• ...
  • ...
  • ...
  • ...
  • ...

Conny slutar och Åge Hareide tar över för hösten

En guldtränare slutar, en annan tar över.
Conny Karlsson har under en kortare tid uttryckt en sviktande motivation kring klubbens återstart och har med omedelbar verkan, men i samförstånd med HIF sagt upp sitt kontrakt. En guldtränare slutar, en annan tar över.
Conny Karlsson har under en kortare tid uttryckt en sviktande motivation kring klubbens återstart och har med omedelbar verkan, men i samförstånd med HIF sagt upp sitt kontrakt.

– Vi har vid ett antal möten, utan framgång,  försökt övertala Conny att vara med på vår väldigt spännande återstart, även om vi förändrat i organisationen kring honom, säger Berth Lindén, styrelseledamot och ledamot i fotbollskommitéen  och Jesper Jansson, sportchef.

– Inför omstarten så kände Conny att en tillräcklig motivation och kraft inte fanns och vi har i samförstånd beslutat att våra vägar skiljs redan nu och vi har beviljat Conny hans uppsägning från dags dato, säger Claes Ohlsson, ordförande i HIF.

– Conny har dock under tiden vi fortsatt våra samtal skött träningar och allt annat kring fotbollen på ett oerhört professionellt sätt och vi önskar honom alla lycka i framtiden, då nu vägarna skiljs åt, säger Claes Ohlsson.

– Beslutet känns rätt, men ändå sorgligt. Jag känner att jag inte har tillräckligt med motivation för en omstart, men håller alla tummar jag kan för HIF:s fortsatta framgångar, säger Conny Karlsson.

Den fd guldtränaren Åge Hareide tar över laget från måndag och kommer att träffa laget under träningslägret i Norge.
Att samtidigt HIF:s förre guldtränare blivit ledig underlättade utbytet, då klubben inte haft förberedelse för Connys avhopp.

– När Conny tyvärr beslutade sig för att inte vara med vidare, så känns Åge som den perfekta ersättaren. En HIF-hjälte med ett stort HIF-hjärta och en motivator och inspiratör av hög klass som väl motsvarar den person som ska leda HIF inför höstens utmaningar och vi kan få den omstart som vi från början var ute efter, säger Jesper Jansson.

Åge Hareide har skrivit på ett korttidskontrakt för återstående del av säsongen och HIF kommer senare i höst att presentera en ny huvudtränare för 2013 och framåt.

– Lösningen passer mig perfekt, säger Åge Hareide.
– Är per idag inte klar för att skriva under på ett längre tränaruppdrag, men känner att en kortsiktig lösning med en klubb jag har starka relationer och känslor för känns fantastiskt bra, säger Åge vidare.

Med ett förändrat ledarskap och en tydlig fotbollsfilosofi kommer Conny för evigt att vara en av de stora i klubbens historia och kommer givetvis att avtackas under sensommaren/hösten samt på det kommande årsmötet 2013.
Publicerades 2012-06-14 10:10 Skrevs av Redaktionen

NYHETER

Se målen från 3-1-segern mot Trelleborgs FF

2019-02-17 12:23

HIF besegrade under lördagen Trelleborgs FF med 3-1. Målen gjordes…

LÄS MER

U21: Inför HIF – Hittarps IK

2019-02-16 17:06

Imorgon, söndagen den 17 februari klockan 12:30, tar HIF:s U21-lag…

LÄS MER

HIF tog andra raka när Trelleborgs FF besegrades med 3-1

2019-02-16 16:57

Inför mycket publik på ett soligt Filborna IP tog HIF…

LÄS MER

Per-Ola Ljung efter segern mot TFF: “Första halvlek var magnifik”

2019-02-16 16:47

HIF besegrade under lördagen Trelleborgs FF med 3-1 på Filborna…

LÄS MER

Startelvan i träningsmatchen mot Trelleborgs FF

2019-02-16 13:00

Idag, lördagen den 16 februari klockan 14:00, är det avspark…

LÄS MER

David Boysens första dag på Olympia!

2019-02-15 16:23

Se hur det såg ut när nyförvärvet David Boysen kom…

LÄS MER

...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...