• ...
  • ...
  • ...
  • ...
  • ...

Conny slutar och Åge Hareide tar över för hösten

En guldtränare slutar, en annan tar över.
Conny Karlsson har under en kortare tid uttryckt en sviktande motivation kring klubbens återstart och har med omedelbar verkan, men i samförstånd med HIF sagt upp sitt kontrakt. En guldtränare slutar, en annan tar över.
Conny Karlsson har under en kortare tid uttryckt en sviktande motivation kring klubbens återstart och har med omedelbar verkan, men i samförstånd med HIF sagt upp sitt kontrakt.

– Vi har vid ett antal möten, utan framgång,  försökt övertala Conny att vara med på vår väldigt spännande återstart, även om vi förändrat i organisationen kring honom, säger Berth Lindén, styrelseledamot och ledamot i fotbollskommitéen  och Jesper Jansson, sportchef.

– Inför omstarten så kände Conny att en tillräcklig motivation och kraft inte fanns och vi har i samförstånd beslutat att våra vägar skiljs redan nu och vi har beviljat Conny hans uppsägning från dags dato, säger Claes Ohlsson, ordförande i HIF.

– Conny har dock under tiden vi fortsatt våra samtal skött träningar och allt annat kring fotbollen på ett oerhört professionellt sätt och vi önskar honom alla lycka i framtiden, då nu vägarna skiljs åt, säger Claes Ohlsson.

– Beslutet känns rätt, men ändå sorgligt. Jag känner att jag inte har tillräckligt med motivation för en omstart, men håller alla tummar jag kan för HIF:s fortsatta framgångar, säger Conny Karlsson.

Den fd guldtränaren Åge Hareide tar över laget från måndag och kommer att träffa laget under träningslägret i Norge.
Att samtidigt HIF:s förre guldtränare blivit ledig underlättade utbytet, då klubben inte haft förberedelse för Connys avhopp.

– När Conny tyvärr beslutade sig för att inte vara med vidare, så känns Åge som den perfekta ersättaren. En HIF-hjälte med ett stort HIF-hjärta och en motivator och inspiratör av hög klass som väl motsvarar den person som ska leda HIF inför höstens utmaningar och vi kan få den omstart som vi från början var ute efter, säger Jesper Jansson.

Åge Hareide har skrivit på ett korttidskontrakt för återstående del av säsongen och HIF kommer senare i höst att presentera en ny huvudtränare för 2013 och framåt.

– Lösningen passer mig perfekt, säger Åge Hareide.
– Är per idag inte klar för att skriva under på ett längre tränaruppdrag, men känner att en kortsiktig lösning med en klubb jag har starka relationer och känslor för känns fantastiskt bra, säger Åge vidare.

Med ett förändrat ledarskap och en tydlig fotbollsfilosofi kommer Conny för evigt att vara en av de stora i klubbens historia och kommer givetvis att avtackas under sensommaren/hösten samt på det kommande årsmötet 2013.
Publicerades 2012-06-14 10:10 Skrevs av Redaktionen

NYHETER

Uppdatering av Mjölkkossans insamling till flick-, dam- och ungdomsfotbollen

2019-10-14 16:49

Lördagen den 19 oktober klockan 13:30 tar HIF emot BK…

LÄS MER

Lunchmeny vecka 42

2019-10-13 21:37

I sportbaren serveras god lunchbuffé med utsikt över landets finaste…

LÄS MER

Adil Kizil ny chefsscout i HIF

2019-10-11 13:00

Adil Kizil är ny chefsscout i HIF. Han har tecknat…

LÄS MER

Medlemskväll på Olympia den 17 oktober!

2019-10-10 16:48

Torsdagen den 17 oktober klockan 16-20 vill vi bjuda in…

LÄS MER

Adam Kaied kallad till P17-landslaget

2019-10-09 22:47

HIF U19:s Adam Kaied är kallad till P17-landslagets samling i…

LÄS MER

Information om HIF:s flick- & damsatsning

2019-10-09 19:25

Klubbdirektör Joel Sandborg informerar om nuläget av HIF:s flick- &…

LÄS MER

...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...