• ...
  • ...
  • ...
  • ...
  • ...

Fyra spelare lämnar HIF efter säsongen

Martin Christensen, Viktor Ljung, Jonatan Olsson och Matt Pyzdrowski lämnar HIF när deras kontrakt går ut vid årsskiftet.

Fyra spelare med utgående kontrakt kommer att lämna klubben när kontrakten går ut. Det handlar om yttermittfältaren Martin Christensen, ytterbacken Viktor Ljung, mittbacken Jonatan Olsson och målvakten Matt Pyzdrowski.

Martin Christensen kom till HIF från Åtvidabergs FF inför säsongen 2016 och har sedan dess spelat 46 tävlingsmatcher för klubben. Han har bidragit med två mål och nio assist.

– Martin fick mer speltid under våren där han bidrog med assist i sitt offensiva spel. Under hösten har det blivit mindre speltid men han har under hela tiden på ett bra sätt stöttat laget och gruppen inför dem utmaningar vi ställts inför. Vi tackar Martin för tiden i klubben och önskar honom lycka till, säger huvudtränare Per-Ola Ljung.

– Jag vill tacka alla i och runt klubben för min tid här. Jag är stolt över att ha representerat HIF och önskar de lycka till i framtiden, säger Martin Christensen.

Ytterbacken Viktor Ljung anlände även han inför säsong 2016 då han kom från Halmstads BK. På grund av skadeproblem har han missat stora delar av matcherna.

– Viktor har arbetat stenhårt i veckorna för att komma ikapp sina småproblem med diverse skadefrågor. Han hade sin bästa period i somras när han höll på att slå sig in i laget. Viktor behöver en längre period med bra träning för att fullt ut kunna visa vilken spelare han är och det har han tyvärr inte fått under detta året. Vi tackar Viktor för hans tid i klubben och önskar lycka till, säger Per-Ola Ljung.

– Det är tråkigt men jag har varit skadad och haft detta på känn. Jag får kriga på så att jag kan vara redo för nästa år, det är mitt mål just nu. Jag tackar hela laget, tränarna, spelarna och ett extra tack till Christer Olsson (fystränare) för all hjälp jag fått, säger Viktor Ljung.

Mittbacken Jonatan Olsson skrev A-lagskontrakt sommaren 2016 efter en tid i HIF Akademi. Han var bland annat med och spelade båda kvalmatcherna mot Halmstads BK och har under den senaste säsongen stått för tre Superettan-framträdanden.

– Jonatan klev in i säsongen som en back-up till många positioner i backlinjen och har också fått spela på flera olika positioner i backlinjen. Hans år har varit lite hackigt på grund av fysiska problem men han har också gjort ett stort jobb i det tysta för att stötta laget. Vi alla önskar Jonte lycka till i framtiden, säger Per-Ola Ljung.

– Det har varit kul att vara i klubben som varit min favoritklubb sedan jag var liten. Alla spelare, ledare och all personal på den administrativa sidan har alltid varit trevliga och gjort att jag trivts bra. Tack också till fansen som stöttat oss i vått och torrt, säger Jonatan Olsson.

Matt Pyzdrowski kom till HIF vintern 2015 och har vaktat målet i 44 tävlingsmatcher. Amerikanen spelade 14 matcher under året och höll nollan tre gånger.

– Vi tackar Matt för ett starkt jobb där han under våren gjorde viktiga insatser för oss. Under hösten har han varit en del av U19-lagets tränarstab i den mån det gått och gjort ett bra jobb för dem. Vi önskar honom lycka till i hans fortsatta karriär, säger Per-Ola Ljung.

– Jag har njutit av min tid i HIF där jag haft tre bra år. Tyvärr gick det inte alltid bra på planen för laget men jag är stolt över min tid här. Jag vill tacka supportrarna och lagkamraterna såklart. Under hösten har jag också haft väldigt roligt med U19-laget, följt dem spelarna och sett dem bli uppflyttade, säger Matt Pyzdrowski.

Diskussioner av varierande grad pågår med övriga spelare med utgående kontrakt. Jesper Lange fokuserar på sin rehab och har blivit erbjuden klubbens såväl kompetens som faciliteter för att på bästa sätt kunna ta sig tillbaka från sin skada. Lumala Abdu återvänder till Kalmar FF efter sin låneperiod i HIF.
Publicerades 2017-11-06 14:00 Skrevs av Midhat Kuduzovic

NYHETER

Andri Bjarnason inför HIF – AFC: “Jag längtar”

2018-04-23 12:34

Anfallaren Andri Bjarnason gjorde tre mål i den förra matchen…

LÄS MER

Matchtrupp och intervju med Per-Ola Ljung inför HIF – AFC Eskilstuna

2018-04-23 12:24

Imorgon, tisdagen den 23 april klockan 19:00, tar HIF emot…

LÄS MER

U17: 5-2 mot ÖIS

2018-04-22 20:00

HIF:s U17-lag fortsätter att skörda segrar i Allsvenskan Södra. Under…

LÄS MER

U19: Inför HIF-Mjällby

2018-04-21 19:22

Imorgon söndag möter U17-laget Mjällby AIF på hemmaplan. HIF kommer…

LÄS MER

U17: Inför HIF-Örgryte

2018-04-21 19:12

Imorgon söndag åker HIF till Göteborg för möte med Örgryte…

LÄS MER

Dagens lunch i sportbaren vecka 17

2018-04-20 19:43

Kom och njut av dagens lunch i sportbaren på Olympia,…

LÄS MER

...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...