• ...
  • ...
  • ...
  • ...
  • ...

HIF med i återkomsten av eAllsvenskan

eAllsvenskan är efter två månaders coronauppehåll tillbaka. –Vi har fått klartecken från EA SPORTS att slutföra säsongen. Matcherna kommer att spelas på ett säkert sätt som förhindrar smittspridning, säger Niclas Janson, Digital utvecklingschef på Svensk Elitfotboll.

eAllsvenskan tar vid där serien befann sig i samband med avbrottet på grund av coronapandemin, det vill säga i omgång två av fas 1 – det seedningsspel som pågår i totalt fyra omgångar inför gruppspel. Samtliga matcher i fas 1 spelas i bäst av fem. Vi återkommer med information om livesändning av matcherna.

Alla matcher i omgång två kommer att spelas 1-2 juli då HIF ställs mot IF Elfsborg.

Våra spelare
Simon Sjöberg (Simpaxxpro) och Oliver Trkulja (OliverNoleReal) är de som representerar HIF i årets eAllsvenska. Tyvärr förlorade killarna den första omgången av fas 1 mot IK Sirius med 3-1.

Vi önskar våra e-sportspelare stort lycka till när eAllsvenskan återvänder!

Om eAllsvenskan 2020 och slutspelet
–När vi tagit oss igenom de fyra seedningsomgångarna väntar precis som tidigare ett gruppspel á fyra grupper med fem lag i varje. Skillnaden nu är att det här var planerat att spelas under två dagar i studio , det ersätts det nu av onlinespel under flera speldagar. Allt sänds via eAllsvenskan Twitch/YouTube samt Dplay, säger Niclas Janson.

Topp två i varje grupp går vidare till slutspel. Finalen spelas live i studio lördagen den 4 juli.

- Ligan innehåller 20 klubbar
- Varje klubb representeras av minst två professionella FIFA-spelare
- Vinnande lag blir svenska mästare eAllsvenskan 2020 och erhåller 200 000 kronor. eAllsvenskans totalt prispott uppgår till 400 000 kronor.
- eAllsvenskan kommer att spelas på EA SPORTS FIFA 20 på PlayStation 4 i FIFA Ultimate Team-läget. Under finalspel används så kallade superkonton där alla spelare i FUT-läget finns tillgängliga.

Fas 1: Onlinespelet spelas i ett Swiss-format, i fyra omgångar med bäst av fem i varje. Inför första rundan sker en lottning om vem som möter vem, och i kommande omgångar matchas man mot en motståndare med liknande förutsättningar. Ett lag som vinner första rundan kommer att möta en annan vinnare, ett lag som förlorar kommer möta ett annat lag som förlorat o.s.v.. Varje spelare kommer att max kunna spela tre matcher i en omgång, och som mest två matcher i rad.

Fas 2: I gruppspelet lottas sedan lagen in (utefter seedning från onlinespelet) i fyra olika grupper om fem lag i varje, där man möter alla lag I gruppen en gång. De två främsta i varje grupp går sedan vidare till finalspelet. Varje omgång består av två matcher (med två olika spelare). En totalvinst över två matcher ger tre poäng, vid lika ställning siffermässigt efter två matcher slutar det oavgjort med en poäng var.

Fas 3: De åtta bästa lagen går vidare till den stora finalen som spelas den 4 juli. Kvartsfinal och Semifinal spelas enligt samma upplägg som i Studiogruppspelet, i Finalen avgörs det i bäst av tre matcher.
Publicerades 2020-05-28 16:55 Skrevs av Midhat Kuduzovic

NYHETER

Matchtruppen till HIF – Mjällby AIF

2020-07-02 11:21

Här är matchtruppen inför kvällens hemmamatch mot Mjällby AIF: 1.…

LÄS MER

Huvudtränare Olof Mellberg inför HIF – Mjällby AIF

2020-07-01 20:11

Imorgon, torsdagen den 2 juli klockan 19:00, tar HIF emot…

LÄS MER

HIF förlänger med Martin Olsson

2020-07-01 16:39

Helsingborgs IF är överens med Martin Olsson om ett korttidskontrakt…

LÄS MER

Delta i HIF:s årliga sommarcamp!

2020-07-01 13:40

För oss på HIF är det viktigt att barn och…

LÄS MER

UngdomsOnsdag: Möt Daniel Bergman

2020-07-01 11:34

I intervjuserien UngdomsOnsdag får ni lära känna både spelare och…

LÄS MER

Alex Timossi stannar i HIF

2020-06-30 16:14

Helsingborgs IF är överens med FC Bayern om en förlängning…

LÄS MER

...
...
...
...
...
...
...
...
...
...