• ...
  • ...
  • ...
  • ...
  • ...
Foto:

Matchrapport

Träningsmatch Omgång:

9 Mar 2018 18:30 på Tipshallen

Östers IF - HIF

2-3

Första halvlek

Redan i den tredje minuten blåste domaren straff till hemmalaget Östers IF. Dragan Kapcevic tog sig in i straffområdet och sköt på en täckande Carl Thulin. Domaren bedömde det som bestraffningsbar hands och pekade på straffpunkten. Simon Helg gjorde inga misstag från elva meter och rullade enkelt in ledningsmålet för Öster.


Efter drygt 20 spelade minuter hade HIF tagit sig ordentligt in i matchen och började skapa chanser. Mattias Almeida kom till två avslut inom loppet av en minut men det ena täcktes ut till hörna medan det andra räddades av målvakten. Med tio minuter kvar av den första halvan fick Östers David Johannesson en dubbelchans men Pär Hansson räddade båda avsluten. Tre minuter senare kunde istället Filip Örnblom utöka smålänningarnas ledning med ett nickmål.


Trots ett par försök till reducering stod det 2-0 på resultattavlan när domaren blåste av för halvtidspaus.


Andra halvlek

I den första minuten av den andra halvan bröt sig Max Svensson fram på kanten. Han spelade bollen snett bak till Mattias Almeida, som avslutade. Skottet räddades, precis som returen som Mamudu Moro var framme på. Detta var HIF:s bästa målchans i så långt in i matchen.


Fem minuter senare ställdes hemmalagets David Johannesson ensam mot Pär Hansson men Carl Johansson tog jobbet och stod för en otrolig glidtackling som avvärjde en väldigt bra målchans. Minuten efter var Carl i motståndarstraffområdet och tvingade

Robin Malmkvist i Öster-målet till en räddning.


I den 62:a minuten fick HIF en fripark i bra läge. Max Svensson stegade fram och placerade bollen rätt upp i första krysset. Ett riktigt drömmål som innebar reducering till 2-1. Fyra minuter senare kom också kvitteringen. Mattias Almeida slog in ett inlägg med högerfoten och på bortre stolpen fanns Mamudu Moro, som nickade in 2-2-målet.


Med kvarten kvar att spela fick Liridon Silka ett jätteläge att återigen ge Östers IF ledningen men han sköt högt över. Åtta minuter senare hittade Adam Eriksson Max Svensson i straffområdet. Den sistnämnde gjorde inget misstag utan rullade in 3-2 till HIF intill den första stolpen. HIF fullbordade därmed vändningen efter tvåmålsunderläget i första halvlek.


NYHETER

Anmäl dig till NV-Skånsk fotbollskick-on i sportbaren här!

2018-03-21 10:00

Nu är det klart att damlandslagets lagkapten Caroline Seger kommer…

LÄS MER

Linos Café med Anders Randrup

2018-03-20 16:59

Se avsnittet av Linos Café med nyförvärvet, den sympatiske dansken,…

LÄS MER

Mattias Almeida tecknar nytt kontrakt

2018-03-19 16:30

Mattias Almeida har tecknat ett nytt kontrakt som sträcker sig…

LÄS MER

U21: Truppen mot Kalmar FF

2018-03-19 14:05

Idag, måndagen den 19 mars klockan 17:00, tar HIF:s U21…

LÄS MER

Information om Adam Erikssons avstängning

2018-03-19 13:47

Adam Eriksson ådrog sig en utvisning i cupmatchen mot Tvååkers…

LÄS MER

ALLTID FULLSATT 2018 – vill du vara en del av publiken?

2018-03-16 16:00

Den 27 mars lanserar HIF en ny programserie med namnet…

LÄS MER

...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...