• ...
  • ...
  • ...
  • ...
  • ...
Foto:

Matchrapport

Träningsmatch Omgång:

9 Mar 2018 18:30 på Tipshallen

Östers IF - HIF

2-3

Första halvlek

Redan i den tredje minuten blåste domaren straff till hemmalaget Östers IF. Dragan Kapcevic tog sig in i straffområdet och sköt på en täckande Carl Thulin. Domaren bedömde det som bestraffningsbar hands och pekade på straffpunkten. Simon Helg gjorde inga misstag från elva meter och rullade enkelt in ledningsmålet för Öster.


Efter drygt 20 spelade minuter hade HIF tagit sig ordentligt in i matchen och började skapa chanser. Mattias Almeida kom till två avslut inom loppet av en minut men det ena täcktes ut till hörna medan det andra räddades av målvakten. Med tio minuter kvar av den första halvan fick Östers David Johannesson en dubbelchans men Pär Hansson räddade båda avsluten. Tre minuter senare kunde istället Filip Örnblom utöka smålänningarnas ledning med ett nickmål.


Trots ett par försök till reducering stod det 2-0 på resultattavlan när domaren blåste av för halvtidspaus.


Andra halvlek

I den första minuten av den andra halvan bröt sig Max Svensson fram på kanten. Han spelade bollen snett bak till Mattias Almeida, som avslutade. Skottet räddades, precis som returen som Mamudu Moro var framme på. Detta var HIF:s bästa målchans i så långt in i matchen.


Fem minuter senare ställdes hemmalagets David Johannesson ensam mot Pär Hansson men Carl Johansson tog jobbet och stod för en otrolig glidtackling som avvärjde en väldigt bra målchans. Minuten efter var Carl i motståndarstraffområdet och tvingade

Robin Malmkvist i Öster-målet till en räddning.


I den 62:a minuten fick HIF en fripark i bra läge. Max Svensson stegade fram och placerade bollen rätt upp i första krysset. Ett riktigt drömmål som innebar reducering till 2-1. Fyra minuter senare kom också kvitteringen. Mattias Almeida slog in ett inlägg med högerfoten och på bortre stolpen fanns Mamudu Moro, som nickade in 2-2-målet.


Med kvarten kvar att spela fick Liridon Silka ett jätteläge att återigen ge Östers IF ledningen men han sköt högt över. Åtta minuter senare hittade Adam Eriksson Max Svensson i straffområdet. Den sistnämnde gjorde inget misstag utan rullade in 3-2 till HIF intill den första stolpen. HIF fullbordade därmed vändningen efter tvåmålsunderläget i första halvlek.


NYHETER

HIF tillbaka på segerspåret efter 1-0 mot IFK Värnamo

2018-06-24 20:39

HIF besegrade IFK Värnamo med 1-0 efter mål av Darijan…

LÄS MER

Darijan Bojanic efter HIF – Värnamo: “Tio poäng på 14 matcher är godkänt men jag vill höja prestationen”

2018-06-24 20:26

Darijan Bojanic berättar om känslan efter vinsten, sitt tredje frisparksmål…

LÄS MER

Huvudtränare Per-Ola Ljung efter HIF – Värnamo: “Det var inte vackert”

2018-06-24 20:16

Huvudtränare Per-Ola Ljung kommenterar 1-0-segern mot IFK Värnamo:

LÄS MER

Startelvan mot IFK Värnamo

2018-06-24 16:30

Klockan 17:30 är det avspark mellan HIF och IFK Värnamo…

LÄS MER

U17: Inför HIF-IFK Norrköping

2018-06-23 18:47

Imorgon söndag spelar HIF den sista och avgörande matchen i…

LÄS MER

Matchtrupp och intervju med huvudtränare Per-Ola Ljung inför HIF – IFK Värnamo

2018-06-23 16:43

Imorgon, söndagen den 24 juni klockan 17:30, tar HIF emot…

LÄS MER

...
...
...
...
...
...
...
...
...
...