• ...
  • ...
  • ...
  • ...
  • ...
Foto: Bildbyrån

HIF säljer Armin Gigović till FC Rostov

Helsingborgs IF är överens med FC Rostov om en transfer för Armin Gigović. Spelaren kommer att ansluta till sitt nya lag omgående.


Armin kom till HIF från Landskrona BoIS när han var 15 år gammal. Sina första träningar med A-laget gjorde han under våren förra året och fick för första gången vara med i en allsvensk matchtrupp i skånederbyt mot Malmö FF den 2 juni på Olympia.


Den allsvenska debuten avklarades i segermatchen mot IK Sirius den 15 juni 2019 medan första starten för klubben kom mot IFK Norrköping drygt två månader senare. Under debutsäsongen spelade den centrala mittfältaren 14 matcher och stod för en assist.


Sex matcher in i säsongen 2020 gjorde 18-åringen sitt första allsvenska mål när han kvitterade till 2-2 i bortamatchen mot Djurgårdens IF. Sammanlagt har han spelat 20 av 23 allsvenska matcher, gjort ett mål och stått för två assist.


Så sent som i fredags blev han historisk när han som första spelare född 2002 debuterade för U21-landslaget i EM-kvalmatchen mot Luxemburg hemma på Olympia. Nu står det klart att hans karriär fortsätter i FC Rostov, som för närvarande ligger på en sjundeplats i den ryska högstaligan.


– Jag vill rikta ett stort tack till alla ledare som trott på mig från dag ett, både i ungdomslagen och i A-laget, alla lagkamrater jag haft under mina år i klubben, all personal i klubben som hjälpt mig och naturligtvis alla supportrar vars stöd jag alltid känt. Nu har det blivit dags att ta nästa steg och testa ett nytt äventyr som jag ser väldigt mycket framemot. Jag kommer att följa HIF och är övertygad om att grabbarna klarar det allsvenska kontraktet. Stort lycka till allihop, säger Armin.


Affären är en av de största i HIF:s historia men täcker inte upp för det ekonomiska bortfallet som coronapandemin har medfört under året och som fortsatt kommer att medföra de närmaste åren.


– Vi är såklart väldigt glada att ha fått fram en så stor talang som Armin och att han nu tar nästa steg i sin karriär. Ur ett ekonomiskt perspektiv handlar det om en transfersumma och en vidareförsäljningsprocent. Affären ger oss kortsiktigt andrum men kommer inte att täcka upp för hela coronaeffekten, framför allt inte för effekterna det bär med sig till 2021 och 2022. Vi har också åtaganden gentemot intressenter som tidigare hjälpt klubben och är glada att kunna ge dem den ersättning de har rätt till efter sin investering i klubben. I den situation vi befinner oss i är det en affär som alla parter är nöjda med och vi önskar Armin stort lycka till, säger HIF:s ordförande Krister Azelius.

Vi tackar Armin för hans fina tid i klubben och önskar honom stort lycka till i Ryssland!
Publicerades 2020-10-15 19:59 Skrevs av Midhat Kuduzovic

NYHETER

Boka klassiskt skånskt julbord på Olympia!

2020-10-22 20:35

Vid fyra kvällar och tre luncher serverar vi klassiskt skånskt…

LÄS MER

Hjälp oss klättra Hemmaklubben-tabellen och ta del av mer pengar till HIF!

2020-10-22 9:28

Den 9 november är sista dagen att välja sin hemmaklubb…

LÄS MER

Alexander Nilsson besviken efter 0-0 mot BK Häcken: “Skapade tillräckligt för att vinna”

2020-10-19 22:56

Alexander Nilsson var märkbart besviken efter 0-0-matchen mot BK Häcken.…

LÄS MER

Mållöst i chansrik tillställning mot BK Häcken

2020-10-19 22:19

Det blev mållöst under måndagskvällen på Olympia mellan HIF och…

LÄS MER

Startelvan i hemmamatchen mot BK Häcken

2020-10-19 18:00

Klockan 19:00 är det avspark mellan HIF och BK Häcken…

LÄS MER

Assisterande tränare Thomas Gabrielsson inför HIF – BK Häcken

2020-10-18 16:09

När HIF imorgon, måndagen den 19 oktober, tar emot BK…

LÄS MER

...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...