• ...
  • ...
  • ...
  • ...
  • ...

Effekten av COVID-19 för Helsingborgs IF:s ekonomi


Styrelsen i Helsingborgs IF kan efter ett gediget arbete av klubbledningen konstatera att coronaviruset och dess effekter på samhället innebär stora påföljder för föreningens ekonomi under resten av 2020.

2019 avslutades med att klubben lyckats vända den negativa ekonomiska trenden och visa en kontrollerad ekonomi som dessutom genererade en liten vinst med en av de bästa driftresultaten i Allsvenskan. Under 2020 skulle hela föreningen fortsätta bygga på den positiva trenden där ökade intäkter skulle möjliggöra ökade sportsliga resurser i syfte att ständigt sträva efter att komma ifatt våra konkurrenter.

Styrelsen och klubbledningen har koll på föreningens ekonomi och presenterade på årsmötet den 5 mars 2020 års budget som man hade tillförsikt att klara. Efter det svepte COVID-19, även känt som coronaviruset, över världen och Sverige vilket förändrar verkligheten för såväl våra partners som supportrar och övriga intressenter runt HIF.

Som en följd av coronavirusets inverkan på företagen i nordvästra Skåne ser vi stora risker för att inte nå budget på företagsförsäljningen.

På privatmarknaden har osäkerheten kring den allsvenska säsongen bidragit till minskad, eller stagnerad, säsongskortsförsäljning. Man har också räknat med att ett tätt spelschema samt matcher sent i november och december månad kommer att medföra en publikminskning. Detta gör också att övriga matchdagsintäkter i form av mat&dryck samt försäljning av merchendise minskar.

I budgeten för året finns också fyra miljoner till investeringsprogrammet som lanserades under 2019. Med påverkan som coronaviruset haft på företagen och börsen i åtanke räknar man inte med att få någonting alls. Avslutningsvis räknar vi att två av 3,1 budgeterade miljoner i transferintäkter ligger i riskzonen.

Prognosen har sin utgångspunkt i beslutet att Allsvenskan drar igång i början av juni utan restriktioner. Skulle seriestarten flyttas fram igen eller med publikrestriktioner kommer förutsättningarna för Helsingborgs IF att ändras till det sämre.

Vi ser en framtid för Helsingborgs IF efter viruset men det kommer att krävas åtgärder och uppoffringar från alla i och runt klubben. Redan i torsdags fick vi ett fantastiskt gensvar från alla supportrar när en internmatch inför tomma läktare genererade drygt 500 000 till föreningen, vilket vi såklart är väldigt tacksamma för.

HIF kommer att kommunicera vilka åtgärder som kommer att vidtas för kostnadsbesparingar i föreningen. Samtidigt vädjar vi till alla med rödblått hjärta att köpa säsongskort och medlemskap i klubben, äta lunch i sportbaren, registrera HIF som sin hemmaklubb på Unibet, bli månadsgivare i mjölkkossan, handla i vår webbshop och/eller swisha valfritt belopp till föreningen.

Styrelse & klubbledning
Helsingborgs IF
Publicerades 2020-03-30 10:30 Skrevs av Midhat Kuduzovic

NYHETER

UngdomsOnsdag: Möt Casper Widell

2020-06-03 16:00

I intervjuserien UngdomsOnsdag får ni lära känna både spelare och…

LÄS MER

Speldatum och avsparkstider för omgång 1-3 fastställda

2020-06-02 19:02

Nu är speldatum och avsparkstider för de första tre omgångarna…

LÄS MER

Här är omgång 1-3 av Allsvenskan 2020!

2020-05-29 16:45

Tidigare idag tog regeringen och Folkhälsomyndigheten beslutet om en allsvensk…

LÄS MER

Lunchmeny vecka 23

2020-05-29 16:28

I sportbaren serveras god lunchbuffé med utsikt över landets finaste…

LÄS MER

Klartecken: Grönt ljus för allsvensk start den 14 juni

2020-05-29 8:58

Under fredagsmorgonen meddelade regeringen och Folkhälsomyndigheten att man ger elitfotbollen…

LÄS MER

HIF med i återkomsten av eAllsvenskan

2020-05-28 16:55

eAllsvenskan är efter två månaders coronauppehåll tillbaka. –Vi har fått…

LÄS MER

...
...
...
...
...
...
...
...
...
...