• ...
  • ...
  • ...
  • ...
  • ...

Årets första förlust på Olympia

Årets första hemmaförlust kom i allsvenskans nionde omgång då AIK kom på besök. De regerande svenska mästarna blev för svårt för HIF som föll med 1-3. HIF:s mål gjordes i den första halvleken av Max Svensson i matchen som också var Svenssons hundrade match i A-laget för HIF.

Första halvlek
Det var gästerna AIK som inledningsvis hade mest boll på offensiv planhalva. Bortalaget fick ett gyllene läge att ta ledningen i den 11:e matchminuten då AIK vann boll och Bilal Hussein tog sig till ett friläge mot Kalle Joelsson i HIF-målet. Hussein fick dock inte ordning på bollen och Joelsson kunde tämligen enkelt avvärja Husseins relativt lösa avslut. I den 14:e minuten anföll AIK på nytt och fick iväg ett skott från vänster som täcktes till hörna. Hörnan spelades kort till Hussein som från straffområdeskanten kunde slå ett inlägg som träffade Tarik Elyounoussis panna och letade sig förbi en utrusande Joelsson in i mål. 0-1 till AIK efter en kvart spelad.

Repliken från HIF skulle dock komma blixtsnabbt. Två minuter efter AIK:s ledningsmål hittade Andri Rúnar Bjarnason en yta och försatte Max Svensson i ett friläge. Svensson gjorde inget misstag och i sin hundrade A-lagsmatch kunde han kyligt placera in 1-1 bakom Oscar Linnér i AIK:s mål. I den 31:e minuten var Svensson på väg att rinna igenom mot ytterligare ett friläge, denna gång hann dock Linnér rusa ut och få en hand på bollen som avstyrde möjligheten för HIF.

Bjarnason var nästa HIF:are att testa Linnér när islänningen drog till med ett rappt vänsterskott från distans. Skottet vållade vissa problem för Linnér som tvingades tippa bollen över ribban till hörna. Samma Linnér fick sträcka ut igen när han minuten efter ytterligare en HIF-hörna fick rädda Svenssons skruvade hörna från vänster på mållinjen.

Det var dock AIK som skulle hinna ta ledningen innan halvleken var över. I den 42:e minuten spelade sig AIK:s Henok Goitom fram till ett friläge mot Joelsson. Goitom slog bollen förbi HIF-målvakten och ramlade sedermera omkull på en täckande Joelsson. Domare Stefan Johannesson dömde straffspark som Daniel Sundgren slog i mål trots att Joelsson gick åt rätt håll och så när lyckades få högerhanden på bollen. Lagen gick till halvtidsvila med ställningen 1-2 till AIK.

Andra halvlek
HIF försökte ta sig framåt i andra halvlek. I den 55:e minuten försökte Svensson nå Mamudu Moro med ett inlägg från vänster. Moro gick omkull i straffområdet och HIF-spelarna vädjade efter straffspark, dock utan åtgärd från Johannesson. Trots att HIF flyttade fram positionerna för att jaga ett kvitteringsmål var det AIK som i den 69:e minuten utökade ledningen till 1-3. Elyounoussi gjorde sitt andra mål för dagen när han stötte in ett lågt slaget inlägg från höger signerat Sebastian Larsson.

Trots ett dubbelbyte efter 75 spelade minuter då Wanderson do Carmo och David Boysen ersatte Bjarnason och Moro lyckades HIF inte skapa tillräckligt farliga chanser för att komma ikapp AIK:s ledning. Det närmaste HIF kom var ett hårt avslut på övertid från straffområdeslinjen av inbytte Johan Persson, men avslutet gick över ribban. Efter en svit på 17 förlustfria seriematcher på Olympia åker HIF slutligen på en förlust. Matchen slutade 1-3 till AIK och innebär att HIF står kvar på åtta poäng efter nio spelade omgångar i årets allsvenska.
Publicerades 2019-05-15 22:07 Skrevs av Nils Larsson

NYHETER

Inför IFK Norrköping – HIF

2019-08-24 12:26

Imorgon, söndagen den 25 augusti klockan 15:00, gästar HIF Östgötaporten…

LÄS MER

Assad Al Hamlawi klar för HIF

2019-08-23 19:00

Helsingborgs IF är överens med Ängelholms FF om en övergång…

LÄS MER

Henrik Larsson avslutar sitt tränaruppdrag

2019-08-23 12:15

Henrik Larsson har meddelat klubben att han väljer att avsluta…

LÄS MER

HIF utslaget ur Svenska cupen

2019-08-22 21:36

HIF tog ledningen i första halvlek med sitt unga manskap.…

LÄS MER

Startelvan i cupmatchen mot Oskarshamns AIK

2019-08-22 17:29

Klockan 18:30 är det avspark i cupmatchen på Arena Oskarshamn…

LÄS MER

Olympiashopens öppettider den 30 augusti ändrade

2019-08-22 11:25

Fredagen den 30 augusti tar HIF emot Östersunds FK på…

LÄS MER

...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...