• ...
  • ...
  • ...
  • ...
  • ...

Supporterföreningar

Nedan kan du läsa om våra supporterföreningar.

Kärnan
Kärnan är HIF:s officiella supporterförening. Föreningen står för värdeorden supporterskap, gemenskap och glädje.

Kärnan bildades 1998 som Kärnan Fans. 2000 bytte man namn till Kärnan. Kärnans huvudsakliga mål är att stötta HIF i med- och motgång oavsett var de spelar. De agerar också som supportrarnas röst gentemot HIF i olika frågor.

Kärnan erbjuder resor till bortamatcherna. Bokningar går att göra på nätet.

Gå till Kärnans hemsida.

HIF-Vännerna
HIF-Vännerna är en anrik klubb som startade redan 1952. Då med diverse hjälparbete till Helsingborgs IF, bland annat bestående av att hjälpa nya spelare att ordna arbete. Man hjälpte även till med att ordna bostad samt höll kontakten med den "nye" så att denne skulle trivas och smälta väl in socialt.

I nutid arbetar HIF-Vännerna med bland annat souvenirförsäljning under hemmamatcherna på Olympia. Lotterierna och målspottarinbetalningen avslutas med en årsfinal där man kan vinna fina priser. Målspottarinbetalningen innebär att man får betala för varje mål HIF gör under året. HIF-Vännernas verksamhet innehåller även veteransamlingar. Detta går ut på att Peter Krantz ordnar sammankomster samt matcher mot andra veteranlag. Vännerna utser årets "lirare" i HIF samt ordnar fester för klubbens medlemmar. Kontinuerligt värvar de nya medlemmar samt kläcker nya idéer för att hjälpa HIF i olika sammanhang.

Gå till HIF-Vännernas hemsida.

HIFarna
HIFarna är en nybildad kamratförening med ett femtiotal medlemmar så här långt.

Kriterier för medlemskap är att man ska ha spelat minst en A-lagsmatch i HIF eller innehaft någon form av ledarskap i anknytning till A-laget under lång tid.

Syfte med föreningen:
Kamratförening
HIF:s kulturbärare
Delaktiga i att vårda HIF:s varumärke Ha trevligt tillsammans i HIF-anda

HIFarna arrangerar fyra till fem sammankomster per år med olika teman.

Medlemsavgift ligger på 150 kronor per år.

Kontaktpersoner:
Peter Krantz   070-3097039    peterkrantz@comhem.se
Anders Ljung   070-5286231    andersljung2@hotmail.com
Roger Krantz   070-5151233    roger.krantz@smedbo.se
Ronny Norell   073-3185030    ronnynorell@tele2.se

Om tifogruppen
Tifoverksamheten går ut på att stödja Helsingborgs IF visuellt från läktarplats. Största delen av verksamheten ägnas åt organiserade läktarkoreografier, så kallade tifon, som vid utvalda matcher kan klä hela läktare i rött och blått – ofta i samband med spelarnas entré.
Tifo från HIF:s guldmatch 2011, där såväl ark, viftflaggor och ett stort målat tygstycke ingår.

Tifo är en förkortning av italienskans tifosi (fans, supportrar) och syftar på när supportrar hyllar sitt lag genom att göra läktararkoreografier. Tifon kan bestå av allt ifrån massvis av flaggor, ark som bildar mönster, stora tygstycken med målningar på, konfetti och mycket mer. Allt detta kan även kombineras, endast fantasin sätter gränser.

Inför 2016 så bildades en ny tifogrupp i samarbete med supporterklubben Kärnan och HIF. Gruppen heter helt enkelt Tifogruppen. (Tidigare grupp hette tHIFo). Här kommer deras första inledande text:

"Som en del kanske redan har hört så har det under vintern arbetats med att forma en ny grupp med fokus på att ta fram tifon i Helsingborg och vi kan nu glatt presentera Tifogruppen!

Vi vill inleda med att betona att vi tar över tifoverksamheten i en tid där förutsättningarna för att skapa tifon för tillfället inte är de optimalaste i och med ombyggnationen av Olympia och avsaknaden av en ordentlig tifolokal där man både kan förvara samt skapa tifomaterial. Utöver detta så är vår kassa av förklarliga skäl tom.Vi är dessutom för tillfället relativt oerfarna på att skapa tifon i så stora format som vi i framtiden hoppas kunna göra och ber därför om tid och tålamod så att vi kan växa oss in i rollen ordentligt.

Vad som är än viktigare, och som vi också vill vara tydliga med, är att tifoarbetet är något för alla och inget exklusivt. När vi så småningom ska börja skapa tifon så är vi beroende av all hjälp vi kan få oavsett om du kommer och målar, bidrar med material eller bara kommer med idéer.

Det spelar inte heller någon roll om aldrig haft en pensel i handen förut, det finns alltid något du kan hjälpa till med och ingen hjälp är för liten.

Utöver tid är tifoskapande något som bekant kostar en del pengar. Därför kommer vi försöka synas så mycket som möjligt vid så många HIF-relaterade evenemang som möjligt och samla in pengar. Till exempel så kommer vi försöka ha insamling vid varje hemmamatch, på bortaresor, samt vid talarkvällar eller andra spontana arrangemang. Dessutom kommer vi sälja stickers med olika HIF-motiv där allt överskott går till vår tifokassa. Varenda krona som samlas in kommer redovisas och gå direkt till skapande av tifon.

Förhoppningsvis är detta början på något stort för utvecklingen av HIF:s supporterkultur och vi ser med spänning på uppgiften att klä Olympias läktare i de vackraste av färger.

Vi ses på Olympia!

Tifogruppen"

NYHETER

Matchtrupp och tränarkommentarer inför HIF – Falkenbergs FF

2020-11-28 14:40

Imorgon, söndagen den 29 november klockan 14:30, tar HIF emot…

LÄS MER

Lunchmeny vecka 49

2020-11-27 13:39

I sportbaren serveras god lunchbuffé med utsikt över landets finaste…

LÄS MER

Julcatering från sportbaren – Ät restaurangjulbord hemma!

2020-11-26 17:24

Julborden fick tyvärr ställas in på grund av coronarestriktioner men…

LÄS MER

200 Rio-Nallar lämnades över till barnsjukhuset i Helsingborg

2020-11-23 17:10

Den 27 oktober var den internationella nalledagen. Eftersom en nalle…

LÄS MER

Tung uddamålsförlust i Borås

2020-11-22 17:45

Det blev förlust med 2-1 mot IF Elfsborg på Borås…

LÄS MER

Startelvan i bortamatchen mot IF Elfsborg

2020-11-22 13:30

Här är startelvan i dagens bortamatch mot IF Elfsborg: 18.…

LÄS MER

www.solidab.se
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...