• ...
  • ...
  • ...
  • ...
  • ...
Foto: Bildbyrån

HIF kom tillbaka efter tvåmålsunderläge på Tele2 Arena

Efter att ha hamnat i ett tidigt tvåmålsunderläge mot Djurgårdens IF i omgång 6 på Tele2 Arena reste HIF sig och hämtade upp 2-0 till 2-2. Max Svensson och Armin Gigovic gjorde lagets mål.

Första halvlek
Ett skade- och sjukdomsdrabbat HIF kom till konstgräset på Tele2 Arena för att möta de regerande mästarna Djurgårdens IF. Armin Gigovic fick ett gyllene läge att ge HIF ledningen tidigt i matchen efter att bollen dykt upp framför fötterna då Djurgårdsförsvararen Erik Berg inte lyckats mota bort ett inlägg. Gigovics skott gick dock över ribban. Istället åkte HIF strax därefter olyckligt på ett baklängesmål i den nionde matchminuten. En misslyckad rensning av Ravy Tsouka öppnade upp ett fritt läge för Kalle Holmberg att placera in 1-0 bakom allsvenska debutanten Alexander Nilsson i HIF-målet. Djurgården dubblerade sin ledning efter 23 minuter. Fredrik Ulvestad satte 2-0 från straffpunkten.

Anthony van den Hurk kom in istället för Alhaji Gero och skulle bara behöva knappa minuten på sig att presentera sig för kvällen. Ett mycket vackert anfall som startade med Adam Eriksson ledde till att den nederländska anfallaren med ett elegant väggspel hittade Max Svensson som knorrade in 2-1 och HIF:s första mål för säsongen i bortre burgaveln. Ett HIF med ny energi genom reduceringen flyttade fram positionerna och försökte trycka tillbaka DIF. Hemmalaget var dock närmast ytterligare ett mål efter en frispark som Nilsson tippade i ribban. 2-1 stod sig in i halvtidspausen.

Andra halvlek
Inledningen av den andra halvleken bjöd på betydligt färre konkreta målchanser än den första. HIF gjorde ett försök att förändra matchbilden då man med 25 minuter kvar att spela bytte in Alex Timossi. Ett byte som gav snabb utdelning. Rasmus Jönsson vann bollen på offensiv planhalva och letade med sin passning efter just inbytte Timossi. Den snabbe forwarden tvingades ta emot bollen, stanna upp och spelade bakåt mot Gigovic som drog på ett långskott in i PK Bråtveits bortre hörn i Djurgårdsmålet. Målet innebar 2-2 på resultattavlan efter 65 spelade minuter.

Med en kvart kvar att spela av ordinarie tid kom två bra chanser för båda lagen. Jonathan Ring gjorde ett försök att styra in ett inlägg med huvudet men bollen gick strax utanför Nilssons högra stolpe. Minuten efter hade van den Hurk ett lågt, hårt avslut på inlägg av Timossi som tvingade Bråtveit till en kvalificerad räddning.

Matchen på Tele2Arena slutade 2-2 efter att HIF kommit tillbaka från ett tidigt tvåmålsunderläge.
Publicerades 2020-07-06 22:15 Skrevs av Nils Larsson

NYHETER

Joseph Ceesay efter comebacken och assisten i segern mot IFK Norrköping: “Otroligt skön känsla”

2020-08-10 23:27

Joseph Ceesay var efter en tids skadefrånvaro tillbaka när han…

LÄS MER

Tvåmålsskytt Anthony van den Hurk efter segern mot IFK Norrköping

2020-08-10 23:12

Anthony van den Hurk stod för två mål i den…

LÄS MER

Viktig hemmaseger mot IFK Norrköping

2020-08-10 22:43

HIF bärgade en blytung trepoängare i en händelserik match på…

LÄS MER

Startelvan i hemmamatchen mot IFK Norrköping

2020-08-10 18:00

Klockan 19:00 är det avspark mellan HIF och IFK Norrköping…

LÄS MER

Trupp till HIF – IFK Norrköping

2020-08-10 11:52

Klockan 19:00 tar HIF emot IFK Norrköping i den 14:e…

LÄS MER

Max Svensson inför HIF – IFK Norrköping: “Starka minnen”

2020-08-09 19:00

Max Svensson har hittills spelat alla matcher i årets allsvenska…

LÄS MER

...
...
...
...
...
...
...
...
...
...