaning som förhoppningsvis hjälper till att utveckla mig själv. Uppdraget är såklart hedersamt och jag ser fram emot att både få verka i den miljön men också arbeta med att utveckla Sveriges bästa spelare i den åldersgruppen, säger 33-årige Jens.

Ungdomsansvarige Jonas Ohlander ser positivt på förbundets sätt att ge ungdomsledare chansen på landslagsnivå och berömmer ambitiöse Jens.

– Det är glädjande att förbundet uppmärksammar akademiernas tränare och det är självklart väldigt roligt för tränarna som får vara med. De får se hur man jobbar i ett landslag, arbeta med väldigt duktiga spelare och adderar en ny dimension i sitt tränarskap, säger han och fortsätter:

– Jens har varit här länge, haft en bra resa hos oss och utvecklats otroligt mycket under dessa år. Han är noggrann, ambitiös och har en enorm vilja att utvecklas samtidigt som han är väldigt ödmjuk och prestigelös. Den kanske främsta styrkan är hans sätt att hela tiden söka nya vägar, information och kunskap för att bli bättre, säger Jonas.

Parallellt med god spelarutveckling som ska ta spelare till såväl landslagsspel som spel i HIF:s A-lag arbetar ungdomsavdelningen med att utveckla bra fotbollstränare. Alla fyra tränare i A-lagets stab har arbetat med ungdomslagen i klubben.

– Det är viktigt att man ser att det finns en väg fram, en stege och en möjlighet att gå långt. Det är lika viktigt för våra ledare som spelare, avslutar Jonas.
Publicerades 2019-05-09 16:22 Skrevs av Midhat Kuduzovic

NYHETER

Oavgjort mot Falkenbergs FF

2019-05-25 21:36

HIF hamnade i tidigt underläge hemma mot Falkenberg under lördagskvällen.…

LÄS MER

Startelvan i hemmamatchen mot Falkenbergs FF

2019-05-25 17:00

Klockan 18:00 är det avspark mellan HIF och Falkenbergs FF…

LÄS MER

Matchtrupp och tränarintervju inför HIF – Falkenbergs FF

2019-05-24 12:07

Imorgon, lördagen den 25 maj klockan 18:00, tar HIF emot…

LÄS MER

HIF bekantar sig med 18-årig mittfältare

2019-05-22 13:16

Under den kommande perioden kommer HIF att bekanta sig med…

LÄS MER

HIF och Anders Randrup överens om kontraktsförlängning

2019-05-21 17:00

Anders Randrup och klubben hade ett optionsår i kontraktet som…

LÄS MER

U17: Seger mot Örebro SK

2019-05-21 13:13

HIF U17 besegrade under söndagen Örebro SK med 2-1 på…

LÄS MER

www.solidab.se
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...