• ...
  • ...
  • ...
  • ...
  • ...

Alexander Tengryd berättar om landslagslägret

HIF:s U19-tränare Alexander Tengryd fick vara med som en av ledarna när P17-landslaget hade samling på Bosön under förra veckan.

– Tipselittränarna, U17 och U19, men framför allt U19 i de olika SEF-klubbarna får ibland vara med på landslagssamlingar. Jag fick frågan för några veckor sedan, förhoppningsvis för jag gjort ett bra jobb. Jag hoppas vara med längre fram också. Man är med högst två år och då är man assisterande förbundskapten till förbundskaptenerna, säger han och berättar sedan om veckan som gått.

– Det var en fantastiskt rolig vecka med många duktiga spelare. Det var ett läger med 66 spelare där man ska ut två landslagstrupper, en till nordisk pojkturnering och en till dubbellandskamp i Schweiz. Spelarna delades upp i fyra lag med 15 utespelare och två målvakter i varje. Totalt blev det fyra träningspass och två internmatcher. Det är väldigt intressant att följa de allra bästa spelarna i den årskullen.

En HIF-spelare fanns på lägret, Alex Sjöholm. Tengryd berättar att han gjorde det bra men också att nivån på spelarna i HIF är god.

– Det var kul att kunna jämföra hur nivån är sett till våra spelare och det var också positivt att man kunde se att vi har många väldigt duktiga spelare i vår verksamhet även fast vi inte hade många med på just detta lägret. Alex Sjöholm, mittback, gjorde ett bra avtryck där men vi har fler duktiga spelare som absolut kan vara med och konkurrera på ett sådant läger.

Arbetet för P17-landslaget påverkar inte hans jobb med HIF U19 utan stärker snarare hans erfarenhet.

– Det är precis som att gå en utbildning, man är iväg några dagar. Det är kul att vara med då internationell erfarenhet från landslagsnivå är bra att ha med i bagaget både som spelare och ledare, avslutar han.
Publicerades 2017-07-17 14:08 Skrevs av Midhat Kuduzovic

NYHETER

Inbjudan till öppet hus på Olympia!

2018-01-17 18:30

Kära medborgare i “Familjen Helsingborg”! Lördagen 27 januari mellan kl…

LÄS MER

Säsongsstart för Linos Café – som nu även finns som podcast!

2018-01-17 16:00

Fredrik Liverstam är först ut i podden Linos Café med…

LÄS MER

Ny webbshop för HIF

2018-01-16 17:00

Vi kan med glädje informera att Helsingborgs IF under februari…

LÄS MER

HIF – Mjällby AIF kommer att livesändas gratis för alla medlemmar!

2018-01-15 17:00

Den 27 januari tar HIF emot Mjällby AIF i årets…

LÄS MER

Oke Akpoveta tillbaka i full träning

2018-01-15 12:37

Oke Akpoveta opererade sitt knä i slutet av oktober månad…

LÄS MER

...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...