• ...
  • ...
  • ...
  • ...
  • ...

Biljettfonden – ett lyckat koncept

Veckan innan matchen mot IFK Norrköping fick vi kontakt med en supporter till Helsingborgs IF som ville bjuda ett HVB-hem på match på Olympia och HIF kopplade in Biljettfonden.

Biljettfonden är en möjlighet för privatpersoner och företag att bjuda barn och ungdomar som har det lite tuffare till match på Olympia. Det har resulterat i att vi totalt har kunnat ge 1700 barn och ungdomar möjlighet att se HIF live den här säsongen.

Med fler ekonomiska bidrag kommer vi kunna bjuda fler barn och ungdomar på match. Socialförvaltningen uppskattar att över 2000 barn på ett eller annat sätt far illa i Helsingborgs kommun.

Vi fick möjligheten att intervjua Stene Boldt som är chef för strategiska projekt på Fimi Örestrand i Höganäs kommun. Tillsammans med kollegor och ungdomar såg han matchen Helsingborgs IF – IFK Norrköping.

Hur många bor på Fimi Örestrand?
- Fimi Örestrand, som är en del av hotell och konferensanläggningen i Höganäs, har 32 stycken ungdomar boende på HVB-hemmet.

Vad är syftet med boendet?
- Syftet är att ge ungdomarna, som är under 18 år, en trygg och hemlik miljö. Det finns ett tydligt regelverk som alla HVB-hem följer. Fimis vision är integration. Vi tror att människor med olika kulturell bakgrund skapar en bättre framtid tillsammans.

Hur ser en dag ut hos er?
- Den är ganska lik andra tonåringars. På vardagar är det skola och på fritiden är det läxläsning och olika fritidsintressen som gäller. Vi har skapat ett eget Fritidsgårdsrecept som heter Ta S.A.T.S, där vi varje vardag klockan 18-21 samt lördagar och söndagar klockan 13-17 erbjuder olika fritidsaktiviteter inom områden Sport - Artisteri (Art) - Teknik, vilket skall leda till personlig Succé. För oss är det viktigt att vi gör allt vi kan för att göra det möjligt för våra ungdomar att etablera sig här hos oss i Sverige.

Hur var det att gå på Olympia?
- Det var spännande, det är en imponerande anläggning om än halvfärdig. Det var första gången för många och det var nog södra stå som imponerande mest, och i slutet av andra halvlek hängde många med i sång och applåder.

Vad har fotbollen för betydelse för er på Fimi Örestrand?
- Knappt hälften spelar fotboll, främst i Höganäs BK och vi skall kommande vecka försöka starta upp ett eget lag i fussball, "Örestrand United" är arbetsnamnet. Vi har hyrt Brukshallen i Höganäs för träningar som startar nu på söndag. Det känns mycket spännande!

Vad tror ni att detta gav dem?
- Jag tror många fick upp ögonen att fotboll inte är bara en bollsport utan också en publiksport. Det vill säga att även om man inte spelar fotboll så kan man njuta av den på plan. Jag hoppas vi kan återkomma till våren och då kanske stå på södra stå.

Vill du ge ett bidrag?
Det gör du genom att sätta in pengar på plusgiro 291024-8 och märk betalningen ”HIF för alla”.
Vid frågor, kontakta gärna HIF: Alexander på alexander.strom@hif.se.
Publicerades 2016-09-22 6:00 Skrevs av Redaktionen

NYHETER

Boka klassiskt skånskt julbord på Olympia!

2020-10-22 20:35

Vid fyra kvällar och tre luncher serverar vi klassiskt skånskt…

LÄS MER

Hjälp oss klättra Hemmaklubben-tabellen och ta del av mer pengar till HIF!

2020-10-22 9:28

Den 9 november är sista dagen att välja sin hemmaklubb…

LÄS MER

Alexander Nilsson besviken efter 0-0 mot BK Häcken: “Skapade tillräckligt för att vinna”

2020-10-19 22:56

Alexander Nilsson var märkbart besviken efter 0-0-matchen mot BK Häcken.…

LÄS MER

Mållöst i chansrik tillställning mot BK Häcken

2020-10-19 22:19

Det blev mållöst under måndagskvällen på Olympia mellan HIF och…

LÄS MER

Startelvan i hemmamatchen mot BK Häcken

2020-10-19 18:00

Klockan 19:00 är det avspark mellan HIF och BK Häcken…

LÄS MER

Assisterande tränare Thomas Gabrielsson inför HIF – BK Häcken

2020-10-18 16:09

När HIF imorgon, måndagen den 19 oktober, tar emot BK…

LÄS MER

www.solidab.se
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...