• ...
  • ...
  • ...
  • ...
  • ...
Foto: Bildbyrån

Matchrapport

Allsvenskan Omgång: 6

29 Apr 2019 19:00 på Jämtkraft Arena

Östersunds FK - HIF

3-0

Första halvlek

Det var Östersund som sparkade igång matchen på Jämtkraft Arena och det var också hemmalaget som skapade den första farligheten. Hosam Aiesh slog ett hårt inlägg till Dino Islamovic men ÖFK-anfallaren fick ingen träff med huvudet från nära håll. Drygt två minuter senare tvingades HIF till sitt första av två byten under den första halvan då Mohammed Abubakari klev av och ersattes av Kundai Benyu.


En kvart in i matchen kom det första målet. Aiesh slog på nytt ett inlägg mot Islamovic men även denna gång seglade bollen över honom. I den bortre delen av straffområdet fanns Isak Ssewankambo som placerade in 1-0 till Östersund. Två minuter senare hittade Jamie Hopcutt Islamovic i straffområdet som nickade in 2-0-målet.


Efter en halvtimme tvingades Alexander Farnerud utgå med skada och ersattes av Johan Persson. Två minuter senare kombinerade Max Svensson fint med Rasmus Jönsson som spelade bollen till Adam Eriksson. Vänsterbacken gick på avslut från snäv vinkel men Aly Keita i Östersunds mål kunde rädda. När en minut återstod av ordinarie speltid av den första halvan hittade David Boysen Mamudu Moro. Ghananen sköt men skottet täcktes av försvarare ut till en resultatlös hörna.


Bästa HIF-chansen kom i den andra tilläggsminuten då Eriksson spelade in bollen till Svensson. Han avslutade med vänsterfoten men skottet täcktes av hemmaförsvarare ut till hörna. Hörninlägget boxades undan av målvakten till Carl Thulin som sköt över målet.


Andra halvlek

Den andra halvleken inleddes med ett långt skadeavbrott. Första chanserna kom först efter drygt en timmes spel. Först avslutade Johan Persson utanför efter en fin dribblingsräd av Max Svensson. Sedan var hemmalaget nära ytterligare ett mål då Tesfaldet Tekie avlossade en kanon i ribban. Returen nickade Islamovic fram mot Aiesh som skarvade vidare mot mål men Kalle Joelsson räddade.


Tre minuter senare kom Noel Mbo in och gjorde sin allsvenska debut. Efter bara en halvminut på planen fick han iväg en lös nick på mål. I den 67:e minuten kontrade ÖFK och Islamovic kunde hitta Hopcutt i straffområdet. Han sköt på volley men Joelsson stod i vägen även denna gång.


När klockan stod på 73 spelade minuter ställde HIF om med Rasmus Jönsson som bollförare. Vår nummer nio spelade till Svensson som vek inåt och skruvade bollen strax utanför målvaktens vänstra stolpen. Med elva minuter kvar av ordinarie speltid var gästerna framme igen då Jönsson hittade Eriksson som med högerfoten tvingade Aly Keita till en bra räddning.


HIF försökte forcera för ett reduceringsmål men istället gjorde Jamie Hopcutt 3-0 på övertid. Det blev också slutresultatet.


Nästa måndag tar vi nya tag då vi tar emot Djurgårdens IF på Olympias fina gräs där laget är obesegrat i över ett år. Hoppas att du är med oss då! KÖP BILJETT HÄR!


NYHETER

Henrik Larsson ny huvudtränare i HIF

2019-06-16 14:00

Klubblegendaren Henrik Larsson återvänder till HIF som huvudansvarig för A-laget.…

LÄS MER

HIF ersätter Per-Ola Ljung som huvudtränare för A-laget

2019-06-15 14:45

Per-Ola Ljung lämnar sin roll som huvudtränare i HIF. –…

LÄS MER

Supporterinformation inför träningsmatchen mot IFK Göteborg

2019-06-12 15:14

Torsdagen den 20 juni klockan 16:00 tar HIF emot IFK…

LÄS MER

HIF:s kommunikationsavdelning söker praktikanter

2019-06-10 14:20

HIF söker praktikanter som vill arbeta med kommunikation under höstterminen…

LÄS MER

Lyckade landslagsdebuter för Max Svensson och Kalle Joelsson

2019-06-07 21:22

Max Svensson och Kalle Joelsson spelade båda hela matchen när…

LÄS MER

Max Svensson inför U21-landskampen mot Norge: “Hoppas att så många som möjligt kommer”

2019-06-07 10:11

Ikväll, fredag, klockan 18:30 tar det svenska U21-landslaget emot Norge…

LÄS MER

...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...