• ...
  • ...
  • ...
  • ...
  • ...

HIF genomför korttidspermitteringar av personal

Efter förhandling med fackförbundet har Helsingborgs IF i samråd med personal genomfört korttidspermitteringar. Beslutet är en del av den åtgärdsplan som togs fram i samband med den prognos som lades till följd av coronavirusets påverkan på ekonomin. Sedan tidigare är A-lagsspelarna korttidspermitterade och har dessutom sträckt ut handen för ytterligare ekonomisk hjälp till föreningen.

Coronaviruset har haft stor påverkan på såväl klubben som näringslivet och samhället. För att klara av dem ekonomiska konsekvenserna som viruset medfört har föreningen infört flera åtgärder. Den senaste åtgärden är korttidspermittering för all anställd personal på sportkontoret, i elitverksamheten och på ungdomsverksamheten. Permitteringen, som gäller omgående, innebär att personalen går ner till 40% arbetstid och gäller tillsvidare.

Detta kommer bland annat innebära att sportkontoret initialt kommer att hålla öppet på förmiddagarna måndag till torsdag med viss flexibilitet för medarbetare vars arbetstider påverkas av ungdoms- och elitverksamheten.

– Det är oerhört tråkigt att COVID-19 har så stor påverkan på både oss men också näringslivet och samhället i stort. För Helsingborgs IF är det givet att vi ska kämpa vidare och göra det vi kan för att ta oss igenom den tuffa situation som coronaviruset gjort att vi hamnat i. Vi i organisationen kämpar och kommer att göra det som krävs för att reda ut detta. Jag vill rikta stor eloge till alla medarbetare som håller energin uppe och visar stark vilja för att hjälpa föreningen, säger klubbdirektör Joel Sandborg och fortsätter:

– Vi vill också återigen tacka alla HIF-hjärtan där ute som engagerar sig för att på sitt sätt bidra till att lösa denna situation genom olika initiativ. Det senaste initiativet är medlemskampanjen som hjälper oss både ekonomiskt men också stärker oss som medlemsägd förening.

Vi vill tacka all personal för gott samarbete och förståelse för beslutet.

Vad är korttidspermittering?
Korttidspermittering kan användas när företag drabbas av tillfälliga ekonomiska problem till följd av något oväntat. I praktiken innebär det att anställda går ner i arbetstid under en period (permittering) samtidigt som staten går in och ger ekonomiskt stöd. Anställda får behålla en stor del av sin ordinarie lön under permitteringen och företagets personalkostnader minskar. För att använda korttidspermitteringen måste både arbetsgivare och arbetstagare vara överens om det.

Förslaget om korttidspermittering bygger på ett tidigare förslag om ett nytt system för stöd vid korttidsarbete. Skillnaden är att subventioneringsgraden utökas kraftigt under 2020. Staten kommer stå för tre fjärdedelar av kostnaden för att personal går ned i arbetstid, jämfört med korttidsarbete där kostnaden delas lika mellan arbetsgivare, arbetstagare och staten.
Källa: regeringen.se

Publicerades 2020-04-09 13:00 Skrevs av Midhat Kuduzovic

NYHETER

Lunchmeny vecka 39

2020-09-18 13:18

I sportbaren serveras god lunchbuffé med utsikt över landets finaste…

LÄS MER

Plan för att kunna arrangera smittsäkra arrangemang på Olympia

2020-09-17 15:55

Helsingborgs IF har under en tid arbetat på en plan…

LÄS MER

Spelare och ledare till vårt P7-lag sökes!

2020-09-16 18:02

Vårt P7-lag behöver bli större, därför söker vi nu fler…

LÄS MER

HIF, Tillväxt Helsingborg och Helsingborgs Stad ingår ett nytt hållbarhetssamarbete

2020-09-16 10:00

Helsingborgs IF, Tillväxt Helsingborg och Arbetsmarknadsförvaltningen har ingått ett samarbete…

LÄS MER

Grattis på 90-årsdagen till vår hedersordförande Ingvar Wenehed!

2020-09-15 10:40

Vi säger stort grattis till klubbens hedersordförande Ingvar Wenehed som…

LÄS MER

Se alla höjdpunkter från 2-2-matchen mot Hammarby IF

2020-09-14 17:30

HIF kom tillbaka från dubbelt underläge och hade även möjlighet…

LÄS MER

www.solidab.se
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...