• ...
  • ...
  • ...
  • ...
  • ...

Conny slutar och Åge Hareide tar över för hösten

En guldtränare slutar, en annan tar över.
Conny Karlsson har under en kortare tid uttryckt en sviktande motivation kring klubbens återstart och har med omedelbar verkan, men i samförstånd med HIF sagt upp sitt kontrakt. En guldtränare slutar, en annan tar över.
Conny Karlsson har under en kortare tid uttryckt en sviktande motivation kring klubbens återstart och har med omedelbar verkan, men i samförstånd med HIF sagt upp sitt kontrakt.

– Vi har vid ett antal möten, utan framgång,  försökt övertala Conny att vara med på vår väldigt spännande återstart, även om vi förändrat i organisationen kring honom, säger Berth Lindén, styrelseledamot och ledamot i fotbollskommitéen  och Jesper Jansson, sportchef.

– Inför omstarten så kände Conny att en tillräcklig motivation och kraft inte fanns och vi har i samförstånd beslutat att våra vägar skiljs redan nu och vi har beviljat Conny hans uppsägning från dags dato, säger Claes Ohlsson, ordförande i HIF.

– Conny har dock under tiden vi fortsatt våra samtal skött träningar och allt annat kring fotbollen på ett oerhört professionellt sätt och vi önskar honom alla lycka i framtiden, då nu vägarna skiljs åt, säger Claes Ohlsson.

– Beslutet känns rätt, men ändå sorgligt. Jag känner att jag inte har tillräckligt med motivation för en omstart, men håller alla tummar jag kan för HIF:s fortsatta framgångar, säger Conny Karlsson.

Den fd guldtränaren Åge Hareide tar över laget från måndag och kommer att träffa laget under träningslägret i Norge.
Att samtidigt HIF:s förre guldtränare blivit ledig underlättade utbytet, då klubben inte haft förberedelse för Connys avhopp.

– När Conny tyvärr beslutade sig för att inte vara med vidare, så känns Åge som den perfekta ersättaren. En HIF-hjälte med ett stort HIF-hjärta och en motivator och inspiratör av hög klass som väl motsvarar den person som ska leda HIF inför höstens utmaningar och vi kan få den omstart som vi från början var ute efter, säger Jesper Jansson.

Åge Hareide har skrivit på ett korttidskontrakt för återstående del av säsongen och HIF kommer senare i höst att presentera en ny huvudtränare för 2013 och framåt.

– Lösningen passer mig perfekt, säger Åge Hareide.
– Är per idag inte klar för att skriva under på ett längre tränaruppdrag, men känner att en kortsiktig lösning med en klubb jag har starka relationer och känslor för känns fantastiskt bra, säger Åge vidare.

Med ett förändrat ledarskap och en tydlig fotbollsfilosofi kommer Conny för evigt att vara en av de stora i klubbens historia och kommer givetvis att avtackas under sensommaren/hösten samt på det kommande årsmötet 2013.
Publicerades 2012-06-14 10:10 Skrevs av Redaktionen

NYHETER

U17: Målvideo och tränarkommentarer efter 3-2-segern mot ÖIS

2019-04-24 15:50

HIF U17 besegrade under helgen Örgryte IS med 3-2. Adam…

LÄS MER

Matchtrupp och tränarintrevju inför HIF – GIF Sundsvall

2019-04-24 12:49

Imorgon, torsdagen den 25 april klockan 19:00, tar HIF emot…

LÄS MER

Arrangemangsinformation: HIF – GIF Sundsvall

2019-04-23 15:26

Torsdagen den 25 april klockan 19:00 tar HIF emot GIF…

LÄS MER

Uppstart av fotbollsträning för barn födda 2013 & 2014

2019-04-23 13:15

Nu är det äntligen dags för träningsstart för barn födda…

LÄS MER

HIF är mer än bara mål och ett slutresultat

2019-04-23 12:59

HIF är så mycket mer än slutresultat och mål. HIF…

LÄS MER

Presskonferens med tränarna efter IFK Göteborg – HIF

2019-04-22 18:22

HIF:s bortamatch mot IFK Göteborg slutade med en tung förlust.…

LÄS MER

...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...