• ...
  • ...
  • ...
  • ...
  • ...
Foto: Bildbyrån

Adil Kizil ny chefsscout i HIF

Adil Kizil är ny chefsscout i HIF. Han har tecknat ett avtal som sträcker sig över säsongen 2021.

35-årige Adil Kizil är uppväxt i Borlänge och var länge en lovande målvakt. Han spelade fyra Superettan-matcher med IK Brage innan han valde att gå ner till Division 6 för att hjälpa nybildade Dalkurd FF upp i seriesystemet. Efter en knäskada år 2012 avslutade han sin spelarkarriär och blev sportchef i klubben. Under hans tid i rollen gick Dalkurd FF från Division 1 Norra till ett historiskt Allsvenskt avancemang hösten 2017.

Han tillträder sin roll som chefsscout i HIF omgående men har fått tillåtelse av klubben att avsluta säsongen med Dalkurd FF.

– Jag har under en tid haft tankarna på att testa i en annan miljö och se vad man kan bidra med i en annan förening. Dalkurd ligger mig varmt om hjärtat men att få chansen i en storklubb som HIF och kunna bidra där är ett väldigt roligt steg att ta. Sedan första samtalet tyckte jag att det lät spännande och när klubben presenterade sina tankar och hur de vill arbeta stämde det väl överens med det som jag känner att jag kan bidra med. Jag var i Dalkurd i 15 år och varit med om en otrolig resa men även resor tar slut och då får man påbörja en ny. Här känner jag att timingen för ett jobb i HIF känns rätt och jag har fått ett fantastiskt bra intryck av föreningen, säger Adil.

Hans främsta arbetsuppgift kommer att vara att scouta potentiella nyförvärv både i och utanför Sverige. Han kommer vid behov även att scouta motståndarlag eller arbeta med andra uppgifter kopplade till HIF:s fotbollsverksamhet.

– Jobbet som scout är en del av sportchefsyrket, framför allt när man verkar i en mindre organisation. Trots att jag är 35 år har jag arbetat med det i sju år och just scoutingen har varit den delen av arbetet jag tyckt om absolut mest och som jag brinner för allra mest. Det som skiljer är att jag inte sköter några anställningar eller är chef över spelare utan jag följer klubbens riktlinjer för att försöka hitta det spelarmaterial som behövs för att bygga den trupp som tränare och sportchef efterfrågar, förklarar 35-åringen.

Klubben har under en längre tid haft som målsättning att tillsätta rollen.

– Vi är mycket glada att kunna utveckla organisationen och spetsa till vår scoutingverksamhet med Adil, säger huvudtränare Olof Mellberg.

Vi hälsar Adil varmt välkommen till HIF!
Publicerades 2019-10-11 13:00 Skrevs av Midhat Kuduzovic

NYHETER

Här är omgång 1-3 av Allsvenskan 2020!

2020-05-29 16:45

Tidigare idag tog regeringen och Folkhälsomyndigheten beslutet om en allsvensk…

LÄS MER

Lunchmeny vecka 23

2020-05-29 16:28

I sportbaren serveras god lunchbuffé med utsikt över landets finaste…

LÄS MER

Klartecken: Grönt ljus för allsvensk start den 14 juni

2020-05-29 8:58

Under fredagsmorgonen meddelade regeringen och Folkhälsomyndigheten att man ger elitfotbollen…

LÄS MER

HIF med i återkomsten av eAllsvenskan

2020-05-28 16:55

eAllsvenskan är efter två månaders coronauppehåll tillbaka. –Vi har fått…

LÄS MER

Ungdomsonsdag: Möt Lucas Larsen

2020-05-27 17:00

I intervjuserien UngdomsOnsdag får ni lära känna både spelare och…

LÄS MER

Boll- och fotbollslek för pojkar och flickor 6-11 år under sommarlovet!

2020-05-27 14:02

HIF är glada att tillsammans med Helsingborgs Stad kunna erbjuda…

LÄS MER

...
...
...
...
...
...
...
...
...