• ...
  • ...
  • ...
  • ...
  • ...
Foto:

Matchrapport

Allsvenskan Omgång: 13

28 Jun 2019 18:00 på Behrn Arena

Örebro SK - HIF

0-1

I den allsvenska omstarten tog HIF en efterlängtad seger mot Örebro på bortaplan och bröt därmed flera negativa sviter. Det var HIF:s första seger på nio matcher, första bortasegern sedan 14 augusti 2018 och första bortasegern mot Örebro sedan 2000. Matchens enda mål gjordes av Rasmus Jönsson i den första halvleken.


Första halvlek

HIF ställdes mot Örebro på ett soldränkt Behrn Arena i den allsvenska omstarten. Trots den starka sommarsolen hände det en hel del under den första halvleken. Redan efter 20 sekunder testade Max Svensson Örebros målvakt Oscar Jansson med ett skott som tvingade denne till en kvalificerad räddning. Örebro skapade matchens andra målchans efter sex minuter när anfallaren Carlos Strandberg omarkerad sprang på en långboll, men lyckades inte styra bollen bättre än att den landade i famnen på Kalle Joelsson i HIF-målet. Minuten efter tvingades HIF till ett tidigt byte. Yttermittfältaren David Boysen gjorde sig illa redan efter fyra minuter och i den sjunde matchminuten ersattes han av Wanderson do Carmo.


HIF startade idag med Mamudu Moro ensam på topp som fick en bra möjlighet efter 14 minuter då HIF snott åt sig bollen utanför Örebros straffområde. Avslutet var dock inte bättre än att Jansson i Örebro-målet kunde greppa skottet som sköts längs marken. Moro hade ytterligare ett avslut fem minuter senare men fick se bollen gå en bit utanför målet. HIF:s bästa målchans i första halvlek skulle istället komma i 21:a matchminuten efter att Wanderson och Rasmus Jönsson samspelat sig in i Örebros straffområde. Wanderson fick ett utmärkt läge framför mål att avsluta men brasilianarens hårda skott gick tätt utanför Janssons högra stolpe.


I den 24:e minuten uppstod en tilltrasslad situation i HIF:s straffområde efter en hörna för Örebro. Bollen studsade fram och tillbaka och Örebro hade flera avslutsförsök i rad innan HIF lyckades rensa undan bollen. HIF var annars laget som skapade flest målchanser i första halvlek. Efter en halvtimme spelad hade även Mohammed Abubakari dragit på med ett distansskott och Moro fortsatte att hota med avslut som dessvärre inte hamnade inom målramen. I den 38:e minuten fick HIF till slut också utdelning. Jönsson väggspelade med Moro, kom fri mot Jansson och gjorde inget misstag när han gav HIF ledningen med 0-1.


Andra halvlek

I den andra halvleken på Behrn Arena försökte Örebro trycka på men utan att lyckas skapa några konkreta lägen att kvittera på. HIF skapade en del möjligheter framför allt på kontringar. Max Svensson fick ett ypperligt läge att utöka HIF:s ledning i den 71:e minuten efter en framspelning av Jönsson men sköt utanför vid första stolpen när han kom fri med Jansson från vänster. Sedan tidigare hade Andreas Landgren testat från distans och Wanderson haft ett utsökt frisparksläge som tyvärr inte resulterade i fler mål för HIF.


HIF gjorde ett bra jobb med att försvara sin ledning och hindrade Örebro från att skapa kvitteringschanser. Det blev emellertid oerhört dramatiskt på övertid då Örebro fick in bollen i mål men i momentet tidigare hade blivit avblåsta då Joelsson gått omkull i samband med att han gick ut för att plocka ett inlägg. Ledningen höll sig istället matchen ut och HIF vann med 0-1 vilket innebar att HIF klättrar upp på 13 poäng efter lika många spelade matcher. Vi säger stort tack till alla tillresta supportrar som tog sig till Örebro och stöttade laget till denna efterlängtade seger!


NYHETER

Inför IFK Norrköping – HIF

2019-08-24 12:26

Imorgon, söndagen den 25 augusti klockan 15:00, gästar HIF Östgötaporten…

LÄS MER

Assad Al Hamlawi klar för HIF

2019-08-23 19:00

Helsingborgs IF är överens med Ängelholms FF om en övergång…

LÄS MER

Henrik Larsson avslutar sitt tränaruppdrag

2019-08-23 12:15

Henrik Larsson har meddelat klubben att han väljer att avsluta…

LÄS MER

HIF utslaget ur Svenska cupen

2019-08-22 21:36

HIF tog ledningen i första halvlek med sitt unga manskap.…

LÄS MER

Startelvan i cupmatchen mot Oskarshamns AIK

2019-08-22 17:29

Klockan 18:30 är det avspark i cupmatchen på Arena Oskarshamn…

LÄS MER

Olympiashopens öppettider den 30 augusti ändrade

2019-08-22 11:25

Fredagen den 30 augusti tar HIF emot Östersunds FK på…

LÄS MER

...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...