• ...
  • ...
  • ...
  • ...
  • ...
Foto:

Matchrapport

Allsvenskan Omgång: 23

4 Oct 2020 14:30 på Strandvallen

Mjällby AIF - HIF

3-2

Ett mål på övertid fällde avgörandet när Helsingborgs IF förlorade med 3-2 mot Mjällby AIF. HIF:s mål gjordes av Brandur Hendriksson och Anthony van den Hurk.


Första halvlek

Trots en pigg start av gästerna och en bra chans för Armin Gigovic att ge HIF en tidig ledning med ett tungt volleyskott var det Mjällby som gjorde första målet på Strandvallen. Från straffområdets kant slog Moses Ogbu ett lågt inåtskruvat inlägg som Jesper Löfgren fick en liten touch på med klacken. Bollen letade sig in vid bortre stolpen och innebar 1-0 till Mjällby efter 10 minuters spel.


HIF skapade flera chanser på kort tid att kvittera hemmalagets ledning. Både Rasmus Jönsson och Kebba Ceesay fick läge framför mål efter inlägg från vänsterkanten. Närmast var dock Anthony van den Hurk som löpte på en boll i djupled av Martin Olsson, men kom ur vinkel och hemmalagets målvakt Carljohan Eriksson kunde rädda till hörna.


Det kunde också ha blivit en dubblerad ledning för Mjällby AIF efter 20 minuter. Jacob Bergström sprang ifrån HIF:s backlinje och kom fri mot mål men comebackande Anders Lindegaard rusade ut, gjorde sig stor och kunde avstyra avslutet. Ännu närmare var David Löfquist som fem minuter senare sköt ett tungt skott från distans i stolpens insida.


Brandur Hendriksson gjorde ett viktigt kvitteringsmål efter 35 minuter. Adam Eriksson slog inlägget som mittfältaren mycket elegant på volley placerade lågt i bortre burgaveln utan chans för målvakten. Strax efter 1-1 hade man ytterligare en boll i mål via van den Hurk, dock bortdömt för offside.


Minuterna innan lagen gick till halvtidspaus slog inbytte Alhaji Gero ett hårt inlägg som till slut studsade fram till Adam Eriksson. Med högerfoten drog han på ett hårt skott mot stolproten men skottet räddades av Mjällbys målvakt som tippade bollen till hörna.


Andra halvlek

HIF behövde dock inte vänta många minuter på sitt ledningsmål i andra halvlek. I 50:e minuten fick Kebba Ceesay en ordentlig träff på bollen med pannan efter en utspark av Mjällbys målvakt. Den kraftfulla nicken blev till en perfekt framspelning till van den Hurk som fri med Eriksson i mål inte gjorde något misstag. Anfallaren placerade 2-1 till Helsingborgs IF och gjorde samtidigt sitt åttonde mål för säsongen.


Efter 61 minuter höll ett inkast från Ogbu på att resultera i en kvittering för hemmalaget men Lindegaard räddade i sista stund upp bollen efter styrning någon decimeter från mållinjen.


Gästerna saknade inte lägen för att sätta trean. Gero var nära efter efter en nickskarv av Joseph Ceesay och samma spelare var inbladade i ett bra kontringsläge där timingen i sista tredjedelen saknades. Istället var det Mjällby AIF som gjorde 2-2 i 72:a minuten när Besard Sabovic sköt ett skott som styrdes på försvarare och in i mål.


Med tre minuter kvar av ordinarie speltid fick HIF en dubbelchans av hög kaliber. En frispark av inbytte Max Svensson var på väg mot bortre krysset men räddades av Carljohan Eriksson. I andravågen fick Mohammed Abubakari ett nickläge men bollen smet strax utanför bortre stolpen.


I den 92:a minuten nickade Löfquist in ett inlägg från Mamudu Moro och satte därmed 3-2. Det blev också slutresultatet i matchen.


NYHETER

Boka klassiskt skånskt julbord på Olympia!

2020-10-22 20:35

Vid fyra kvällar och tre luncher serverar vi klassiskt skånskt…

LÄS MER

Hjälp oss klättra Hemmaklubben-tabellen och ta del av mer pengar till HIF!

2020-10-22 9:28

Den 9 november är sista dagen att välja sin hemmaklubb…

LÄS MER

Alexander Nilsson besviken efter 0-0 mot BK Häcken: “Skapade tillräckligt för att vinna”

2020-10-19 22:56

Alexander Nilsson var märkbart besviken efter 0-0-matchen mot BK Häcken.…

LÄS MER

Mållöst i chansrik tillställning mot BK Häcken

2020-10-19 22:19

Det blev mållöst under måndagskvällen på Olympia mellan HIF och…

LÄS MER

Startelvan i hemmamatchen mot BK Häcken

2020-10-19 18:00

Klockan 19:00 är det avspark mellan HIF och BK Häcken…

LÄS MER

Assisterande tränare Thomas Gabrielsson inför HIF – BK Häcken

2020-10-18 16:09

När HIF imorgon, måndagen den 19 oktober, tar emot BK…

LÄS MER

...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...