• ...
  • ...
  • ...
  • ...
  • ...

Matchrapport

Superettan Omgång:

4 Nov 2018 15:00 på Finnvedsvallen

IFK Värnamo - HIF

1-0

Efter 16 raka matcher utan förlust kom första nederlaget för HIF då IFK Värnamo segrade med 1-0 på Finnvedsvallen.


Första halvlek

Det var grått och kallt på Finnvedsvallen i Värnamo när Darijan Bojanic och Rasmus Jönsson sparkade igång matchen. Den förstnämnde hittade fem minuter in i matchen Andri Bjarnason med en hörna i den bortre delen av straffområdet. Den isländske anfallaren fick dock ingen träff på bollen.


Hemmalagets bästa möjlighet i de första halvleken kom i den 25:e minuten då ett inlägg från höger gick hela vägen bort till den vänstra delen av straffområdet där Rasmus Wiedesheim-Paul tog emot, vek in och sköt. Kalle Joelsson i HIF-målet hann ner och räddade skottet.


I anfallet efter vände Bjarnason upp snyggt några meter in på motståndarplanhalvan, avancerade och sköt via försvarare ut till hörna. Den skruvade Adam Eriksson nästan in i det första krysset men IFK Värnamo-spelarna var på hugget och styrde undan till ny hörna. Minuten senare kom Max Svensson fram och sköt men hans skott kunde trots styrning räddas.


När drygt tio minuter återstod av den ordinarie speltiden levererade Svensson en fin passning till Jönsson som avancerade. Han sökte skottläget men spelade istället bollen till Bjarnason som sköt ganska rakt på målvakten.


Det stod 0-0 på resultattavlan efter den första halvleken.


Andra halvlek

I inledningen av den andra halvleken stod HIF-målvakten Kalle Joelsson för en jätteräddning när Lumala Abdu lurade bort försvaret och serverade Fabio Gama några meter från mål. Han sköt men Joelsson hann komma ner och sedan också styra bort returen.


Mikael Dahlberg kom in i spel när det återstod en halvtimme av ordinarie speltid. Två minuter senare nickade han kraftfullt strax utanför målet och ytterligare någon minut efter det var han nära att styra in Bjarnasons avslut men hann inte riktigt fram.


Matchen såg ut att bli mållös men i den 90:e minuten tilldelades hemmalaget en frispark på högerkanten. Med den hittade man Alexander Achinioti-Jönsson som kunde nicka in matchens enda mål. Matchen slutade 1-0 och innebär att HIF åkte på sin första förlust under höstsäsongen.


NYHETER

U19: 3-2-seger mot Eskils i Ligacupen

2018-11-18 20:53

Det blev vinst för HIF i första gruppspelsomgången i Ligacupen…

LÄS MER

Ris och ros när Alltid Fullsatt summerar

2018-11-15 18:42

Vi bjuder in Allt om HIF och HD i sista…

LÄS MER

U19: Inför HIF-Eskilsminne

2018-11-15 13:00

I eftermiddag ställs HIF U19 mot Eskilsminne i Ligacupen. Matchen…

LÄS MER

Nu är säsongskorten 2019 släppta för alla!

2018-11-14 10:59

Vi säger tack och adjö till Superettan, nu är det…

LÄS MER

843 825kr från Gräsroten till HIF Ungdom!

2018-11-14 10:52

Vi riktar ett stort tack till alla 11 096 supportrar…

LÄS MER

HIF delar ut Stadium-pris till Fortuna-tjej

2018-11-13 17:07

Stadium, som är av HIF:s samarbetspartners, gav under den sista…

LÄS MER

...
...
...
...
...
...
...
...
...
...