• ...
  • ...
  • ...
  • ...
  • ...
Foto: Bildbyrån

Adil Kizil ny chefsscout i HIF

Adil Kizil är ny chefsscout i HIF. Han har tecknat ett avtal som sträcker sig över säsongen 2021.

35-årige Adil Kizil är uppväxt i Borlänge och var länge en lovande målvakt. Han spelade fyra Superettan-matcher med IK Brage innan han valde att gå ner till Division 6 för att hjälpa nybildade Dalkurd FF upp i seriesystemet. Efter en knäskada år 2012 avslutade han sin spelarkarriär och blev sportchef i klubben. Under hans tid i rollen gick Dalkurd FF från Division 1 Norra till ett historiskt Allsvenskt avancemang hösten 2017.

Han tillträder sin roll som chefsscout i HIF omgående men har fått tillåtelse av klubben att avsluta säsongen med Dalkurd FF.

– Jag har under en tid haft tankarna på att testa i en annan miljö och se vad man kan bidra med i en annan förening. Dalkurd ligger mig varmt om hjärtat men att få chansen i en storklubb som HIF och kunna bidra där är ett väldigt roligt steg att ta. Sedan första samtalet tyckte jag att det lät spännande och när klubben presenterade sina tankar och hur de vill arbeta stämde det väl överens med det som jag känner att jag kan bidra med. Jag var i Dalkurd i 15 år och varit med om en otrolig resa men även resor tar slut och då får man påbörja en ny. Här känner jag att timingen för ett jobb i HIF känns rätt och jag har fått ett fantastiskt bra intryck av föreningen, säger Adil.

Hans främsta arbetsuppgift kommer att vara att scouta potentiella nyförvärv både i och utanför Sverige. Han kommer vid behov även att scouta motståndarlag eller arbeta med andra uppgifter kopplade till HIF:s fotbollsverksamhet.

– Jobbet som scout är en del av sportchefsyrket, framför allt när man verkar i en mindre organisation. Trots att jag är 35 år har jag arbetat med det i sju år och just scoutingen har varit den delen av arbetet jag tyckt om absolut mest och som jag brinner för allra mest. Det som skiljer är att jag inte sköter några anställningar eller är chef över spelare utan jag följer klubbens riktlinjer för att försöka hitta det spelarmaterial som behövs för att bygga den trupp som tränare och sportchef efterfrågar, förklarar 35-åringen.

Klubben har under en längre tid haft som målsättning att tillsätta rollen.

– Vi är mycket glada att kunna utveckla organisationen och spetsa till vår scoutingverksamhet med Adil, säger huvudtränare Olof Mellberg.

Vi hälsar Adil varmt välkommen till HIF!
Publicerades 2019-10-11 13:00 Skrevs av Midhat Kuduzovic

NYHETER

Exklusiv stjärnauktion – Stötta HIF:s flick-, dam- och ungdomsverksamhet!

2019-11-15 15:00

Nu har du chansen att buda hem olika HIF-stjärnors matchanvända…

LÄS MER

Tre HIF-spelare kallade till P16-landslagsläger

2019-11-15 13:16

P16-landslagets förbundskapten Roger Franzén har kallat upp Casper Widell, Elmar…

LÄS MER

Så här var året – styrelsen sammanfattar 2019

2019-11-13 18:01

År 2019 hade Helsingborg återigen ett allsvenskt fotbollslag. Samtidigt hade…

LÄS MER

Markus Holgersson avslutar spelarkarriären

2019-11-13 14:55

Efter 352 tävlingsmatcher, spel i sex länder och fem titlar…

LÄS MER

Fyra HIF-spelare uttagna till P15-landslagsläger

2019-11-13 12:46

P15-landslagets förbundskapten Christoffer Augustsson har tagit ut fyra HIF-spelare till…

LÄS MER

773 936 kronor från Gräsroten till HIF Ungdom!

2019-11-13 12:23

Vi riktar ett stort tack till alla som kopplat sitt…

LÄS MER

...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...