• ...
  • ...
  • ...
  • ...
  • ...
Foto: Bildbyrån

Matchrapport

Allsvenskan Omgång: 22

27 Sep 2020 14:30 på Olympia

HIF - Östersunds FK

0-1

Matchen mot Östersunds FK på Olympia slutade med uddamålsförlust. Hemmalaget saknade inte målchanser men enda målskytt blev gästernas Jerrell Sellars.


Första halvlek

Den första halvleken präglades av ett stort chansövertag för hemmalaget. HIF kom till många farliga inläggslägen från båda kanterna och det var riktigt farligt stundtals. Matchens första chans tillföll dock bortalaget efter en bollvinst på HIF:s planhalva. Blair Turgotts avslut styrdes dock via försvarare strax utanför Ian Petterssons stolpe.


I matchens sjunde minut skapade HIF en av halvlekens bästa målchanser. Adam Eriksson kom runt på vänsterkanten och in i straffområdet, på det låga och hårda inspelet längs marken dök en fri Anthony van den Hurk upp på bortre stolpen. Forwarden var oerhört nära att kunna stöta in bollen i öppet mål men nådde inte hela vägen fram. Kort därefter fick Brandur Hendriksson en bra chans men avslutet med vänsterfoten fick inte tillräckligt mycket fart och Aly Keita i ÖFK-målet kunde avvärja.


HIF skulle dock fortsätta skapa chanser under halvleken och Keita fick stå i vägen ett antal gånger. Vid nästa målchans fick han god hjälp av sitt försvar när Adam Eriksson fick iväg ett bra högerskott som blockerades av framstötande försvarare. 20 minuter in i matchen dök halvlekens kanske farligaste möjlighet upp efter en elegant djupledsboll av Armin Gigovic till Joseph Ceesay. Ceesay försökte pricka van den Hurk men i sista stund agerade bortaförsvarare med en vältajmad tackling och fick ut bollen till hörna.


Hemmalaget fortsatte att skapa tryck, främst under första halvtimmen. Eriksson kom på nytt loss till vänster och Max Svensson fick omarkerat nicka mot mål från straffpunkten. Keita stod dock välplacerad och kunde rädda nicken. Svensson var inblandad även i nästa målchans när han serverade Brandur Hendriksson en passning snett bak i straffområdet men Keita höll nollan intakt.


I slutet av den första halvleken kom Östersunds FK in i matchen något och skapade en del fasta situationer, dock utan resultat. Första halvlek slutade 0-0.


Andra halvlek

Den andra halvan var inledningsvis något jämnare och det var mycket kamp. Det var dock inga större noterbara målchanser under den första kvarten. HIF började sedan skapa målchanser på nytt. Anthony van den Hurk fick i den 60:e minuten en bra målchans efter att ha ryckt sig loss från sin bevakning. Nederländaren avslutade men fick se skottet blockeras av en försvarare.


Matchens kanske bästa målchans fick Rasmus Jönsson efter drygt 70 spelade minuter. Inlägget från Alex Timossi styrdes av Svensson på första stolpen och kom fram till en fristående Jönsson. Svenssons touch tycktes dock ställa Jönsson som inte fick träff på bollen. Timossi var även inblandad i nästa farlighet. Hans inlägg styrde på en försvarare och höll på att ställa Keita i bortamålet som i sista stund fick upp en hand.


Två minuter senare var det istället bortalaget som tog ledningen. Inbytte Jerrell Sellars avlossade en kanon en bit in i straffområdet, otagbart för Ian Pettersson i bortre krysset. HIF försökte få till en kvittering och närmast var inhoppande Alhaji Gero när hans nick gick strax utanför på tilläggstid. Matchen slutade 0-1 till Östersunds FK.


NYHETER

Boka klassiskt skånskt julbord på Olympia!

2020-10-22 20:35

Vid fyra kvällar och tre luncher serverar vi klassiskt skånskt…

LÄS MER

Hjälp oss klättra Hemmaklubben-tabellen och ta del av mer pengar till HIF!

2020-10-22 9:28

Den 9 november är sista dagen att välja sin hemmaklubb…

LÄS MER

Alexander Nilsson besviken efter 0-0 mot BK Häcken: “Skapade tillräckligt för att vinna”

2020-10-19 22:56

Alexander Nilsson var märkbart besviken efter 0-0-matchen mot BK Häcken.…

LÄS MER

Mållöst i chansrik tillställning mot BK Häcken

2020-10-19 22:19

Det blev mållöst under måndagskvällen på Olympia mellan HIF och…

LÄS MER

Startelvan i hemmamatchen mot BK Häcken

2020-10-19 18:00

Klockan 19:00 är det avspark mellan HIF och BK Häcken…

LÄS MER

Assisterande tränare Thomas Gabrielsson inför HIF – BK Häcken

2020-10-18 16:09

När HIF imorgon, måndagen den 19 oktober, tar emot BK…

LÄS MER

...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...