• ...
  • ...
  • ...
  • ...
  • ...

HIF och NENT Group i långsiktigt samarbete för att främja flick- & damfotboll

Helsingborgs IF har ingått ett partnerskap med Nordic Entertainment Group (NENT Group), Nordens ledande streamingföretag, där de två organisationerna lanserar en mångårig satsning på flick- & damfotboll. Partneravtalet är ett av de mest ambitiösa i klubbens historia och kommer möjliggöra etablering av nya HIF-lag öppna för kvinnliga spelare i alla åldrar, med NENT Groups BEAT Diabetes-initiativ som huvudsponsor. NENT Group och HIF kommer även att samarbeta på ytterligare aktiviteter som främjar en hälsosam livsstil, inkludering och välmående.

HIF:s nya flick- & damlag blir aktiva från och med våren och kommer att tävla i flera ålderskategorier. Ett av partnerskapets långsiktiga mål är för damernas A-lag att komma upp till Damallsvenskan, Sveriges högsta division för damlag.

Anders Jensen, VD och koncernchef, NENT Group:
– Genom det här partnerskapet vill vi skapa en ny generation av fotbollstalanger, öka inkludering och inspirera tusentals människor att omfamna ett mer aktivt liv. Det passar perfekt med vår hållbarhetsstrategi och BEAT Diabetes-initiativ. Precis som NENT Group lägger HIF stor vikt på långvariga positiva effekter. De beskriver sig själva som en klubb för alla och vi bildar ett bra team tillsammans. Vi ser fram emot att sparka igång nästa steg i vår kamp mot diabetes och för ett mer jämställt, mångfaldigt och inkluderande samhälle.

Joel Sandborg, Klubbdirektör, Helsingborgs IF:
– I vårt arbete mot en jämställd förening får vårt nya samarbete med NENT Group en enorm betydelse. Det ger oss en långsiktig partner som även kommer gå hand i hand med vårt övriga hållbarhetsarbete. Vi ser otroligt mycket fram emot denna resa tillsammans med NENT Group, som kommer att ge oss stora möjligheter att få fler flickor att börja spela fotboll.

Som en del av partnerskapet kommer också loggan för NENT Groups streamingtjänst Viaplay att visas på övre delen av ryggen på HIF:s A-herrlags tröjor.
Publicerades 2020-03-05 20:18 Skrevs av Midhat Kuduzovic

NYHETER

Lunchmeny vecka 15

2020-04-03 13:54

I sportbaren serveras god lunchbuffé med utsikt över landets finaste…

LÄS MER

Träningsmatchen mot Falkenbergs FF inställd

2020-04-03 11:00

Onsdagen den 8 april skulle HIF spelat träningsmatch mot Falkenbergs…

LÄS MER

Den röda tröjan är allt du behöver – Här är 2020 års hemmatröja!

2020-04-03 9:28

Den röda tröjan är allt du behöver, oavsett när och…

LÄS MER

Lördagens träningsmatch mot BK Häcken ställs in

2020-04-02 12:30

De nya riktlinjerna från Folkhälsomyndigheten gör att Svenska Fotbollförbundet och…

LÄS MER

Martin Olsson klar för HIF

2020-04-01 18:39

Helsingborgs IF är överens om ett korttidskontrakt med landslagsmeriterade Martin…

LÄS MER

Alternativa betalsätt för medlem 2020

2020-04-01 9:53

Det har kommit till vår kännedom att en del haft…

LÄS MER

www.solidab.se
...
...
...
...
...
...
...
...
...