• ...
  • ...
  • ...
  • ...
  • ...

Conny slutar och Åge Hareide tar över för hösten

En guldtränare slutar, en annan tar över.
Conny Karlsson har under en kortare tid uttryckt en sviktande motivation kring klubbens återstart och har med omedelbar verkan, men i samförstånd med HIF sagt upp sitt kontrakt. En guldtränare slutar, en annan tar över.
Conny Karlsson har under en kortare tid uttryckt en sviktande motivation kring klubbens återstart och har med omedelbar verkan, men i samförstånd med HIF sagt upp sitt kontrakt.

– Vi har vid ett antal möten, utan framgång,  försökt övertala Conny att vara med på vår väldigt spännande återstart, även om vi förändrat i organisationen kring honom, säger Berth Lindén, styrelseledamot och ledamot i fotbollskommitéen  och Jesper Jansson, sportchef.

– Inför omstarten så kände Conny att en tillräcklig motivation och kraft inte fanns och vi har i samförstånd beslutat att våra vägar skiljs redan nu och vi har beviljat Conny hans uppsägning från dags dato, säger Claes Ohlsson, ordförande i HIF.

– Conny har dock under tiden vi fortsatt våra samtal skött träningar och allt annat kring fotbollen på ett oerhört professionellt sätt och vi önskar honom alla lycka i framtiden, då nu vägarna skiljs åt, säger Claes Ohlsson.

– Beslutet känns rätt, men ändå sorgligt. Jag känner att jag inte har tillräckligt med motivation för en omstart, men håller alla tummar jag kan för HIF:s fortsatta framgångar, säger Conny Karlsson.

Den fd guldtränaren Åge Hareide tar över laget från måndag och kommer att träffa laget under träningslägret i Norge.
Att samtidigt HIF:s förre guldtränare blivit ledig underlättade utbytet, då klubben inte haft förberedelse för Connys avhopp.

– När Conny tyvärr beslutade sig för att inte vara med vidare, så känns Åge som den perfekta ersättaren. En HIF-hjälte med ett stort HIF-hjärta och en motivator och inspiratör av hög klass som väl motsvarar den person som ska leda HIF inför höstens utmaningar och vi kan få den omstart som vi från början var ute efter, säger Jesper Jansson.

Åge Hareide har skrivit på ett korttidskontrakt för återstående del av säsongen och HIF kommer senare i höst att presentera en ny huvudtränare för 2013 och framåt.

– Lösningen passer mig perfekt, säger Åge Hareide.
– Är per idag inte klar för att skriva under på ett längre tränaruppdrag, men känner att en kortsiktig lösning med en klubb jag har starka relationer och känslor för känns fantastiskt bra, säger Åge vidare.

Med ett förändrat ledarskap och en tydlig fotbollsfilosofi kommer Conny för evigt att vara en av de stora i klubbens historia och kommer givetvis att avtackas under sensommaren/hösten samt på det kommande årsmötet 2013.
Publicerades 2012-06-14 10:10 Skrevs av Redaktionen

NYHETER

U21: Oavgjort mot Östers IF

2019-07-16 19:53

Tisdagens U21-match mot Östers IF slutade 1-1. HIF tog ledningen…

LÄS MER

Skaderapport: Kalle Joelsson

2019-07-16 18:56

Kalle Joelsson ådrog sig en skada under måndagens match mot…

LÄS MER

U21: Inför HIF – Östers IF

2019-07-16 14:38

Idag, tisdagen den 16 juli klockan 17:00, tar HIF U21…

LÄS MER

Se höjdpunkterna och debutinhoppen från 1-0-segern mot IK Sirius här!

2019-07-16 12:01

Under måndagskvällen besegrade HIF IK Sirius med 1-0 efter mål…

LÄS MER

Forward provtränar med HIF

2019-07-16 8:53

25-årige Fatawu Safiu kommer under den kommande perioden att provträna…

LÄS MER

16-årige Ian Pettersson efter nollan i debuten: ”De får såga mig”

2019-07-15 22:26

Ian Pettersson fick som 16-åring hoppa in i hemmamatchen mot…

LÄS MER

...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...