• ...
  • ...
  • ...
  • ...
  • ...

Matchrapport

Superettan Omgång: 28

27 Oct 2018 13:30 på Myresjöhus Arena

Östers IF - HIF

4-4

Första halvlek

Det var lika få grader i luften som målchanser under inledningen av matchen. Redan allsvenskt klara HIF kom inte riktigt upp i planen och hemmalaget lyckades inte sätta något tryck mot målet. Efter en halvtimmes spel skulle dock matchens första mål komma. Darijan Bojanic slog en hörna snett bak till Adam Eriksson som gick på avslut. Skottet täcktes och bollen hamnade hos Mohammed Abubakari som placerade in 1-0 vid första stolpen.


Tre minuter senare fick Jonathan Larsson ett bra läge att utöka ledningen men målvakten stod i vägen. I den 39:e matchminuten fick Dragan Kapcevic iväg en nick strax utanför mål och den första halvleken såg ut att bli mållös för hemmalaget innan domaren pekade på straffpunkten i den sista ordinarie spelminuten. Simon Helg förvaltade straffen och satte dit 1-1 strax innan halvtidspausen.


Andra halvlek

Sju minuter in i den andra halvleken fälldes Rasmus Jönsson. Bojanic tog hand om frisparken och prickade Andreas Granqvists panna. Lagkaptenen var stark i straffområdet och nickade in 2-1 till HIF. Fyra minuter senare rasslade det till i nätet igen. Mikael Dahlberg snappade upp sin egna retur och chippade läckert fram bollen till Abubakari som i öppet mål kunde nicka in sitt andra mål för dagen.


Ytterligare två minuter senare kom ännu ett HIF-mål. Adam Eriksson löpte på sin vänsterkant och hittade Jönsson i straffområdet. Viken-sonen placerade fint in 4-1 och HIF gjorde därmed tre mål på åtta minuter.


I den 68:e minuten kom Öster upp och fick iväg ett skott utifrån men Kalle Joelsson i HIF-målet stod för en bra räddning och styrde bort bollen. Tre minuter senare trodde alla att Markus Holgersson nickat in 5-1 till HIF men han vinkades av för offside.


Med fem minuter kvar av ordinarie speltid reducerade Mattias Pavic med ett långskott. Två minuter senare kom ännu en reducering då Dragan Kapcevic satte dit 4-3-målet. På övertid kvitterade också hemmalaget men det var inte många sura miner i HIF-lägret utan det allsvenska avancemanget fortsatte att firas efter slutsignalen.


NYHETER

Inför IFK Norrköping – HIF

2019-08-24 12:26

Imorgon, söndagen den 25 augusti klockan 15:00, gästar HIF Östgötaporten…

LÄS MER

Assad Al Hamlawi klar för HIF

2019-08-23 19:00

Helsingborgs IF är överens med Ängelholms FF om en övergång…

LÄS MER

Henrik Larsson avslutar sitt tränaruppdrag

2019-08-23 12:15

Henrik Larsson har meddelat klubben att han väljer att avsluta…

LÄS MER

HIF utslaget ur Svenska cupen

2019-08-22 21:36

HIF tog ledningen i första halvlek med sitt unga manskap.…

LÄS MER

Startelvan i cupmatchen mot Oskarshamns AIK

2019-08-22 17:29

Klockan 18:30 är det avspark i cupmatchen på Arena Oskarshamn…

LÄS MER

Olympiashopens öppettider den 30 augusti ändrade

2019-08-22 11:25

Fredagen den 30 augusti tar HIF emot Östersunds FK på…

LÄS MER

www.solidab.se
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...