• ...
  • ...
  • ...
  • ...
  • ...

16 matchers förlustfri svit bruten mot IFK Värnamo

Efter 16 raka matcher utan förlust kom första nederlaget för HIF då IFK Värnamo segrade med 1-0 på Finnvedsvallen.

Första halvlek
Det var grått och kallt på Finnvedsvallen i Värnamo när Darijan Bojanic och Rasmus Jönsson sparkade igång matchen. Den förstnämnde hittade fem minuter in i matchen Andri Bjarnason med en hörna i den bortre delen av straffområdet. Den isländske anfallaren fick dock ingen träff på bollen.

Hemmalagets bästa möjlighet i de första halvleken kom i den 25:e minuten då ett inlägg från höger gick hela vägen bort till den vänstra delen av straffområdet där Rasmus Wiedesheim-Paul tog emot, vek in och sköt. Kalle Joelsson i HIF-målet hann ner och räddade skottet.

I anfallet efter vände Bjarnason upp snyggt några meter in på motståndarplanhalvan, avancerade och sköt via försvarare ut till hörna. Den skruvade Adam Eriksson nästan in i det första krysset men IFK Värnamo-spelarna var på hugget och styrde undan till ny hörna. Minuten senare kom Max Svensson fram och sköt men hans skott kunde trots styrning räddas.

När drygt tio minuter återstod av den ordinarie speltiden levererade Svensson en fin passning till Jönsson som avancerade. Han sökte skottläget men spelade istället bollen till Bjarnason som sköt ganska rakt på målvakten.

Det stod 0-0 på resultattavlan efter den första halvleken.

Andra halvlek
I inledningen av den andra halvleken stod HIF-målvakten Kalle Joelsson för en jätteräddning när Lumala Abdu lurade bort försvaret och serverade Fabio Gama några meter från mål. Han sköt men Joelsson hann komma ner och sedan också styra bort returen.

Mikael Dahlberg kom in i spel när det återstod en halvtimme av ordinarie speltid. Två minuter senare nickade han kraftfullt strax utanför målet och ytterligare någon minut efter det var han nära att styra in Bjarnasons avslut men hann inte riktigt fram.

Matchen såg ut att bli mållös men i den 90:e minuten tilldelades hemmalaget en frispark på högerkanten. Med den hittade man Alexander Achinioti-Jönsson som kunde nicka in matchens enda mål. Matchen slutade 1-0 och innebär att HIF åkte på sin första förlust under höstsäsongen.
Publicerades 2018-11-04 16:50 Skrevs av Midhat Kuduzovic

NYHETER

Se höjdpunkterna från genrepet mot FCK här!

2019-03-22 16:52

HIF spelade under torsdagskvällen 2-2 mot FC Köpenhamn. Alla fyra…

LÄS MER

Per-Ola Ljung efter 2-2 mot FC Köpenhamn

2019-03-21 21:25

Huvudtränare Per-Ola Ljung var både nöjd och missnöjd efter det…

LÄS MER

2-2 mot FCK i det allsvenska genrepet

2019-03-21 20:57

HIF spelade under torsdagskvällen 2-2 mot FC Köpenhamn. Wanderson do…

LÄS MER

Startelvan i genrepet mot FC Köpenhamn

2019-03-21 17:30

Klockan 18:30 är det avspark mellan HIF och FC Köpenhamn…

LÄS MER

Extraöppet i Olympiashopen och After Work i sportbaren!

2019-03-20 19:01

Imorgon, torsdagen den 21 mars klockan 18:30, tar HIF emot…

LÄS MER

Mattias Almeida bekantar sig med IFK Värnamo

2019-03-20 17:09

Mattias Almeida har fått tillåtelse att träna och bekanta sig…

LÄS MER

www.solidab.se
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...