• ...
  • ...
  • ...
  • ...
  • ...
Foto:

Matchrapport

Träningsmatch Omgång:

9 Mar 2018 18:30 på Tipshallen

Östers IF - HIF

2-3

Första halvlek

Redan i den tredje minuten blåste domaren straff till hemmalaget Östers IF. Dragan Kapcevic tog sig in i straffområdet och sköt på en täckande Carl Thulin. Domaren bedömde det som bestraffningsbar hands och pekade på straffpunkten. Simon Helg gjorde inga misstag från elva meter och rullade enkelt in ledningsmålet för Öster.


Efter drygt 20 spelade minuter hade HIF tagit sig ordentligt in i matchen och började skapa chanser. Mattias Almeida kom till två avslut inom loppet av en minut men det ena täcktes ut till hörna medan det andra räddades av målvakten. Med tio minuter kvar av den första halvan fick Östers David Johannesson en dubbelchans men Pär Hansson räddade båda avsluten. Tre minuter senare kunde istället Filip Örnblom utöka smålänningarnas ledning med ett nickmål.


Trots ett par försök till reducering stod det 2-0 på resultattavlan när domaren blåste av för halvtidspaus.


Andra halvlek

I den första minuten av den andra halvan bröt sig Max Svensson fram på kanten. Han spelade bollen snett bak till Mattias Almeida, som avslutade. Skottet räddades, precis som returen som Mamudu Moro var framme på. Detta var HIF:s bästa målchans i så långt in i matchen.


Fem minuter senare ställdes hemmalagets David Johannesson ensam mot Pär Hansson men Carl Johansson tog jobbet och stod för en otrolig glidtackling som avvärjde en väldigt bra målchans. Minuten efter var Carl i motståndarstraffområdet och tvingade

Robin Malmkvist i Öster-målet till en räddning.


I den 62:a minuten fick HIF en fripark i bra läge. Max Svensson stegade fram och placerade bollen rätt upp i första krysset. Ett riktigt drömmål som innebar reducering till 2-1. Fyra minuter senare kom också kvitteringen. Mattias Almeida slog in ett inlägg med högerfoten och på bortre stolpen fanns Mamudu Moro, som nickade in 2-2-målet.


Med kvarten kvar att spela fick Liridon Silka ett jätteläge att återigen ge Östers IF ledningen men han sköt högt över. Åtta minuter senare hittade Adam Eriksson Max Svensson i straffområdet. Den sistnämnde gjorde inget misstag utan rullade in 3-2 till HIF intill den första stolpen. HIF fullbordade därmed vändningen efter tvåmålsunderläget i första halvlek.


NYHETER

IFK Norrköping i hemmapremiären – Här är spelprogrammet för allsvenskan 2019 omgång

2018-12-11 14:06

HIF inleder allsvenskan 2019 på hemmaplan mot IFK Norrköping. Här…

LÄS MER

Se filmen “Insidan – Resan tillbaka” här!

2018-12-10 17:30

Nu är filmen om säsongen 2018 och den allsvenska återkomsten…

LÄS MER

Dagens lunch i sportbaren vecka 50

2018-12-10 9:24

Årets sista lunchmeny är här! Efter denna veckan tar lunchen…

LÄS MER

Läs Inspel #4/2018 här!

2018-12-03 9:00

Nu kan du läsa årets fjärde och sista nummer av…

LÄS MER

U19: Seger mot Mjällby i Ligacupen

2018-12-02 19:03

U19-laget vann även den avslutande gruppspelsmatchen i Ligacupen genom att…

LÄS MER

U19: Inför HIF-Mjällby

2018-11-30 21:20

Imorgon lördag spelas sista gruppspelsomgången i Ligacupen då U19-laget möter…

LÄS MER

...
...
...
...
...
...
...
...
...
...