• ...
  • ...
  • ...
  • ...
  • ...
Foto:

Matchrapport

Allsvenskan Omgång: 1

15 Jun 2020 19:00 på Olympia

HIF - Varbergs BoIS FC

0-3

I den framskjutna allsvenska premiären av Allsvenskan 2020 åkte HIF på förlust. Matchen spelades inför ett tomt Olympia och gästande Varbergs BoIS tog till slut hem segern med siffrorna 0-3.


Första halvlek

Förutsättningarna för en allsvensk premiär var under måndagskvällen optimala utifrån omständigheterna. Solen stekte över Olympias gröna och jämna gräsmatta när HIF tog emot nykomlingen Varberg i Allsvenskans första omgång säsongen 2020. Läktarna på Olympia var som bekant tomma men supportrarna hade smyckat Östra och Södra läktaren i röda och blå flaggor och banderoller som symboliserade supportrarnas närvaro på distans.


Flera spelare i HIF:s startelva för dagen gjorde ikväll sina första tävlingsmatcher HIF. Debutanten Joseph Ceesay hittade fram till nyförvärvet från Nederländerna Anthony van den Hurk redan i den tredje minuten som var en liten touch ifrån att bli helt friställd med Stojan Lukic i Varbergs mål.


Det var dock Varberg som inledde starkast offensivt och skapade de hetaste möjligheterna under matchens inledning. Gästerna satsade stort på fasta situationer och mittbacken Joakim Lindner avlossade matchens första skott i den sjunde minuten efter ett långt inkast av Robin Tranberg.


Varberg skapade en ny farlig målchans efter elva minuter då Superettans skytteligasegrare från fjolåret Astrit Seljmani tog sig in i straffområdet och avlossade ett skott som täcktes av HIF:s 17-åriga debutant i mittbackslåset Casper Widell. Skottet gick tätt utanför Anders Lindegaards vänstra stolpe till hörna.


HIF:s bästa möjlighet i matchen kom efter en kvart spelad. Adam Eriksson bröt in från sin vänsterkant, vände bort sin motståndare och fick läge med högerfoten. Eriksson siktade lågt mot första stolpen men Lukic hann snabbt ned för att parera Erikssons skottförsök.


Varberg fortsatte att attackera på offensiv planhalva. Tranberg skulle få en chans i den 20:e minuten då han utmanade Erik Figueroa i en en mot en-situation. Bra försvarsspel av Figueroa gjorde dock att skottet gick via försvararen och enkelt räddades av HIF-keepern Lindegaard.


I den 33:e minuten skulle Varberg ta ledningen. Seljmani tog emot bollen strax utanför straffområdet, vände förbi två HIF-försvarare och dunkade in bollen med vänsterfoten vilket innebar 0-1 på Olympia.


HIF skulle få en chans till kvittering innan halvtidsvilan. I den 39:e minuten slog Figueroa en hård frispark ur lurig vinkel rakt mot mål och tvingade Lukic till att boxa bollen till hörna.


Andra halvlek

Tidigt i andra halvlek tilldelades Varberg en straffspark efter att Seljmani rivits ned av Ceesay. Seljmani tog själv hand om straffen och satte 0-2 till Varberg i matchens 51:e minut.


HIF gjorde ett försök att förändra matchbilden efter en knapp timmes spel med ett dubbelbyte. Anders Randrup och Max Svensson utgick och ersattes av Alex Timossi och Noel Mbo. Dessvärre släppte man in ett mål till när Varberg kunde ställa om och Gustaf Norlin från 16 meter kunde skjuta in 0-3 bakom Lindegaard i den 62:e minuten.


Varberg fick ytterligare möjligheter att utöka sin ledning. I den 71:e minuten träffade Tranberg stolpen och minuten efter var man nära igen när Lindegaard räddade bollen från att passera mållinjen.


Martin Olsson gjorde för kvällen debut i HIF-tröjan när han i samband med ytterligare ett dubbelbyte ersatte Adam Eriksson med en kvart kvar att spela av matchen. Olsson kom in tillsammans med Alhaji Gero och ersatte samtidigt även debuterande anfallaren van den Hurk.


HIF lyckades aldrig resa sig från underläget och skapa de offensiva chanser som krävdes för att komma ikapp Varbergs ledning. Varberg vann den allsvenska premiären 2020 på Olympia med 0-3.


NYHETER

Lunchmeny vecka 39

2020-09-18 13:18

I sportbaren serveras god lunchbuffé med utsikt över landets finaste…

LÄS MER

Plan för att kunna arrangera smittsäkra arrangemang på Olympia

2020-09-17 15:55

Helsingborgs IF har under en tid arbetat på en plan…

LÄS MER

Spelare och ledare till vårt P7-lag sökes!

2020-09-16 18:02

Vårt P7-lag behöver bli större, därför söker vi nu fler…

LÄS MER

HIF, Tillväxt Helsingborg och Helsingborgs Stad ingår ett nytt hållbarhetssamarbete

2020-09-16 10:00

Helsingborgs IF, Tillväxt Helsingborg och Arbetsmarknadsförvaltningen har ingått ett samarbete…

LÄS MER

Grattis på 90-årsdagen till vår hedersordförande Ingvar Wenehed!

2020-09-15 10:40

Vi säger stort grattis till klubbens hedersordförande Ingvar Wenehed som…

LÄS MER

Se alla höjdpunkter från 2-2-matchen mot Hammarby IF

2020-09-14 17:30

HIF kom tillbaka från dubbelt underläge och hade även möjlighet…

LÄS MER

www.solidab.se
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...