• ...
  • ...
  • ...
  • ...
  • ...
Foto:

Matchrapport

Träningsmatch Omgång:

9 Mar 2018 18:30 på Tipshallen

Östers IF - HIF

2-3

Första halvlek

Redan i den tredje minuten blåste domaren straff till hemmalaget Östers IF. Dragan Kapcevic tog sig in i straffområdet och sköt på en täckande Carl Thulin. Domaren bedömde det som bestraffningsbar hands och pekade på straffpunkten. Simon Helg gjorde inga misstag från elva meter och rullade enkelt in ledningsmålet för Öster.


Efter drygt 20 spelade minuter hade HIF tagit sig ordentligt in i matchen och började skapa chanser. Mattias Almeida kom till två avslut inom loppet av en minut men det ena täcktes ut till hörna medan det andra räddades av målvakten. Med tio minuter kvar av den första halvan fick Östers David Johannesson en dubbelchans men Pär Hansson räddade båda avsluten. Tre minuter senare kunde istället Filip Örnblom utöka smålänningarnas ledning med ett nickmål.


Trots ett par försök till reducering stod det 2-0 på resultattavlan när domaren blåste av för halvtidspaus.


Andra halvlek

I den första minuten av den andra halvan bröt sig Max Svensson fram på kanten. Han spelade bollen snett bak till Mattias Almeida, som avslutade. Skottet räddades, precis som returen som Mamudu Moro var framme på. Detta var HIF:s bästa målchans i så långt in i matchen.


Fem minuter senare ställdes hemmalagets David Johannesson ensam mot Pär Hansson men Carl Johansson tog jobbet och stod för en otrolig glidtackling som avvärjde en väldigt bra målchans. Minuten efter var Carl i motståndarstraffområdet och tvingade

Robin Malmkvist i Öster-målet till en räddning.


I den 62:a minuten fick HIF en fripark i bra läge. Max Svensson stegade fram och placerade bollen rätt upp i första krysset. Ett riktigt drömmål som innebar reducering till 2-1. Fyra minuter senare kom också kvitteringen. Mattias Almeida slog in ett inlägg med högerfoten och på bortre stolpen fanns Mamudu Moro, som nickade in 2-2-målet.


Med kvarten kvar att spela fick Liridon Silka ett jätteläge att återigen ge Östers IF ledningen men han sköt högt över. Åtta minuter senare hittade Adam Eriksson Max Svensson i straffområdet. Den sistnämnde gjorde inget misstag utan rullade in 3-2 till HIF intill den första stolpen. HIF fullbordade därmed vändningen efter tvåmålsunderläget i första halvlek.


NYHETER

Se höjdpunkterna från genrepet mot FCK här!

2019-03-22 16:52

HIF spelade under torsdagskvällen 2-2 mot FC Köpenhamn. Alla fyra…

LÄS MER

Per-Ola Ljung efter 2-2 mot FC Köpenhamn

2019-03-21 21:25

Huvudtränare Per-Ola Ljung var både nöjd och missnöjd efter det…

LÄS MER

2-2 mot FCK i det allsvenska genrepet

2019-03-21 20:57

HIF spelade under torsdagskvällen 2-2 mot FC Köpenhamn. Wanderson do…

LÄS MER

Startelvan i genrepet mot FC Köpenhamn

2019-03-21 17:30

Klockan 18:30 är det avspark mellan HIF och FC Köpenhamn…

LÄS MER

Extraöppet i Olympiashopen och After Work i sportbaren!

2019-03-20 19:01

Imorgon, torsdagen den 21 mars klockan 18:30, tar HIF emot…

LÄS MER

Mattias Almeida bekantar sig med IFK Värnamo

2019-03-20 17:09

Mattias Almeida har fått tillåtelse att träna och bekanta sig…

LÄS MER

www.solidab.se
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...