• ...
  • ...
  • ...
  • ...
  • ...

Alexander Tengryd förstärker A-lagets tränarstab och jobbar med utveckling hos HIF Ungdom

Alexander Tengryd kommer från och med i mitten av januari att ingå i HIF A-lags tränarstab samt arbeta med utveckling HIF Ungdom. Under det senaste året har han varit huvudtränare för Ängelholms FF men också haft en tjänst på HIF:s ungdomsavdelning.

32-årige Alexander inledde sin tränarkarriär i Trelleborgs FF. Efter en tid där och i IF Brommapojkarna kom han till HIF:s ungdomssektion sommaren 2013. År 2016 hade han, tillsammans med Sven Andersson, hand om HIF Akademi samtidigt som Christoffer Andersson tränade U17-laget tillsammans med Jens Karlsson och Per-Ola Ljung arbetade med spelarutveckling på ungdomssidan. Från och med mitten av januari utgör Per-Ola, Christoffer, Sven och Alexander A-lagets tränarstab.

– Jag är väldigt glad över att få jobba i en förening som tagit sig tillbaka till allsvenskan och ligger mig varmt om hjärtat. Att jobba tillsammans med ett mycket kompetent ledarteam som jag känner väl. Det ligger i linje med min ambitionsnivå. Att få kombinera arbete på ungdomssektionen tillsammans med Jonas, Jens och Alvaro känns väldigt bra eftersom jag haft hela min bas på HIF Ungdom, säger Alex som är tränarutbildad på högsta nivå.

Förutom att han kommer att ingå i A-lagets tränarstab kommer Alexander också att arbeta med spelarutveckling av åldersgrupperna 13 till 19 år på ungdomsavdelningen.

– Alex kan klubben, är utbildad på den högsta nivån och känner till spelarmaterialet väl i både A- och U-lag så hans startsträcka är minimal. Jag är glad över att vi tydligt visar vilken strategi klubben har genom denna internrekrytering och att vi håller ihop gänget som för två år sedan under annan konstellation arbetade på ungdomssektionen. Alex kommer att ta över Reines roll men den kommer att förändras. Han kommer att vara mer aktiv ute på träningsplanen genom att bedriva övningar men också säkerställa att vi behåller individuellt fokus. Trots att jag, Christoffer [Andersson] och Sven [Andersson] har bra koll på ungdomsspelarna så knyter vi nu också ett ännu starkare band till ungdomssektionen, säger huvudtränare Per-Ola Ljung.

Jonas Ohlander, ansvarig för ungdomsavdelningen, förklarar att Alex även under 2018 arbetat med HIF Ungdom men att innehållet i hans arbete nu förändras för att utveckla verksamheten. Samtidigt lyfter han fram signalvärdet i att samtliga i A-lagets tränarstab arbetat på ungdomsavdelningen.

–  Det är en fantastisk signal för övriga ungdomstränare i vår klubb att se att det finns en karriärstege, utbildningsväg och utvecklingsmöjlighet inom HIF. Det ser vi med Alex men också Christoffer [Andersson]. Dessutom har både Peo [Per-Ola Ljung] och Sven [Andersson] arbetat på ungdomssidan. Detta visar att det finns en tydlig plan och strategi för varje tränare att nå sina mål, säger Jonas och fortsätter:

– Det är roligt att få tillbaka Alex som är en fantastisk person och tränare. Under året har han varit tillgänglig för oss för bland annat skolträning men vi lägger nu ett annat fokus för att utveckla verksamheten inom åldersgrupperna 13 till 19 år. Att fortsätta ta nya steg och utvecklas är väldigt viktig och därför väljer vi att omprioritera Alex tid hos oss.

Vi hälsar Alex varmt välkommen!
Publicerades 2018-11-30 14:30 Skrevs av Midhat Kuduzovic

NYHETER

Arrangemangsinformation: HIF – AFC Eskilstuna

2019-09-18 15:21

Söndagen den 22 september klockan 17:30 tar HIF emot AFC…

LÄS MER

U21: Inför Utsiktens BK – HIF

2019-09-18 9:42

Idag, onsdagen den 18 september klockan 16:30, gästar HIF:s U21-lag…

LÄS MER

Niklas Egnell kompletterar HIF A-lags ledarstab

2019-09-18 8:59

Helsingborgs IF har kommit överens med Niklas Egnell om ett…

LÄS MER

Helsingborgs IF söker en marknadskoordinator

2019-09-17 18:30

Gillar du att arbeta med event, marknadsföring och kundhantering? Vill…

LÄS MER

Se höjdpunkterna från bortamatchen mot Djurgårdens IF här!

2019-09-17 15:16

Det saknades inte målchanser när HIF gästade Djurgårdens IF under…

LÄS MER

Presskonferens efter Djurgårdens IF – HIF

2019-09-16 22:20

Huvudtränare Olof Mellberg tappade rösten och ersattes på presskonferensen av…

LÄS MER

...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...