• ...
  • ...
  • ...
  • ...
  • ...
Foto: Bildbyrån

Matchrapport

Allsvenskan Omgång: 22

30 Aug 2019 19:00 på Olympia

HIF - Östersunds FK

2-0

HIF tog en efterlängtad trepoängare när man besegrade Östersunds FK med 2-0 på Olympia. Målskyttarna blev Max Svensson och Alhaji Gero. I samband med matchen hyllades också Pär Hansson.


Första halvlek

Efter den fina och känslosamma hyllningen av Pär Hansson tog HIF tag i taktpinnen från början av matchen. Trots det fick ÖFK:s Simon Kroon matchens första målchans när han efter en hörna fick bollen i bortre delen av straffområdet. Hans avslut gick dock utanför.


I den elfte minuten nickade Alexander Farnerud fram Max Svensson. Yttermittfältaren tog med sig bollen in i banan och placerade läckert dit ledningsmålet, hans femte allsvenska mål. Några minuter senare var Svensson nära att dubbla lagets ledning men hans vänsterskott räddades av målvakten.


Gästerna hade svårt att komma till målchanser. Närmast i den första halvleken var Rewan Amin med i frispark i den 23:e minuten.


Efter drygt en halvtimmes spel slog Adam Eriksson ett inlägg som nådde Anders Randrup. Dansken laddade med vänsterfoten och fick iväg ett tungt skott som Aly Keita i ÖFK-målet lyckades styra upp i ribban. I sekvensen som följde snappade Wanerson do Carmo upp en felpassning och bollen nådde via Farnerud fram till Alhaji Gero. Den före detta Östersund-anfallaren tog sig förbi en försvarare och chippade snyggt bollen över målvakten innan han satte dit sitt första mål i HIF-tröjan.


Andra halvlek

HIF fortsatte att spela frejdig fotboll även under den andra halvleken. Det hade bara gått två och en halv minut av den andra halvan innan Armin Gigovic och Max Svensson kombinerade sig fram och den senare tvingade målvakten till en bra räddning. Svensson var nära även i den 67:e minuten då han bara flöt fram på offensiv planhalva och fick iväg ett skott som via styrning höll på att ställa Keita men han lyckades få upp en arm på den och rädda.


Gästernas bästa reduceringsmöjlighet fick inhopparen Jamie Hopcutt men hans låga skott lyckades Anders Lindegaard styra ut till hörna. Den danska målvakten höll därmed sin första HIF-nolla.


HIF tog en välbehövlig seger och med det fantastiska stödet på Olympia blickar vi vidare höstens matcher.


NYHETER

Uppdatering av Mjölkkossans insamling till flick-, dam- och ungdomsfotbollen

2019-10-14 16:49

Lördagen den 19 oktober klockan 13:30 tar HIF emot BK…

LÄS MER

Lunchmeny vecka 42

2019-10-13 21:37

I sportbaren serveras god lunchbuffé med utsikt över landets finaste…

LÄS MER

Adil Kizil ny chefsscout i HIF

2019-10-11 13:00

Adil Kizil är ny chefsscout i HIF. Han har tecknat…

LÄS MER

Medlemskväll på Olympia den 17 oktober!

2019-10-10 16:48

Torsdagen den 17 oktober klockan 16-20 vill vi bjuda in…

LÄS MER

Adam Kaied kallad till P17-landslaget

2019-10-09 22:47

HIF U19:s Adam Kaied är kallad till P17-landslagets samling i…

LÄS MER

Information om HIF:s flick- & damsatsning

2019-10-09 19:25

Klubbdirektör Joel Sandborg informerar om nuläget av HIF:s flick- &…

LÄS MER

...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...